Zo geef je jouw badkamer een metamorfose

Tips voor een badkamer metamorfose

Ben jij jouw badkamer na al die jaren zat? Ga je verhuizen en wil je helemaal opnieuw starten? Zijn jouw kinderen ouder en wil je nu echt eens van dat bad af? Er zijn heel veel redenen waarom er in jouw woning een badkamer metamorfose plaats zal moeten vinden. En ik geef je hierbij een aantal tips!

Waarom een badkamer metamorfose

Er zijn natuurlijk heel veel redenen voor een badkamer metamorfose en misschien denk je wel ‘een metamorfose, moet dat nu?’ Maar ik weet uit eigen ervaring en ook van anderen, dat wanneer je (vaak na lange tijd) aan de badkamer gaat beginnen, je op dat moment ook meteen rigoureus aan de slag gaat. Dit omdat het vernieuwen van een badkamer vaak lang op zich laat wachten, veel geld kost en je niet alles zelf zal kunnen doen. Als je dan toch bezig bent zorg dan dat het ook helemaal naar jouw zin wordt.

Wat kan er nieuw in een badkamer

Ga jij jouw badkamer een metamorfose geven, wil jij verandering en kies je echt voor een complete badkamer renovatie dan komt hier natuurlijk heel wat aan planning bij kijken. Wat wil je wel en niet in jouw nieuw ruimte? Steeds vaker zie je dat het bad er uit gaat en er een goede douche geplaatst wordt. Populair is hierin een inloopdouche.

Een inloopdouche voor een luxe uitstraling

Een bad neemt veel ruimte in en wordt door de meeste mensen niet optimaal gebruikt, dit is een reden tot het laten plaatsen van een douche, wanneer de renovatie toch op handen is. Een inloopdouche zorgt voor een luxe uitstraling en wist jij dat de rustige en stijlvolle uitstraling van een glazen wand om de doucheruimte jouw badkamer een extra ruimtelijk effect geeft, ideaal dus ook wanneer jouw badkamer niet zo groot is.

Wil jij kiezen voor duurzaamheid in de badkamer

Duurzaamheid is wat bij veel mensen tegenwoordig een belangrijke rol speelt, ook wanneer ze nadenken over een badkamer renovatie. Wanneer je dan toch jouw wensen op een rij zet is het zeker de moeite waard om eens te kijken voor duurzamere opties van apparaten die je in huis gebruikt. Een ding daarvan is de radiator. Ook daar is namelijk een duurzame optie voor en dan wel in de vorm van een elektrische radiator. Voordeel van een elektrische radiator is dat deze naast duurzaam ook goedkoop is, onderhoudsvriendelijk en staat mooi in de badkamer.

Hoe zorg je dat al jouw wensen aanbod komen

Wanneer jij jouw badkamer een metamorfose wil geven, is het goed om te kijken hoe jij praktisch met de ruimte om kan gaan, maar wel zo dat al jouw wensen aan bod kunnen komen. Zorg bijvoorbeeld dat er een nisje bij jouw inloopdouche geplaatst kan worden. Hier kan je jouw shampoo en zeep kwijt. Maar plaats ook een badkamermeubel onder de wasbak, waar je jouw handdoeken, washanden en voorraden in kwijt kan.

Lees ook: Shampoo bar – Een goede stap naar minder plastic afval

Begin met een plan en werk deze uit

Begin met een ontwerp, meet de wanden, kijk wat je wil en ga passen en meten. Zet het ontwerp van de metamorfose op papier. Teken en knip alle items en accessoires op schaal, kijk waar de inloopdouche kan komen, welke badkamermeubels je wil hebben en hoeveel ruimte kan de wastafel in beslag nemen? Door te visualiseren weet je waar de radiator kan hangen, hoeveel loopruimte je hebt en waar het toilet kan komen.

Geef kleur aan de badruimte

Hoewel zwart en wit nog vaak de kleuren zijn voor een badkamer kan jij tijdens een badkamer metamorfose natuurlijk zorgen voor meer kleur. Durf jij niet echt met kleur te werken, dan kan een groene plant of gekleurde handdoeken natuurlijk ook net dat beetje extra’s geven.

Maak jouw wensen waar

Een badkamer, we besteden er misschien weinig tijd op een dag, maar het is wel dé plek waar je tot ontspanning en rust kan komen. Zorg dat de badkamer een plek wordt waar jij echt even tijd voor jezelf kan maken. Een inloopdouche met regendouche, waar jij genoeg ruimte hebt om heerlijk te ontspannen onder een warme waterstraal. Een wastafel met spiegel, waar jij jouw haar kan föhnen, je tanden kan poetsen en je elkaar niet in de weg zit. Een badkamer metamorfose kost misschien heel wat aan planning en geld, maar bedenk maar zo, na de verbouwing is deze ruimte helemaal naar jouw wens.

Foto gratis afbeelding van leemelina08 via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept