VELUX dakkapel- voor meer ruimte op zolder

VELUX dakkapel- meer ruimte op de zolder etage

Heb jij een typisch jaren zeventig huis? Drie slaapkamers op de eerste etage en een vrij grote zolder. Is deze zolder groot genoeg of wil je wel meer ruimte op zolder? En hoe krijg je dit dan voor elkaar? hier mijn tips. 

Kamers in huis

Zijn de slaapkamers in huis niet groot, of is er een niet groot dan moet je op een gegeven moment toch de keuze maken, wat je gaat doen. Blijft dit een slaapkamer, misschien met een hoogslaper met bureau voor de kinderen of maak je er een hobby kamer van en zorg je dat je meer ruimte op zolder krijgt?

Lees ook: Kinderkamer verbouwen, wat komt hier allemaal bij kijken.

Meer ruimte op zolder

Wil je van je zolder een slaapkamer maken, dan kan het fijn zijn wanneer hier een dakkapel geplaatst wordt. Een dakkapel zorgt voor meer ruimte op zolder. Op de site van VELUX Wooninspiratie, vind je tips en ideeën tegen over ramen en dakkapellen voor de zolder.

Hobby kamer

Hoe fijn zou het zijn wanneer je jouw hobby in je eigen ruimte kan doen. Zo kan je een ruimte hin huis zoeken waar je jouw hobby uit kan voeren zonder steeds alles op te moeten ruimen. Denk bijvoorbeeld aan haken en breien super leuk om te doen, maar wat een spullen verzamel je op een gegeven moment. Al de garen, patronen, maar ook brei en haaknaalden, waar laat je ze? Of taken jij graag en wil je al je verfspullen, tekenkit, papieren en b boeken graag op een plek hebben? Wil jij graag een eigen ruimte in huis, dan kan je nadenken om op zolder een VELUX dakkapel te laten plaatsen.

VELUX dakkapel

Misschien heb je wel een grote zolder, maar te weinig licht of zou je wel meer ruimte op zolder willen?  Je zou dan kunnen kiezen uit een dakraam of dakkapel. Met een dakkapel wordt de kamer meteen groter. Vaak neemt een dakkapel veel daglicht weg, maar niet bij een VELUX dakkapel. Zo hebben ze bijvoorbeeld de dakkapel dakserre, waar je aan alle kanten ramen hebt. Daarbij kan je kiezen voor handmatig openen of elektrisch op afstand met de bedieningstablet.  Mogelijkheden genoeg.

foto pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Hier een vergelijkbare situatie. Ideaal lijkt mij zo’n dakkapelserre. Prachtig! En praktisch onbetaalbaar helaas.

    1. Het is absoluut sparen voor een verbouwing. Hier ook zeker het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept