Hoe wooncomfort verhogen en besparen op energiekosten

Hoe wooncomfort verhogen en besparen op energiekosten

Minder energiekosten dat willen we allemaal en dan ook nog beter wooncomfort, dat klinkt toch helemaal goed in de oren. Maar hoe kan je nu zorgen dat de energiekosten omlaag gaan en jij duurzaam kan leven in jouw woning. Je leest het hier.

Een woning duurzaam maker

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor spouwmuurisolatie. En dat is helemaal niet niet zo gek, want het isoleren van de spouwmuren brengt veel voordelen met zich mee. Voordat je jouw huis duurzamer wil maken is het goed om eerst meer te lezen over en spouwmuurisolatie informatie in te winnen. Doe de checklist spouwmuurisolatie om zeker te zijn dat een spouwmuur isoleren bij jouw woning ook voordelen heeft en überhaupt kan.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Waarom zou je de spouwmuur van jouw woning isoleren en wat is het nu precies? De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Meestal is deze ruimte zo’n 10 centimeter. Is het niet geïsoleerd dan kan de warmte makkelijker de woning uit gaan dan wanneer het wel geïsoleerd is. Is de muur geïsoleerd dan zal het binnen een aangenamer gevoel geven en het je zal zien dat je geld bespaard omdat je minder stookkosten hebt. Goede voordelen dus, maar check wel van te voren of de muren van jouw woning ook daadwerkelijk spouwmuren heeft.

Waarom zorgen voor wooncomfort

Waarom zou een betere isolatie in huis nu zorgen voor meer wooncomfort en zoeken we dat eigenlijk wel? Ik denk het wel, ik denk dat wooncomfort een belangrijk aspect van een woning is. Want als je een laag wooncomfort hebt, ondervind je hier alleen maar de nadelen van. Je voelt je niet prettig in jouw eigen woning, maar ook wanneer jij jouw woning wil verkopen zal je zien dat potentiële kopers vaak geen interesse hebben in een woning waar weinig in geïnvesteerd en aangebeld is qua onder andere isolatie.

Meer wooncomfort

Lees alle informatie over muren isoleren goed door, vraag informatie en offertes aan, maar er is meer wat ja kan doen voor een prettiger wooncomfort:

  • Vloerisolatie
  • Dubbele beglazing in de ramen
  • Nieuwe deuren die tocht tegenhouden
  • Goede zonwering
  • airco in huis, zeker wanneer je jouw werkplek op zolder hebt.

Investeren in spouwmuren

Heb jij de checklist gedaan en blijkt dat in jouw woning de spouwmuren geïsoleerd kunnen worden, dan zit hier natuurlijk een kostenplaatje aan. Bedenk goed, dat het geld dat je nu uitgeeft, terug te zien is op de lagere energierekening die je aan het eind van het jaar zal krijgen. Nu investeren, is later profiteren. Neem dit zeker mee in jouw beslissingen.

Lees ook: Besparen op vaste lasten nu de energie duurder wordt.

Lees ook: Variabele rente- heb jij de afgelopen jaren te veel betaald?

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

All you need is love and a boho outfit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept