Energie besparen met een WTW installatie

energie besparen en dus geld besparen met een WTW installatie.

Nu de gas en energie prijzen zo ontzettend omhoog gaan, zijn we massaal aan het kijken wat we kunnen veranderen in huis om toch wat geld te kunnen besparen. Het huis isoleren hoor je vaker, maar je kan ook zorgen voor een ventilatiesysteem met een WTW installatie. Dit bespaard energie en zorgt voor een gezonde omgeving in huis. Hoe dit werkt en wat je hier voor nodig hebt. Je leest het in dit artikel.

Wat is een WTW installatie

Een WTW installatie is een warmte terugwin installatie, het is een ventilatiesysteem voor in het hele huis. Wat het eigenlijk doet, is buitenlucht gefilterd in huis brengen en vervuilde lucht weer naar buiten toe vervoeren. Met een WTW installatie zorg je altijd voor voldoende gezonde lucht in huis.

Hoe bespaar je energie met deze installatie

Nu willen we in deze dure tijd, liever niet te veel geld uitgeven aan extra’s. Maar als je hier geld mee terug kan verdienen dan is het natuurlijk heel gunstig. De aankoop van een WTW installatie kost geld, maar de energie die je bespaart, doet je de uitgave snel vergeten. Het is zo dat de de warmtewisselaar zorgt dat de lucht die het huis binnenkomt, de temperatuur krijgt van de lucht die wordt afgevoerd. Hierdoor hoeft de verwarming minder aan in de winter, en hoeft de airco minder hard te draaien in de zomer. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat de rekening lager zal zijn.

Hoe onderhoud ik dit systeem

Een ventilatiesysteem moet goed onderhouden worden, wil je ook kosten kunnen besparen. In het systeem zit een WTW filter. Deze filter zorgde ervoor dat er schone lucht het huis binnen komt en vuile lucht naar buiten gaat. De filter moet je na een bepaalde tijd vervangen, hierdoor blijft de installatie langer goed. Deze WTW filters koop je heel makkelijk online bij Tops WTW filters. Hier hebben ze voor elk merk de juiste filters. Controleer welke je nodig hebt en bestel deze gemakkelijk online.

Kan ik een warmte terugwin installatie zelf installeren

Wil jij wel zo een WTW installatie in huis, dan kan je deze online kopen, maar kan je deze dan ook zelf installeren? Alles kan natuurlijk, maar het installeren van een ventilatiesysteem vergt wel ervaring. Nu zit er wel een duidelijke handleiding bij de installatie, maar mocht je het niet zien zitten om de installatie zelf te plaatsen kijk dan eens online naar mogelijkheden tot aansluiten.

Waar komt dit ventilatiesysteem

Waar de WTW ventilatiesysteem komt te hangen is afhankelijk van het merk en type die je koopt. Het kan:

  • Horizontaal tegen de muur 
  • Verticaal tegen de muur 
  • Liggend op de vloer 
  • Tegen het plafond

Horizontaal tegen de muur komt eigenlijk het meeste voor, de andere mogelijkheden zie je vaak wanneer er minder ruimte voorhanden is.

Zorg voor jouw huis

Nu de gas en energieprijzen zo hoog zijn is het misschien juist nu de tijd om te investeren in duurzame oplossingen voor jouw huis, Net als isoleren is het installeren van een WTW installatie kostbaar, maar zal het dit zeker terugverdienen. Nu en later. Denk daarom goed na over een ventilatiesysteem, het is goed voor de luchtvochtigheid in huis, hierdoor is er minder tot geen kans op schimmels in huis en is hierdoor goed voor de gezondheid en goed voor jouw portemonnee.

Lees ook: Ventileren voor een gezonder leefklimaat.

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept