Welk vloerkleed past bij jou?

Welk vloerkleed past bij jou?

Je huis een nieuw uiterlijk geven, maar geen zin om uitgebreid te gaan klussen. Een nieuw vloerkleed kan je woonkamer een hele nieuwe uitstraling geven. Maar hoe kies je nu het juiste kleed voor jouw woonkamer?

Heel Nederland aan de klus

Het lijkt wel alsof heel Nederland aan het klussen en inrichten is geslagen tijdens de coronacrisis. Bouwmarkten draaien recordomzetten en ook woonboulevards zien hun verkopen stijgen. Nu we noodgedwongen de zomer in eigen land moeten doorbrengen is de stap naar het verbouwen of opnieuw inrichten van je huis zo gemaakt. Als we dan toch thuis moeten blijven kunnen we er immers maar beter een feestje van maken! Wie weet heb jij ook zin gekregen om je huis eens aan te pakken. Weet je niet waar je moet beginnen? Met een nieuw vloerkleed geef je je woonkamer direct een hele nieuwe look zonder dat je de boel hoeft te verbouwen!

Verschillende materialen vloerkleed

Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende vloerkleden op de markt en de kans is dus groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Bedenk dan om te beginnen welk materiaal goed past bij jouw huishouden. Zo kan je gericht gaan zoeken naar een vloerkleed dat precies bij jou past. Synthetische materialen zijn over het algemeen erg slijtvast, kleurvast en relatief goedkoop. Nylon is bijvoorbeeld erg sterk en gaat erg lang mee. Deze vezels zijn bovendien erg goed bestand tegen de schadelijke invloeden van zonlicht waardoor de kleur van het kleed langer mooi blijft. Toch voelen synthetische vloerkleden nooit zo lekker aan als die van natuurlijke materialen zoals wol en viscose. Deze materialen slijten wellicht iets sneller dan synthetische vezels, maar dit hoeft niet altijd erg te zijn. Een doorleefd vloerkleed voegt immers ook sfeer en karakter toe aan je woning! 

Smaken verschillen en het ideale vloerkleed zal dus voor iedereen anders zijn. Toch zien we elk jaar weer verschillende trends voorbijkomen op het gebied van vloerkleden. Helemaal van nu zijn sisal vloerkleden, gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Een sisal vloerkleed heeft over het algemeen een neutrale kleur die goed combineert met veel verschillende stijlen. Zo doet een sisal vloerkleed het goed in een zen-interieur met verschillende zandtinten, of brengt het juist rust in kleurrijke inrichtingen met oriëntaalse invloeden. Net als andere vloerkleden van natuurlijke materialen passen sisal vloerkleden goed in de duurzame trend. Combineer het sisal vloerkleed met houten accessoires, investeer in een paar mooie grote planten en voor je het weet waan je jezelf in een strandhuis op Bali!  

foto pixabay/ samenwerking

 

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Goed idee, een vloerkleed. Ik kocht pas een andere kap voor mijn schemerlamp. Gaf het huis ook heel simpel ineens een andere uitstraling. Dat kan met een vloerkleed natuurlijk ook. (En vooral: dan heb ik in de winter hoop ik eindelijk geen koude voeten meer:))

  2. zegt:

    ik vind het mooi en leuk bij een ander maar zelf vind ik het niks voor in huis. de meiden hebben er wel een op hun slaapkamer en dat is dan wel leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept