Lovechock- Raw Chocolate in plasticvrije verpakking

Lovechock- al 10 jaar pionier in plastic-vrije verpakking

Lovechock strijdt al jarenlang voor een wereld zonder plastic en heeft sinds 2009 een belangrijke missie: lekkere, duurzame chocolade maken die werkelijk bijdraagt aan het welzijn van mens en planeet. Met succes, want het chocolademerk heeft al tien jaar een plasticvrije verpakking voor hun chocolade. Lekker en duurzaam!

Pionier in Plastic-vrije verpakking

Het is Plastic free July en ondanks dat ik altijd al bewust ben van het minder gebruiken van plastic, duurzame verpakkingen gebruik, recycle en denk aan het milieu, vind ik het heel goed dat er extra aandacht besteed wordt aan een plasticvrije wereld. Juist omdat ik ook steeds nieuwe producten ontdek. Zoals Lovechock. Lovechock is al 10 jaar pionier in plasticvrije verpakking. Sinds 2011 is er door hun plasticvrije verpakking al 22.910 kilogram plastic bespaard. Dit staat gelijk aan het gewicht van vijf(!) volwassen olifanten.

Duurzaamheid en eerlijke prijzen

Bewust leven is een van de belangrijkste pijlers bij Lovechock: het merk wil met haar producten de wereld stukje voor stukje beter maken. Daarom kopen ze de cacao rechtstreeks van lokale boeren coöperaties (zonder tussenpersonen, zodat de boeren een eerlijke prijs krijgen) en wordt de chocolade verpakt in een plasticvrije verpakking. Zo is de folie 100% composteerbaar en is de kleurrijke wikkel gemaakt van milieuvriendelijk papier uit duurzame bossen.

Lovechock- al 10 jaar pionier in plastic-vrije verpakking

Plasticvrije verpakking

De plasticvrije folie die Lovechock gebruikt, is gemaakt van houtcellulose van de eucalyptusboom. Een uiterst duurzame oplossing, want uit onderzoek blijkt dat materialen die op basis van cellulosevezels zijn gemaakt, minder milieubelastend zijn dan tegenhangers op basis van fossiele brandstoffen. Daarbij is houtcellulosefolie 100 procent composteerbaar: in huiscompost is het binnen drie maanden volledig ontbonden.

Lovechock- al 10 jaar pionier in plastic-vrije verpakking
Lovechock- al 10 jaar pionier in plastic-vrije verpakking

Plastic free July

Om zich sterk te blijven maken voor mens en planeet, omarmt het chocolademerk al jaren de Plastic Free July-actie. Dit is een initiatief van de Plastic Free Foundation en maakt mensen sinds 2011 bewust van de enorme hoeveelheden plastic afval die we met z’n allen verbruiken. Een noodzakelijke actie, want van een tasje bij de supermarkt tot lege drinkflesjes: zonder dat we het doorhebben, gooien we massaal plastic weg. En dit heeft een verwoestend effect op onze wilde dieren, het klimaat en de natuur.

Over Loveschoc

Lovechock is in 2009 in Amsterdam opgericht uit passie voor rauwe veganistische voeding en was de eerste producent van rauwe chocolade in Europa. Sinds het begin wil het bedrijf vooral één ding: laten zien dat bewust eten echt lekker kan zijn. En dat het ook mogelijk is om te eten zonder een schuldig geweten te hebben.

Toen de oprichters van Lovechock in 2009 stuitten op de geweldige eigenschappen van rauwe cacao, was het meteen duidelijk: we moeten chocolade maken. Maar dan anders. Een die werkelijk bijdraagt aan het welzijn van mensen en de planeet op een duurzame manier.

Zij besloten de natuurlijke kracht en de vele goede mineralen en flavonolen van de supervrucht rauwe cacao te benutten om pure, echte rauwe chocolade te maken. Chocolade die heerlijk anders en gezonder is. Kortom: Pure Goodness, die lichaam, geest en planeet voedt.

Het Lovechock assortiment bestaat nu uit 8 tabletten en 11 repen in verschillende smaken.

Lovechock- al 10 jaar pionier in plastic-vrije verpakking

Pure Goodness it is

Ik mocht een tablet Sweet nibs & Sea salt proberen en een aantal van de smaken van de repen proeven. Toen het pakket binnen kwam, werd ik meteen blij van de plasticvrije verpakking. De verpakking is stevig, de folie afbreekbaar en op de verpakking staat heel duidelijk de ingrediënten. Naas het tablet van 85% cacao proefde ik de repen Coconut Nibs, Dates & Nuts en Mulberry Crunch. De repen zijn Raw, Vegan en met 80% cacao of Vegan Melk. Niet alleen ben ik blij met de duurzame verpakking die beter is voor het milieu, maar ook zeker met de smaken van deze chocolade. Wat is deze smaak ‘puur’. Je proeft puur de cacao en de toevoeging die aan de reep is toegebracht. Ik eet al langer koolhydraat beperkt en een stukje chocolade van Lovechock past prima in dit eetpatroon want de repen zijn natuurlijk gezoet met kokosbloesemnectar, ze zijn de perfecte snack zonder schuldgevoel. Ik geniet echt van de volle smaak en deze chocolade valt trouwens ook zeer goed in de smaak bij mijn kinderen.

Minder plastic, doe jij ook mee?

Lovechock strijdt al jarenlang voor een wereld zonder plastic. Daarom roept het chocolademerk iedereen op om mee te doen aan Plastic Free July. 31 dagen leven zonder (of in elk geval zo min mogelijk) plastic. Ik doe al mee, ik krijg regelmatig adviezen en tips over het gebruik van minder plastic, duurzaam leven en bezig zijn voor een beter milieu. Doe jij ook mee?

foto’s lodiblogt/ beeldbank

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. Lindaschrijfthetop zegt:

    Wat een mooie ontwikkeling een plastic vrije verpakking. Als dat bij heel veel producten zou gebeuren zou dat een stuk beter zijn.

  2. zegt:

    Mmm, deze chocolade is zó lekker! En het helemaal waard als ze ook nog eens zoveel aandacht besteden aan het milieu!

  3. Ik vind de naam van deze chocola meteen al leuk! En wat fijn dat hij ook nog eens milieuvriendelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept