Besparen op vaste lasten nu de energie duurder wordt

besparen op vaste lasten, tips

We merken het allemaal in onze portemonnee, de energie prijs stijgt. Dit heeft niet alleen gevolg voor thuis, maar ook de boodschappen zijn een stuk duurder geworden. Veel mensen hebben problemen om om rond te komen. Misschien is het juist daarom goed om eens te kijken naar alle kosten en te zien wat jij kan besparen op vaste lasten.

Besparen op vaste lasten

Nu de gas en energie prijzen door het dak gaan, de boodschappers steeds duurder worden en uit eten gaan bijna geen leuk uitje meer is, zijn er prijzen waar we wel op kunnen besparen, namelijk, de vaste lasten. Vaste lasten zijn die terugkerende kosten die je elke maand moet betalen omdat je een verplichting bent aangegaan met een dienstverlener, leverancier of provider. Denk hierbij aan huur of hypotheek gas en licht, telefoonabonnement en autoverzekeringen.

Ruim de helft van jouw salaris gaat op aan vast lasten

Voor veel mensen gaat hun halve inkomen per maand op aan vaste lasten. Wil je hier nu op besparen dan is hier heel wat tijd een informatie voor nodig, want zeker in deze roerige tijden stap je niet zo maar even over. Wat wel zeker het overwegen waard is, is om te kijken naar jouw verzekeringen en dan specifiek jouw autoverzekering. Een autoverzekering sluit je vaak af wanneer je een nieuwe auto koopt, maar verder kijk je hier eigenlijk niet meer naar om. Zonde want juist in het afsluiten van een autoverzekering kan je heel wat besparen. Om te besparen op de vaste lasten, is dan ook goed om ervoor te gaan zitten en opzoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering.

Wat kan ik doen om te besparen

Naast het vergelijken van de autoverzekering, is het kijken naar jouw huidige ziektekostenverzekering ook verstandig. Heeft jouw bedrijf een collectieve verzekering en bespaar je hier kosten mee? Stap dan over. Dit geldt ook voor andere verzekeringen. Kijk eens goed wat je elke maand betaald en kijk ook eens goed of je dit allemaal nog nodig hebt. Heb jij die aanvullende ziektekosten allemaal nodig of is het goedkoper om bijvoorbeeld op het moment dat je het nodig hebt zelf te betalen.

Kijk ook eens verder naar je uitgaven

Het is en blijft lastig, besparen op vast lasten, tenslotte heb je gewoon kosten die je elke maand moet betalen. Denk aan de huur of hypotheek, de energie kosten, verzekering. Toch kunnen ook deze tips je misschien helpen geld te besparen:

  • Is er mogelijkheid tot het isoleren van jouw woning, denk aan onder de vloer, de muren, dubbel glas. Dit bespaart allemaal op de vaste lasten. Natuurlijk investeer je nu, maar heb je hier later profeit van.
  • Kijk niet alleen naar de autoverwerking, maar neem alle verzekeringen onder de loep.
  • Zeg overbodige abonnementen en lidmaatschappen op.
  • Ga boodschappen doen met een boodschappenlijstje.
  • Begin nu alvast met de inkopen voor de dure decembermaand, verdeel de kosten van de cadeau’s.

Lees ook: Besparen op de dagelijkse boodschappen.

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept