Hoe help je mee aan een plastic free world

hoe kan je helpen aan een plastic free wereld

Plastic free july, heb je er wel eens van gehoord? Ik doe er elke jaar weer aan mee en niet alleen deze maand ben ik zeer actief in Plastic free, dit ben ik eigenlijk altijd. Alleen in de maand juli word ik elke keer weer even met de neus op de feiten gedrukt en zie wat er in de wereld toch nog kan veranderen aan plastic afval. Het is fijn om te zien dat steeds meer bedrijven meewerken om die plastic afvalberg minder te maken.

Plastic free ik vind het zo lastig

Wanneer je boodschappen doet, je plastic bij de straat zet of een pakket ontvangt, dan pas zie je hoeveel plastic er eigenlijk gebruikt wordt. En pas wanneer jij je bewust hier van bent, kan je veranderingen aan brengen. Veranderingen in jouw eigen leven die kunnen zorgen voor minder plastic afval. Nu vinden velen het nog lastig en dat is ook niet raar. Heel veel verpakkingen in winkels zijn nu eenmaal nog in plastic. Toch kan je zelf actief mee helpen aan minder plastic afval.

Steeds minder plastic in de badkamer

Vooral in de badkamer ontdek ik dat je steeds beter plastic free kan leven. Ik vervang steeds meer producten in deze ruimte, waardoor er steeds minder plastic verpakkingsmateriaal staat.

Plastic free in de badkamer:

 • Deodorant met navul verpakking
 • Shampoobar
 • Herbruikbare scheermesjes
 • wasbare watten schijfjes
 • zeep en houten zeepbakjes
 • Douche gel in glazen verpakking

Begin met je deodorant

De Deodorant van Salt of the Earth helpt mee aan een Plastic Free World. Dit door naast de deodorant roller, hier ook een navul verpakking bij aan te bieden. De deodorant van Salt of The Earth die ik zelf gebruik is met Lavendel & Vanille. Dit is een natuurlijke deodorant op basis van minerale zouten, magnesium en Aloë Vera. De deodorant beschermt langdurig zonder witte strepen achter te laten op kleding en bevat geen schadelijke ingrediënten zoals parabenen en synthetische parfums. .

Deze natuurlijke deo met Lavendel en Vanille heeft een zacht bloemegeur met frisse citrus toetsen en een basis van zoete en houtachtige vanille en sandelhout. Dit geeft een heerlijke mix van fris, bloemig en zoet die de hele dag blijft.

deodorant plastic free

De deodorant is:

 • Vegan
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Met aluin en magnesiumolie voor een optimale effectiviteit
 • Zonder synthetische parfums
 • Zonder parabenen en zonder ftalaten
 • Niet getest op dieren
 • Laat geen witte strepen of gele vlekken achter op je kledij
 • Handige roller

Salt of the Earth Roll-On deodorant is ook verkrijgbaar in andere geuren.

Zo makkelijk, een refill verpakking

Wanneer de deodorant van Salt of The Earth leeg is hoef ik geen nieuwe deo roller in plastic verpakking te kopen, maar kan mijn deo refillen. In de navul verpakking zit tot 7 keer een refill.

refill voor de salt of the earth deo

Met kleine aanpassingen help jij mee

Het hoeft allemaal niet groots, natuurlijk het liefst zouden de meeste mensen alles willen doen voor het milieu, maar dat lukt niet. Kleine stappen zijn ook heel goed en ook met deze kleine stappen help jij mee aan een plastic free world. Kijk gewoon eens rond in jouw keuken of badkamer en zie wat je kan veranderen aan minder plastic afval, meer duurzaamheid. Elke stap telt.

Salt of the earth koop je o.a bij Big Green Smile maar ook online bij bol

foto’s lodiblogt/ gekregen producten

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. zegt:

  Ik koop mijn deo ook bij shampoobar of bij Soap7. Deze laatste vind ik eigenlijk net iets lekkerder, ruikt naar sauna, maar ik lijk er uitslag van te krijgen. Het is wel iets onhandiger met een spatel ipv een roller en helaas wel witte strepen.

  Ook bij de boodschappen proberen we op te letten, maar met een hele tas met bakjes naar de winkel gaan, dat is nog niet ingesleten.

 2. zegt:

  Dat heb ik ook hoor Ria, het is hier ook nog veel minder gebruikelijk dan je wel in andere landen ziet. Ik ben al wel heel rg van het zelf tassen mee nemen en gaan plastic tassen meer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept