Duurzaam- Werken wasbare wattenschijfjes net zo goed als watjes

duurzaam wasbare wattenschijfjes

Wil jij graag duurzaam leven? Maar ben je bang dat dit ingewikkeld of duur is? Lees dan hier hoe je makkelijk dagelijkse producten zoals wasbare wattenschijfjes kan gebruiken zonder dat dit een aanslag is voor je portemonnee maar wel beter is voor het milieu!

Een beter milieu begin bij jezelf

De slogan ‘een beter milieu begint jij jezelf’ kennen we allemaal en is ondertussen zo ingeweven in het leven van velen. Want scheiden we allemaal ons afval niet? En nemen we onze eigen tas mee als we boodschappen gaan doen. Maar ook steeds meer artikelen voor dagelijks gebruikt zijn duurzaam. Alleen, waar koop je die?

Lees ook: Een makkelijk patroon om je eigen tas te haken.

Dagelijkse producten worden duurzaam

Duurzaam leven wordt steeds makkelijker. We kunnen in winkels vaker kiezen voor papieren verpakking in plaats van plastic, maar ook bij verzorgingsproducten zie je steeds meer vervanging komen. Zo heeft Paper&Boo plastic vrije en milieuvriendelijke badkamer producten. Waaronder shampoobars, bamboe wattenstaafjes, bamboe tandenborstels en wasbare wattenschijfjes.

Duurzaamheid in de badkamer

Het is niet moeilijk, duur of ingewikkeld om om te schakelen van plastic en wegwerp naar duurzaam. Het is misschien wel even wennen! Zo gebruik ik zelf sinds kort wasbare wattenschijfjes. Wasbare wattenschijfjes zijn een ideaal duurzaam alternatief om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen.

wasbare wattenschijfjes, duurzaam

Hoe werken deze wasbare wattenschijfjes?

Eigenlijk werken deze wasbare wattenschijfjes niet anders dan gewone wattenschijfjes. Je gebruikt ze met reinigingsproducten om je gezicht schoon te maken en na gebruik gooi je ze niet weg, maar doe je het wattenschijfje in het waszakje of was je ze schoon onder de kraan met shampoo. Het volle waszakje was je op 40-50 graden. Na het wassen hang je ze te drogen. En vervolgens zijn ze klaar voor hergebruik. En wil je ze makkelijk op kunnen ruimen dan is een Wattenschijfjeshouder een goed idee. De houder is van Bamboe en helpt hiermee ook mee aan minder plastic en een beter milieu.

duurzaam in de badkamer

Waarvan zijn deze wattenschrijfjes gemaakt?

Deze wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en bamboevezel. Het waszakje is gemaakt van katoen. Door de lange levensduur zijn ze niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. In een verpakking ( die trouwens verstuurd wordt in gerecycled karton) zitten 12 zachte pads, 4 scrub pads en een waszakje en kost 14,95.

milieuvriendelijk

Overstappen op wasbaar

Natuurlijk kan de prijs van deze wattenschrijfjes een drempel zijn om ze aan te schaffen. Echter zijn deze kosten eenmalig en heb je vervolgens jaren lang plezier van het product. Een duurzame lifestyle hoeft zeker niet duur of ingewikkeld te zijn. Kijk goed naar wat jou past en help mee de plastic soep te verminderen en te zorgen voor een beter milieu waar ook onze kinderen en kleinkinderen van kunnen genieten.

In mijn huis komen steeds meer duurzame producten

Duurzaamheid in producten is voor mij heel belangrijk. Toch ben ik nog steeds zoekende naar producten die ik kan vervangen voor duurzamere varianten. Ik probeer zo veel mogelijk plastic vrij te leven, zo gebruik ik al langere tijd een shampoobar) en ben blij steeds meer producten te vinden die duurzaam zijn en beter voor het milieu.

Lees ook: Gebruik een shampoobar voor minder plastic afval.

Mijn ervaring met deze wasbare wattenschijfjes

Ik ben erg tevreden over deze wasbare wattenschijfjes. Ik gebruik ze elke avond om mijn make-up te verwijderen en mijn gezicht schoon te maken. De wattenschijfjes zijn zacht, maar niet te, ze verwijderen mijn make -up prima. En wil je iets meer scrub, dan gebruik je de groene wattenschrijfjes. Na gebruik gaan ze in het waszakje en als ik halve wegen ben en mijn wasmand is vol dan gooi ik het waszakje met de wattenschijfjes in de wasmachine erbij. Ze worden prima schoon en zijn na het drogen klaar voor hergebruik. Even op de hand wassen en laten drogen is trouwens ook zo gebeurd. Ik vind dit echt ideaal, het is misschien even wennen dat je de gebruikte watjes niet weggooit maar in een waszakje stopt, maar hier ben je echt zo aan gewend.

Paper&Boo

Gebruik jij duurzame verzorgingsproducten?

Lees ook: Duurzaam en vegan Lifestyle producten van The Gift Label.

foto’s lodiblogt/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. zegt:

  Ik overweeg ook om hierop over te stappen.
  Alleen voor op reis vind ik ze niet handig, omdat ik dan niet altijd de gelegenheid heb ze op tijd te wassen. Maar ik vind het een heel goed duurzaam alternatief.

 2. jasmina zegt:

  Oow wat een handige schijfjes en fijn dat ze veel beter voor het milieu zijn..zou je ze op reis eventueel kunnen uitkoken met water uit de waterkoker?

  1. zegt:

   Absoluut, ik was ze hier ook vaak na gebruik met warm water en zeep en leg ze te drogen, ze zijn dan ook zo weer schoon, ik vind het ideaal.

  2. Heb ook eens wasbare wattenschijfjes gekocht, maar dat is mij niet bevallen. Vind het super, omdat het heel duurzaam is, maar ik vind het niet prettig.

 3. zegt:

  ik gebruik ze niet ik doe echt alles met een washandje, daar doe ik een beetje oogreiniger op en maak daar mijn ogen mee schoon en spoel en dan weer uit en doe dan mijn facewash erop, net zo makkelijk vind ik 😀

  1. zegt:

   Dat is natuurlijk ook net zo makkelijk Rachel en eigenlijk het zelfde idee als de wattenschijfjes. Je bespaard zo ook plastic en gooit niks weg.

 4. Tuinweetjes zegt:

  Uitwasbare zou ik niet gebruiken. Maar ik kan me voor stellen dat het voor mensen op reis ideaal is.

  1. zegt:

   Ook voor thuis is het ideaal. je gebruikt zo veel minder plastic verpakkingen en gooit niks meer weg.

 5. zegt:

  Echt top dat je zo tevreden bent over deze. Ik gebruik van die wegwerp wattenschijfjes doordrenkt met olie erin van de Etos…je blog zet me aan het denken xxx

 6. Het lijkt me heel goed voor het milieu maar ik vraag me dan wel meteen af: hoe ga je die niet kwijtraken in de was? Ik verlies zelfs voortdurend sokken in het wasproces…

  1. zegt:

   Door het waszakje blijft alles mooi bij elkaar, het is net zo een bh zakje, dus dat gaat prima hoor, maar nu moet ik zeggen dat ik ook nooit sokken kwijt raak in de machine 🙂

 7. zegt:

  Ik zit al een tijdje er aan te denken om ook over te stappen op zulke wattenschijfjes.

 8. Deze staan hoog op mijn verlanglijstje. Hebben wel wasbare billendoekjes gekocht voor de baby. Zal ook wennen zijn, maar hopelijk een positieve ervaring

 9. zegt:

  Wij hebben ze ook hier. En ik vind ze ook echt heel fijn in gebruik. HEb alleen het idee dat ik iets meer schoonmaakspul gebruik omdat ze dat wat meer opzuigen dan een ouderwets watje. Maar dat kan ook onzin zijn…

  1. zegt:

   Dat klopt, ik heb er niet over nagedacht, maar ik doe er ook meer op dan ik normaal op een gewoon watje deed, dat zal het zijn.

 10. zegt:

  Die scrubwatjes klinken zo fijn!

 11. zegt:

  ik heb ze ook en ben er erg blij mee. zo doen ik ook wat om het milieu een handje te helpen

 12. Ja eigenlijk heb je wel gelijk dat je ze net zo goed herbruikbaar kan nemen en je zal er ook geen extra wasmachine voor moeten opzetten omdat ze zo klein zijn 🙂

 13. Duurzame producten voor mannen ben ik nog niet vaak tegengekomen. Wel tandenborstels van Bamboe bijvoorbeeld. Ik ga mij erin verdiepen, want het onderwerp vind ik belangrijk!

 14. Sherry zegt:

  Dit lijkt me zo ideaal. Dit wil ik ook echt hebben.

 15. Caroline zegt:

  Zo mooi om te zien dat er steeds meer initiatieven worden ontplooid voor een duurzame lifestyle.

 16. zegt:

  Ik overweeg al een tijdje om hiernaar over te stappen. Je hebt maar eenmalig de kosten en het is veel duurzamer. Dankjewel voor je review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept