Welke huishoudelijke klussen kunnen makkelijker

Welke huishoudelijke klussen kan je makkelijker maken?

Het huishouden, voor de meeste mensen zijn huishoudelijke klussen niet de klussen die ze graag doen. En logisch ook, na een dag werken heb je vaak geen zin meer om het huis schoon te maken. Nu kunnen wij het onszelf makkelijker maken. Grote klussen of kleine klusjes hoe pakken we ze aan?

Huishoudelijke klussen die we niet leuk vinden

Welke huishoudelijke klussen vind jij niet leuk om te doen? Is het stofzuigen, ramen lappen, strijken of de was opvouwen? Heb jij aan heel andere dingen een hekel ( zo vind ik de afwasmachine uitpakken maar niks) of heb je misschien helemaal geen hekel aan het huishouden en doe je alle klusjes zonder gemopper. Dat kan natuurlijk ook.

Maak het jezelf makkelijk

Ben jij nu niet echt fan van huishoudelijke klussen, dan kan je het jezelf makkelijk maken. Een ding wat je hier heel goed bij kan helpen is een robotstofzuiger. Stofzuigen is iets wat de meeste mensen dagelijks doen, helemaal wanneer ze kleine kinderen en/ of huisdieren hebben. Het is vaak een werkje van niks, maar toch hebben we er weinig zin in. Met een robotstofzuiger heb je het gemak en comfort van een automatische stofzuiger die het werk voor jou doet. Een robotstofzuiger ziet eruit als een platte stofzuiger zonder slang en snoeren. De robot zuigt en beweegt geheel zelfstandig. Kan jij een ander klusje doen of genieten van een kopje koffie. .Zoek jij nog een robotstofzuiger, kijk dan bij de beste robotstofzuiger en maak het jezelf makkelijk.

Maak een klusjes rooster

Maak ook kan je voor jezelf een klusjes rooster opstellen, mocht jij steeds niet aan alle huishoudelijke klussen toekomen. Een klusjes rooster is niet alleen heel fijn, omdat je elke keer taken af kan strepen, maar door een rooster zie je ook dat het eigenlijk allemaal wel mee valt wat je moet doen en je vergeet ook niets.

Zorg voor meer wasmanden in de badkamer

Wat ook tijd kan besparen en tijd is vaak waarom we geen zin hebben in huishoudelijke klussen zijn twee wasmanden in de badkamer zetten. Een voor de witte was en een voor de bonte was. Hierdoor is de was meteen gesorteerd en hoef je dit niet meer te doen, wanneer je de was in de machine wilt gooien. Heb je gewassen laat de was dan niet in de wasmachine zitten, maar hang dit meteen op. Dit scheelt een hoop kreukel in de was.

Ook een tip, draag jij of je partner vaak overhemden en ben jij geen fan van strijken? Tegenwoordig koop je ook strijkvrije overhemden. Hierbij gezegd, dat je wasmachine niet overvol moet vullen, want dan kreukt het nog. Doseer jij jouw wasmachine normaal, dan hang je het overhemd op aan een kledinghanger om te drogen en kan het daarna zo de kast in.

Meer tips om tijd te besparen en klussen makkelijker te maken

  • Zorg dat je een kruimeldief in huis hebt, hiermee haal je even snel de kruimels weg na het eten etc.
  • Ben je aan het koken, ruim dan meteen op wat kan. Dit scheelt weer opruimen na het eten ( net wanneer je eigenlijk op de bank wil zitten).
  • Heb je gedoucht, maak dan meteen de douche ruimte schoon. Leg een trekker in de badkamer en neem na het douchen meteen even de muren af. Dit helpt ook bij het tegengaan van schimmel in de badkamer.
  • Zet een gezellig muziekje op tijdens de huishoudelijke klussen en je zal zien dat je zo klaar bent.

Het is allemaal zo erg niet

Huishoudelijke klussen, we kijken er vaak tegenop, maar zo erg is het allemaal niet, helemaal niet als jij zorgt dat je gebruik maakt van bovenstaande tips en Slim leert schoonmake . Voor dat je gaat schoonmaken, zorg je dat het huis opgeruimd is, ondertussen doet de robotstofzuiger zijn werk en jij schakelt de kinderen ook even in. Die kunnen mooi hun eigen kamer opruimen. Wanneer je meer plezier hebt in die lastige klusjes zal je zien dat het zo gedaan is.

foto lodiblogt/ samenwerking


Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept