Shampoo bar – Een goede stap naar minder plastic afval

Zorgen voor minder plastic afval, dat kan al door je haren te wassen met een shampoo bar. Deze zijn duurzaam, milieu vriendelijk en het scheelt een hoop plastic flessen. Maar hoe werkt dit nou?

Afval scheiden

Afval scheiden doen we toch allemaal wel tegenwoordig. Ook ik ben daar actief in. Toch schrik ik elke keer als ik zie wat veel plastic afval we hebben. Graag wil ik mee werken aan een beter milieu, meer duurzame producten aanschaffen en af van het vele plastic afval. Een stap die ik hierin zet is dat ik mijn haren tegenwoordig was met een shampoo bar. Onlangs bestelde ik deze bij Shampoobars.nl en gebruik deze nu al een tijdje. Wat zijn de voordelen en hoe werkt het precies?

Geen plastic flessen meer

Een shampoo bar gebruiken in plaats van flessen is duurzaam en milieuvriendelijk. Een Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Wanneer je een bar koopt is dat op dat moment misschien even duurder, maar als je kijkt naar de hoeveelheid wasbeurten die je met een bar maakt is het (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos.

De geur van lavendel

Toen ik mijn shampoo bar ging bestellen koos ik voor lavendel. Alleen al omdat ik dol ben op de geur van lavendel, maar zeker ook omdat deze shampoo bar geschikt is als alternatief van zilvershampoo. Ik heb al jaren een grijze lok en gebruik ik geen zilvershampoo dan wordt deze gelig van kleur. Toen ik zag dat de lavendel bar deze werking ook heeft, wist ik dat deze het moest worden. Verder is deze bar vegan, dierproefvrij, goed voor 80 wasbeurten, anti roos en geschikt voor normaal tot vet haar.

haren wassen met een shampoo bar

Makkelijk je haren wassen

Het is heel makkelijk om de shampoo bar te gebruiken. je hebt maar weinig zeep nodig om je haren te wassen en voor een fris gevoel. Wat mij heel erg verbaasde is dat ik geen conditioner meer nodig heb na het wassen. Voorheen gebruikte ik een spray conditioner, na het haren wassen omdat ik dan makkelijker mijn haren door kon kammen. Na het gebruiken van de bar is dit echter niet nodig. Na het wassen kan ik mijn haar makkelijk doorkammen en mijn haar pluist niet. Let er wel op dat je de shampoo bar op een droge plek neer legt, zodat deze niet nat kan worden als je hem niet gebruikt.

duurzaam en milieu vriendelijk

Hoe het werkt een shampoo bar:

 1. Zorg dat je handen nat zijn.
 2. Wrijf de shampoo bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met de shampoo bar over je natte haar wrijven.
 3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
 4. Spoel de shampoo uit je haren.
 5. Bewaar de shampoo bar op een droge plek.

Duurzaam en milieu vriendelijk

Het zijn misschien maar kleine stappen, maar alle stappen helpen. Zo kan je ook kiezen voor wasbare wattenschijfjes, zonnebrand in een stick in plaats van plastic fles of hervulbare verpakkingen gebruiken. Met deze stappen help je mee aan minder plastic afval. Ik ben erg tevreden over de shampoo bar. Het is goed voor het milieu, duurzaam, beter voor je haar, er is een ruime keuze en ze ruiken ook nog eens zalig!

Ik kies bewust voor lavendel omdat ik grijze lokken in mijn haar heb, maar heb jij nou rood haar, dan is Red Head Haarroutine goed om jouw (gekleurde) rode haren te onderhouden.

Wat doe jij om minder plastic te gebruiken?

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. Georgina Lifestyle zegt:

  Ben 2 weken geleden begonnen met het gebruik van een shampoobar en ik ben enthousiast. Het is natuurlijk goed voor het milieu, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het in eerste instantie heb uitgeprobeerd, omdat ik het mee wil nemen op vakantie. Bespaart een hoop ruimte en gewicht in de koffer! Dus ik wilde het eerst testen en de test is geslaagd. Ben tevreden.
  Ik gebruik papieren bekers en neem altijd mijn boodschappentas mee. En nu dus de shampoobar.

  1. zegt:

   Om die reden kreeg ik er ook een van mijn zus, ideaalvoor vakantie, nooit meer kans op lekkende shampoo flessen in je toilet tas en je kan e rook speciaal een bakje bij kopen om makkelijk mee te nemen.

 2. Ik heb laatst ook voor het eerst een shampoobar gebruikt en ben positief verrast door het resultaat! Wel moet ik echt wennen aan het gebruik hiervan hoor, stiekem vind ik het toch nog makkelijker om gewoon een fles te pakken.

  1. zegt:

   Ik snap je best, moet ook zeggen dat er wel verschil is in shampoo bar, over deze ben ik zeer te spreken, sopt ook goed met maar heel weinig zeep.

 3. zegt:

  Ik vraag me dan af of je haren op je zeep krijgt? Vind ik heel onprettig. Als dat niet zo is, dan ga ik het binnenkort ook een keer proberen.

  1. zegt:

   Er komen geen haren op de zeep hoor, je wrijft de zeep tussen je handen, legt de zeep weg en wrijft dan de zeep in je haren. Het is even wennen, maar ik vind het zelf erg prettig werken, je neemt nu ook nooit te veel ( wat met shampoo bij mij vaak wel was)

 4. zegt:

  Ziet er heel leuk uit! Ben benieuwd hoe ik het vind om te gebruiken..

 5. zegt:

  Ik las er laatst ook ergens over, maar op de een of andere manier trok ik het mij nog niet zo aan. Misschien gewoon een keertje uitproberen zodat ik het zelf kan ervaren.

 6. Mandy zegt:

  Ik vind het idee echt onwijs mooi en ik ben blij dat het voor veel mensen helpt maar het wil gewoon niet bij mijn haar. Ik heb het nu meerdere keren, langere periodes een kans gegeven maar mijn haar word er zo onwijs stroef van. Terwijl ik zo graag wil dat het ook voor mijn haar werkt haha!

  1. zegt:

   Dat stroeve herken ik van een andere bar die ik gebruikte. Ik ben super blij dat deze shampoo bar dat niet heeft en ook geen last meer van klitten in mijn lange dikke haar.

 7. zegt:

  Ik heb nu ook je review gelezen. Misschien ben je me stiekem toch een beetje aan het overtuigen van het voordeel van een shampoo bar. 😉

 8. Monique zegt:

  Klinkt wel heel goed. Ik heb het nog nooit gebruikt, maar misschien toch eens een kans geven. Stukken beter voor het milieu.

 9. Ik vind de schampoo bars niet zo fijn. Ik heb heel lang en veel haar en snel klitten. Ik heb er nog geen gevonden waarmee mijn haar handelbaar is naar het wassen

  1. zegt:

   Met deze bar van shampoobars.nl heb ik geen last van klitten. Ik ben er zo blij mee. Hiervoor heb ik er een geprobeerd en daar had ik heel veel klitten mee en voelde mijn haar ook veel stroever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept