Hoe richt je een studentenkamer thuis in voor je kind

Hoe richt je een studentenkamer thuis in. Kinderen blijven steeds langer thuis wonen, hou hier rekening mee

Nu de woningnood zo hoog is, blijven steeds meer kinderen langer thuis wonen, ook wanneer ze studeren. Blijven studenten langer thuis wonen, dan zal de kinderkamer op een gegeven moment omgebouwd moeten worden tot studentenkamer. Maar hoe richt je een studentenkamer thuis in? Hier enkele tips en ideeën om van je studentenkamer thuis een comfortabele en functionele ruimte te maken.

Het creëren van de ideale studentenkamer

Voor studenten is hun kamer niet alleen een plek om te slapen. Het is ook een ruimte om te studeren, ontspannen en tot rust te komen. En zoals het er nu uitziet, zullen steeds meer studenten geen appartement delen met huisgenoten maar voor langere tijd bij hun ouders blijven wonen. Het inrichten van de studentenkamer is cruciaal voor het welzijn en productiviteit van jouw kind. Iets om samen met jouw kind dus goed naar te kijken.

Van kinderkamer naar studentenkamer

Wanneer kinderen gaan studeren gaan ze niet altijd meteen het huis uit, dit hoeft ook zeker niet altijd, helemaal niet wanneer ze vlakbij studeren. Maar het kan ook zo zijn, dat ze wel graag het huis uit willen maar dat er in de stad waar ze studeren geen studentenkamer te huren is.. Blijven ze thuis wonen, dan kan dit aanpassing vragen van jou en je kind. Maar ook zal je de kinderkamer in moeten richten tot een studentenkamer.

Kijk naar de ruimte

Vaak is de slaapkamer en dus de aankomende studentenkamer van jouw zoon of dochter niet al te ruim. Het is daarom belangrijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Kies hiervoor voor multifunctionele meubelstukken. Denk aan een bed met ingebouwde opbergruimte of een bureau dat ook dienst doet als eettafel, zodat jouw zoon of dochter vrienden te eten kan vragen. Hang planken aan de muur voor extra opslag en gebruik lades onder het bed voor kleding en andere items.

Zorg voor een productieve plek

Zorg dat de hoek waar jouw kind studeert een productieve plek is. Zo is natuurlijk licht belangrijk, maar zorg ook voor een goed ergonomische bureaustoel en bureau. Deze plek kan het best rustig en leeg zijn, maar een paar quotes, foto’s of planten om een ​​motiverende omgeving te creëren in de studentenkamer kan natuurlijk wel.

Maar waar ook ruimte is voor ontspanning

Hoewel studeren belangrijk is, is ontspanning dit ook. Maak in de slaapkamer, die nu de studentenkamer wordt, een ontspanningshoek. Zo kan je een comfortabele stoel of zitzak kopen voor comfort. Een kleine boekenplank met favoriete boeken of tijdschriften kan ook een leuke toevoeging zijn. Door na het studeren ontspannen met een boek of game in een zitzak tot rust kunnen komen, zal elke student waarderen.

foto’s beeldbank Sits & Joy met toestemming geplaatst

Maak hier een nieuwe favoriete ruimte van

Vaak slapen kinderen al jaren in dezelfde kinderkamer en wanneer ze gaan studeren zullen ze vaker dan voorheen in hun kamer verblijven. Natuurlijk om te studeren en te ontspannen, maar ze zullen ook vrienden hier uit willen nodigen. De studentenkamer is een persoonlijke ruimte van jouw kind en deze zal de ruimte prima kunnen personaliseren. Hang posters op, voeg eventueel wat kleurrijke kussens, dekens of gordijnen toe om wat persoonlijkheid en warmte aan de ruimte toe te voegen.

Ruim je kamer op

Wanneer de in te richten studentenkamer klein is, en dat zijn de meeste studentenkamers, is het belangrijk dat ze naast de inkopen die jullie samen doen, aan een bureau of zitzak ook afgesproken orden dat de kamer opgeruimd en netjes blijft. Zorg daarom voor opbergbakken, manden of dozen om spullen op te bergen.

Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Misschien herken je het wel van jezelf, op het moment dat je moet studeren zie je altijd van alles in je kamer om maar niet in die studieboeken te hoeven kijken. Daarom is het belangrijk om wanneer jij een studentenkamer thuis inricht, hier zo min mogelijk afleiding is. Zorg er voor dat je kind zijn of haar studentenkamer vrij houdt van een overdaad aan spullen.

Hoe richt je een studentenkamer thuis in

Met deze tips en ideeën kun je van je studentenkamer thuis een plek maken waar je kind graag tijd doorbrengt, studeert aan zijn of haar bureau en ontspant met vrienden in een gezellig hoekje met een zitzak, kussens en dekens. Dus hoe richt je een studentenkamer thuis in? Door de ruimte slim in te richten en te personaliseren, kun je een comfortabele en functionele omgeving creëren die bijdraagt ​​aan een leuke en gezellige studententijd voor jouw kind, maar ook voor jou, nu je misschien langer met thuiswonende kinderen samenwoont.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept