Correctbook lanceert serie om aandacht te vragen voor analfabetisme

Correctbook lanceert serie om aandacht te vragen voor analfabetisme

Ken jij de uitwisbare notitieboeken van Correctbook al? Met de aankoop van één Correctbook, voorziet Correctbook één kind in Afrika drie maanden lang van hetzelfde uitwisbare schrijfmateriaal. Ze lanceren nu een serie om aandacht te vragen voor analfabetisme.

Schrijven in een Correctbook

Dat wij hier in huis fan zijn van de uitwisbare notitieboeken van Correctbook, heb je misschien wel eens gelezen. Wij gebruiken deze vooral voor het maken van huiswerk en het leren van Engelse woordjes ( de Flashcards). Ideaal want door het gebruik hiervan verspil je geen papier en met jouw aankoop draag je bij aan een oplossing voor analfabetisme want een kindje in Afrika krijgt net zo een Correctbook.

Correctbook zet zich in tegen analfabetisme

Leren schrijven is voor onze kinderen heel gewoon. Maar ook het krijgen van schriften en pennen op school is in Nederland normaal. Toch is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend. Er zijn miljoenen kinderen die elke dag naar school gaan, maar daar geen schrijfmateriaal hebben om zichzelf te ontwikkelen. Correctbook is een onderneming die met de verkoop van uitwisbare notitieboeken analfabetisme de wereld uit willen helpen. En schaf jij een correctbook aan dan help jij meteen kinderen in Afrika.

Nieuwste serie “Correctbook Diary”

Maar Correctbook doet meer. Op donderdag 4 juni 2020 heeft sociale onderneming Correctbook de trailer van haar nieuwste serie “Correctbook Diary” gelanceerd. De eerste volledige aflevering van deze serie komt 11 juni 2020 om 17.00 uur uit op het YouTube kanaal van Correctbook.

Een serie met vijf thema’s

De serie bestaat uit vijf delen die elk met een eigen thema het schrijnende tekort aan schoolmaterialen in ontwikkelingsgebieden in Rwanda laat zien, maar ook de praktische oplossing die Correctbook daarvoor biedt! 

Correctbook lanceert serie om aandacht te vragen voor analfabetisme

Pen en papier voor kinderen

Voor de serie reisde een deel van het jonge team af naar Rwanda. Je ziet in de serie hoe Correctbook ervoor zorgt dat uitwisbaar schrijfmateriaal beschikbaar wordt gesteld aan haar doelgroep: kinderen die anders naar school zouden gaan zonder enig schrijfmateriaal. Wereldwijd gaan iedere dag 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier. Correctbook heeft zich tot doel gesteld dit probleem zichtbaar te maken én een oplossing te bieden.   

Hoe het allemaal begon

In 2014 stond de oer-Hollandse 20 jaar jonge Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika stomverbaasd te kijken hoe kinderen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika wél naar school gingen, maar daar vervolgens alleen naar de juf of meester konden luisteren. Ze konden niets opschrijven, omdat ze simpelweg geen pen en papier hadden. Hij verdiepte zich daarna in dit basale probleem en kwam erachter dat mede door dit schrijnende tekort aan schrijfmateriaal, wereldwijd meer dan 750 miljoen mensen boven de vijftien jaar analfabeet is.

Correctbook steunt kinderen in Afrika

Belangrijke oorzaak van het tekort is het papier. Dat is duur en je kunt het maar één keer gebruiken.  Sam besloot zijn passie voor ondernemerschap te combineren met zijn nieuwe strijdlust om iets te doen aan dit grote, maar tegelijk eenvoudige probleem. Hij richtte de sociale onderneming Correctbook op en begon uitwisbare notitieboeken te produceren die oneindig meegaan. Met de aankoop van één Correctbook in Europa, voorziet Correctbook één kind in Afrika drie maanden lang van hetzelfde uitwisbare schrijfmateriaal inclusief bijbehorende pen en wismateriaal. 

Meer duurzaamheid

In Europa timmert het merk inmiddels hard aan de weg. Het product voorziet hier in de behoefte aan meer duurzaamheid, omdat een uitwisbaar notitieboek veel papier scheelt! Dit jaar produceert Correctbook meer dan een half miljoen Correctbooks. Een groot deel hiervan wordt in Afrika gemaakt voor de doelgroep. Dat is mogelijk gemaakt door een gift van de Postcodeloterij aan een onderwijsprogramma van Edukans waar Correctbook aan meedoet door het benodigde Correctbook schrijfmateriaal te leveren.

Wat was de aanleiding voor de serie?

Oprichter Sam vertelt: “Correctbook is niet alleen ontstaan om daadwerkelijk te strijden tegen analfabetisme. We willen dit probleem ook beter onder de aandacht brengen. Wist jij bijvoorbeeld dat er iedere dag 250 miljoen kinderen wél naar school gaan, maar zonder papier? Ik was daar in 2014 echt heel verbaasd over en vind daarom dat hier meer aandacht aan moet worden besteed.” 

Het Rwandese Correctbook team

De serie geeft een rechtstreeks kijkje in het werk van Correctbook in Rwanda. Sam ontmoet het Rwandese Correctbook team en laat met trots de lokale productielocatie zien. De Correctbooks worden lokaal gemaakt en verspreid op de meest afgelegen gebieden. 

Onnedi, ambassadeur van Correctbook

In de serie is ook de ambassadeur van Correctbook te zien: de populaire vlogger Dionne Slagter (ook wel bekend als Onnedi). In de serie deelt Dionne haar ervaringen over het werk van Correctbook en helpt ze mee met de verspreiding van de notitieboeken.

Elke aflevering heeft een eigen thema

De trailer die 4 juni uitkomt is een voorproefje van de volledige serie die uit vijf prachtige afleveringen bestaat. Elke aflevering belicht een eigen thema. Vanaf 11 juni komt er iedere week op donderdag om 17:00 uur een nieuwe aflevering online op het YouTube kanaal van Correctbook. 

Leren zien wat er speelt

De serie is een must-watch over een doodgewone Nederlandse jongen die op jonge leeftijd toevallig met eigen ogen een wereldprobleem ziet. Hij gaat vervolgens zelf aan de slag om dit probleem bij het grote publiek bekend te maken en helpt inmiddels honderdduizenden kinderen met zijn Correctbook. Dat gaat alleen niet altijd zo makkelijk als je denkt… 

Bekijk de trailer hier:

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Dat zal een heel indrukwekkende serie zijn. Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor dit onderwerp. Op deze manier, maar overigens ook voor analfabetisme in Nederland. Want ja, het speelt ook hier. Om andere redenen, maar er wordt eigenlijk nooit rekening mee gehouden.

  2. Laura zegt:

    Wat handig. Ideaal voor lijstjes mensen zoals ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept