Kindercollectie rugzakken GOT BAG- 100% oceaanplastic

GOT BAG - kindercollectie rugzakken gemaakt van oceaanplastic

GOT BAG ken je misschien al van de rug en weekendtassen gemaakt van 100% oceaanplastic. Nu komt GOT BAG ook met een kindercollectie rugzakken. De jongste generatie draagt straks tenslotte de last van het zorgen voor onze planeet op hun schouders. Benieuwd naar de collectie, lees dan verder.

Kinderen en onze planeet

Om kinderen te helpen na te denken over de planeet lanceert het duurzame modelabel GOT BAG een collectie kinderrugzakken. Deze zijn gemaakt van plastic uit de oceaan. GOT BAG lanceerde eerder al de eerste rugzak voor volwassenen ter wereld die is gemaakt van plastic dat door een eigen opruimteam van vissers uit het water werd verzameld. En komt nu dus met een kindercollectie rugzakken.

Kindercollectie rugzakken gemaakt van oceaanplastic

Het motto van de Duitse start-up GOT BAG – Create an Impact – staat niet alleen voor duurzame productie en fair trade. Het staat ook voor het actief teweegbrengen van verandering. Deze kindercollectie rugzakken helpt kinderen op jonge leeftijd hier over na te denken en zorgt er voor dat de oceanen schoner worden.

De Collectie

De collectie bestaat uit een mini-versie van de iconische GOT BAG dag rugzakken. Maar ook uit shirtjes en sweaters met illustratieve patches, prints en opdrukken als ‘Ocean lover’ en ‘Let’s create an impact’. De daypack mini is er in verschillende kleuren en varianten, geïnspireerd op de oceaan. De eenkleurige versies zijn verkrijgbaar in rose pearl, blue waters en reef. De meerkleurige varianten zijn er in driftwood multi en soft shell multi. Daarnaast is er de reef multi met vrolijke patches die het verhaal van de oceaan en GOT BAG’s missie illustreren.

Makkelijk in gebruik

De kindercollectie rugtassen zijn gemakkelijk in gebruik vanwege de grote opening aan de bovenkant. De brede, verstelbare riemen met klittenbandsluiting en een handige dwarsband zorgen ervoor dat de tas stevig blijft zitten. Maar ook dat deze niet van kleine schoudertjes afglijdt. Reflectoren op de schouderriemen bieden zichtbare bescherming in het verkeer. Naast een broodtrommel en het favoriete speeltje kan ook een waterflesje aan een elastische band worden bevestigd.

1,2 kg plastic uit de oceaan

Voor elke kindercollectie rugtas wordt 1,2 kg plastic uit de oceaan gerecycled. Dit is afkomstig van GOT BAG’s eigen opruim programma waarbij meer dan 2000 vissers in Indonesië aan de kust van Java plastic afval als bijvangst verzamelen. De PET-inhoud wordt vervolgens verwerkt tot een hoogwaardig garen waarmee de stof voor de tassen wordt gemaakt. De waterafstotende coating is PFC-vrij. De kledinglijn bestaat uit twee katoenen T-shirts met milieuvriendelijke ROICA spandex . En twee sweaters, elk gemaakt van 50% katoen en 50% gerecycled katoen. Alle items zijn op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd en zijn recycleerbaar of composteerbaar. Om de footprint verder zo laag mogelijk te houden, worden de producten hoofdzakelijk per trein en schip van Azië naar Europa vervoerd.

Kinderen bewust maken van een duurzame wereld.

Voorleesboek

GOT BAG heeft ook een voorleesboek laten maken om kinderen te leren waar ons plastic afval naartoe gaat. In Mika Looks Up (voorlopig alleen nog verkrijgbaar in het Duits en het Engels), gaat Mika op zoek naar een vermist yoghurtpotje. Ze vindt dat terug in een mysterieuze onderwaterwereld waar ze allerlei oceaanbewoners tegenkomt. Die vertellen haar hoe belangrijk het is dat de oceaan schoon en vrij van plastic blijft. Het boek is geschikt voor kinderen van 4 tot ongeveer 9 jaar.

GOT BAG tassen

GOT BAG ken ik zelf van de rugtassen voor volwassenen. Maar onlangs op de blogboot heb ik ook de kindercollectie rugzakken kunnen zien, sweaters en het voorleesboekje. De tassen van GOT BAG zijn van zeer goede kwaliteit, dragen erg prettig en zijn heel mooi om te zien. De producten zijn verkrijgbaar op www.got-bag.com.

foto’s beeldbank persbericht

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept