Welk dekbedovertrek past bij jou

Welk dekbedovertrek past bij jou

Wat voor dekbedovertrek heb jij? En koop jij wel eens iets anders of blijf jij trouw aan wat er nu op jouw bed ligt? Het is per persoon verschillend waar iemand lekker onder slaapt, maar welke materialen zijn er eigenlijk allemaal?

Welk dekbedovertrek kies je?

Welk beddengoed je kiest is natuurlijk geheel aan jou, vaak heb je jouw eigen voorkeur. Dit kan bijvoorbeeld katoen zijn, microvezel of satijn. Maar welke stoffen zijn er eigenlijk en wat zijn verschillen? Vandaag bespreek ik er een paar, want er zijn natuurlijk nog veel meer stoffen in dekbedovertrekken te koop. Dit zijn denk ik wel een beetje de gangbare.

Katoen

Laten we beginnen met katoen, want dis is misschien wel de bekendste stof wanneer je denkt aan een dekbedovertrek. Logisch want katoen is sterk en duurzaam. Onder een katoenen dekbedovertrek lig je comfortabel in elk seizoen en je beddengoed is goed te onderhouden. Wel kunnen de kleuren wat vervagen na veel wassen en is deze stof kreuk gevoelig.

Percale Katoen

De volgende is percale katoen, dit is een bijzonder geweven stof, gemaakt van katoengaren hierdoor voelt de stof glad en fijn aan. Percale katoen is van hoge kwaliteit en voelt koel aan op de huid. Het ziet er mooi uit op het bed en geeft een luxe uitstraling. Wel is het duurder dan een gewone katoenen dekbedovertrek.

Polykatoen

Polykatoen is eigenlijk gemengd katoen, het is soepel van stof, kleurvast en strijkvrij. Het nadeel van Polykatoen is dat niet iedereen er tegen kan. Soms vinden mensen het te zweterig.

Flanel

Bij Flanel denk je misschien aan een lekkere warme pyjama maar ook in de dekbedovertrekken kan je kiezen voor flanel. Flanellen dekbedovertrekken zijn zacht, aangenaam en warm. Ben je een koukleum dan is een flanellen dekbedovertrek fijn en comfortabel in de winter maanden. Maar ben jij juist warmbloedig, dan kan flanel snel te warm zijn ’s nachts.

Satijn

Ook bij Satijn kan je eerst denken aan een mooie nachtpon, maar je kan ook voor satijnen dekbedovertrekken kiezen. Deze overtrekken zijn kreukvrij en voelen aangenaam koel en zacht aan. Wel kan het wat wennen zijn om hieronder te slapen, omdat het wat glibberig kan zijn. Een satijnen dekbedovertrek staat erg chic in de slaapkamer.

Ga jij voor effen of kleur?

Afhankelijk van je smaak en slaapkamer kan je kiezen voor veel kleur in je dekbedovertrek of voor effen. Het is natuurlijk net wat je mooi vind, maar ook wat er mooi in je slaapkamer staat.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is zo belangrijk. En de keuze voor een dekbedovertrek kan hier zeker aan mee werken. Ben jij een koukleum maar je partner heeft het snel warm dan is het helemaal niet raar om twee verschillende dekbedden te kopen en onder je eigen dekbed te liggen.

Wat kies jij?

foto beeldbank/ disclaimer

Meer artieklen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Jouvence zegt:

    Wij hebben een katoenen dekbed. Wij hebben voornamelijk effen dekbedovertrekken. Mijn favoriete zijn die van Riviéra Maison.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept