Yoga voor beginners: ontdek de kracht van lichaam en geest

yoga voor beginners tips

Ontzettend veel mensen doen Yoga. Logisch want yoga is goed voor lichaam en geest. De een gaat naar een yogastudio om samen in groepsverband yoga uit te oefenen en de ander volgt online lessen. Yoga is veel meer dan alleen maar het aannemen van ingewikkelde houdingen op een mat. Het is een reis naar jezelf, naar zelfontdekking en naar de kracht van lichaam en geest. Yoga voor beginners kan overweldigend zijn, maar de voordelen die het biedt, maken de ontdekkingsreis de moeite waard.

Waar draait het om bij yoga

Wil jij beginnen met yoga, dan zal je waarschijnlijk eerst informatie op internet zoeken. Hier lees je dat de kern van yoga draait om het creëren van eenheid tussen lichaam en geest. Voor beginners is het essentieel om met de basisprincipes te starten. Yoga is namelijk naast bewegen ook heel veel aanleren van ademhalingstechnieken. Technieken die jou ook kunnen helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van jouw concentratie. Maar ook fysiek gezien is het goed voor je. Je bouwt namelijk spierkracht op en bevordert door yoga een gezonde houding.

Yoga voor beginners

Ga je beginnen met yoga, zorg dan meteen voor de juiste uitrusting en kleding. Koop een dikke yogamat bij Yogamat-online. Je wil tenslotte dat een yogamat  comfortabel is en veel steun biedt. Daarnaast heb je makkelijk zittende kleding nodig. Veel vrouwen kiezen voor een legging met t-shirt of top. Maar een wat wijdere yogabroek kan ook zeker heel prettig zijn tijdens yoga. Zorg dat je kleding niet te strak zit en er geen ritsen of knoopjes in de weg zitten, je wilt je tenslotte optimaal kunnen ontspannen maar ook in kunnen zetten.

Maak er je levensstijl van

Toen ik op vakantie was op Ibiza, zag ik heel veel mannen en vrouwen met hun yogamat op het strand oefeningen doen. Het viel me op wat er een rust uit ging van deze mensen. Wanneer je begint met yoga en dit bevalt goed, dan zal yoga een levensstijl kunnen worden en is de kans groot dat jij elke dag tijd maakt om oefeningen voor lichaam en geest te doen. Ook op vakantie. Handig is dan om een opvouwbare yogamat. mee te nemen. Zo kan jij yoga heel makkelijk integreren in jouw levensstijl.

Termen als mindfulness en meditatie

Misschien vind je het idee van termen als mindfulness en meditatie wanneer je begint met yoga wat intimiderend, maar onthou dat je natuurlijk niet meteen iets met deze termen moet doen. Yoga had vroeger misschien de naam zweverig te zijn, maar daar is men allang vanaf. Je zal zien dat wanneer je begint met yoga, er zoveel meer bij komt kijken dan alleen rust creëren. Weet dat al de eenvoudigste ademhalingsoefeningen jou kunnen helpen tot ontspanning en deze oefeningen zullen zeker ook naast de lessen heel waardevol kunnen zijn in het dagelijkse leven.

Kies jouw favoriet

Er zijn heel veel verschillende vormen van yoga en als beginner is het goed om te kijken wat goed bij jou past. Probeer ook zeker verschillende methodes uit. Dit kan online, maar ook bij Yoga studio’s.

Tips voor beginners

  1. Begin rustig: luister naar je lichaam en forceer niets. Yoga is een reis, geen wedstrijd.
  2. Blijf volhouden. Regelmatige beoefening leidt tot verbetering,
  3. Gebruik goede spullen, koop een dikke yogamat en draag goed zittende kleding.
  4. Vraag om begeleiding: Volg lessen of gebruik online bronnen om de juiste technieken te leren.

Enthousiast geworden

Nadat ik op Ibiza mensen op het strand zag met hun yogamatjes, werd ik eigenlijk al nieuwsgierig omdat het me zo fijn leek om daar in het zonnetje helemaal tot rust te kunnen komen. Na het schrijven van dit artikel, waarbij ik me ingelezen heb in het beginnen met yoga, ben ik zelf ook enthousiast geworden. Door mijn bohemian leefstijl ben ik me bewuster van lichaam en geest en ik denk dat yoga voor mij hier prima bij zal passen. Juist door tijd te nemen voor mezelf in de toch vaak hectiek van de dag, maar ook door meer bezig te zijn met bezinning, natuur en vrije geest.

Begin vandaag nog

Het voordeel van yoga is dat je niet lang bezig hoeft te zijn, voor optimaal resultaat. Een online les van 15 minuten kan jouw lichaam en geest al de kracht geven die het nodig heeft. Leer je lichaam kennen, maak het sterk en ontdek de verschillende soorten yoga. Zorg voor een dikke yogamat en goede zittende kleding. Hou vol en leg als beginner een solide basis voor een levenslange beoefening van welzijn en innerlijke balans. En leer ontspannen ( misschien wel met een spijkermat).Wie doet er met me mee?

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Yoga hoort er helemaal bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept