Vrij leven in duurzame ruimtes- de kracht van tiny houses

vrij leven in een tiny house, is dit iets voor jou?

Wil jij graag vrij zijn, vrij leven, duurzaam leven en kiezen voor een minimalistische levensstijl? Dan is een tiny house een woning waar jij misschien wel heel gelukkig kan worden. In dit artikel alles over het waarom van deze woningen, en keuzes die je kan maken.

Vrij leven in duurzaamheid

Wil je vrij zijn, genieten van de kleine dingen om je heen, vrijheid in wonen en duurzaam leven, maar wel de gemakken van een vaste woning? En kan je op een kleine oppervlakte je plek vinden? Dan is een houten tiny house echt een woning voor jou.

Wat is een tiny house

Misschien heb je er al eens in gelogeerd op een vakantiepark, heb je ze voorbij zien komen of is het nog helemaal nieuw voor jou. Een tiny house. Een tiny house is een kleine, compacte woning. Vaak zijn ze ontworpen met het doel om een minimalistische en duurzame levensstijl te krijgen. Een tiny house kan variëren in grootte, vaak zijn ze ongeveer 20 tot 50 vierkante meter. Er zijn ook tiny houses die ontworpen zijn met wielen zodat je de vrijheid hebt om er mee naar verschillende locaties te gaan. Dit geeft natuurlijk een gevoel van flexibiliteit, avontuur en vrij leven.

Wonen, werken en reizen waar je maar wil

Met een tiny house op wielen, heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Nu is het in Nederland trouwens niet zo dat je jouw tiny house overal neer mag zetten, hier zijn regels aan verbonden. Lees je hier dus goed over in voor je een tiny house laat bouwen. Ook zal je een vergunning aan moeten vragen, wanneer je jouw woning bijvoorbeeld in de tuin wil plaatsen.

Waarom kiezen voor een tiny house

Het is natuurlijk heel persoonlijk waarom mensen kiezen voor een tiny house. Het kan zijn dat je hiervoor kiest omdat je huidige standaard van leven niet meer bij jou past. Je wil minder spullen en een simpel leven leiden, waarbij jij je wil focussen op wat belangrijk is voor jou. Je passie naleven, duurzaam leven en vrijheid hebben om keuzes te maken die bij jou leven passen. Het kan ook een geldkwestie zijn, Omdat een tiny house klein is, gebruik je minder water, gas en licht. Tenslotte heb je op een kleine oppervlakte minder energie nodig. Een tiny house is duurzaam doordat ze gebouwd worden met duurzame materialen die de ecologische voetafdruk verminderen. Hout is een populair materiaal, juist vanwege deze duurzaamheid en hernieuwbaarheid.

Een betaalbare woning

Nog meer redenen om voor een tiny house te kiezen is dat het vinden van een betaalbare woning tegenwoordig lastig is . Een kleine woning is naast simpeler, minimalistisch en vrij leven betaalbaarder dan een standaard woning . Ook staan veel tiny houses in het groen, je woont op de begane grond en stapt zo je tuin in, maar je zal ook meer buiten leven omdat je die ruimte prima kan gebruiken.

Een minimalistische levensstijl

Natuurlijk is een minimalistische levensstijl niet voor iedereen weggelegd, maar soms is het goed om je bewust te zijn van wat je allemaal nodig hebt. Veel mensen kunnen met minder. Vaak weet je het niet eens van jezelf, maar ontdek je dat wanneer je een andere leefstijl aanneemt. Ik heb in het verleden meerdere lange reizen gemaakt, van 6 tot 12 maanden, met alleen een rugzak, een tent of een camper. En eerlijk is eerlijk, ik kon prima leven met de weinig spullen die ik had. In een tiny house heb je ook weinig ruimte en zal je innovatief met spullen om moeten gaan. Zo zal je niet een eettafel en een werkplek hebben, maar dit op dezelfde plek doen. En een bank kan natuurlijk ook heel goed een bed worden.

Eenvoud en duurzaam wonen

Tiny houses hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen als een alternatieve woonvorm voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudiger en duurzamer leven. Ze spreken mensen aan die waarde hechten aan vrijheid, minimalisme en milieubewustzijn. Maar ook betaalbaarheid is een reden om te kiezen voor een kleine woning. Nieuwsgierig geworden, ga eens kijken naar tiny houses of slaap eens een nacht in een tiny house op een vakantiepark en kijk of het iets is voor jou.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Met 5 kinderen, waarvan 4 tieners, zie ik het nog niet helemaal zitten om klein te wonen. Maar zodra ze het huis uit zijn en we de ruimte niet meer nodig hebben, zou ik het wel heerlijk vinden!
  Niet alleen hebben we de ruimte dan niet meer nodig, ook zal het een hele hoop poetswerk besparen.

  1. zegt:

   haha nou dat zeker, moet je nagaan wat je dan snel klaar bent. En nee met meerdere in huis kan het ook gewoon niet.Dan heb je je ruimte wel nodig 🙂

 2. Linda schrijft ' t op zegt:

  Als vakantiehuis, lijkt me een tiny house midden in de natuur erg aantrekkelijk.

  1. zegt:

   echt he, je ziet het ook steeds vaker op bijvoorbeeld vakantieparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept