Kleur je tuin- tips voor het verven van de schutting

tips voor het verven van de schutting met Moose Färg houtverf

Geef kleur aan je tuin en dan bedoel ik niet alleen met bloemen en planten, maar ook met een gekleurde schutting. Door het verven van de schutting krijgt jouw tuin een heel andere sfeer en uitstraling. Wat heb je allemaal nodig bij het verven en welk merk verf is goed voor buiten.

Een goed onderhouden tuin

In de herfst maken we de tuin winterklaar en in de lente beginnen we met de moestuin. Maar wanneer denken we aan de schutting? De schutting die onze tuin scheidt van de buren en ons zomers uit de wind houdt. De schutting wordt qua onderhoud vaak vergeten, terwijl deze zo belangrijk is.

Wat heb je allemaal nodig voor het verven van de schutting

Wanneer je de schutting gaat verven, heb je natuurlijk eerst verf nodig. Verf voor de schutting koop je bij Moose Färg. Moose Färg is matte Zweedse houtverf voor een duurzame houtbescherming. De Moose Färg kleuren zijn volledig mat en goed met elkaar te combineren. Verder heb je nodig: kwasten. Gebruik voor de randen een platte kwast en voor grotere oppervlakken een blokkwast of roller En ook een roerstokje en schuurpapier.

Voorbereidingen

Maak de schutting goed schoon en schuur deze op, dit om oude verfresten te verwijderen. Heb je veel planten in de buurt van je schutting staan, bedek deze zodat ze niet onder de verfspetters komen.

Het verven van de schutting

Welke stappen zet je bij het verven van de schutting:

  • Begin met het schoonmaken van de schutting en het schuren.
  • Gebruik je Moose Färg voor het verven van de schutting, dan kan je met een emmer van 4 liter een oppervlakte van ongeveer 20-24 m² verven.
  • Verdun de eerste laag verf iets met water en kwast de beits op het hout met een blokkwast.
  • Wanneer de eerste laag stof droog is, breng je de tweede laag aan.
  • Let op met het verven, dat je pas begint wanneer het droog weer is.

Ervaringen met Moose Färg houtverf

Een paar jaar geleden maakte mijn man een extra schuurtje in de tuin. Hier staan de fietsen van de jongens, maar ook tuingereedschap. Dit schuurtje was hard toe aan een opknapbeurt. We kozen voor Moose Färg Siljan Blá. Dit is een mooie helderblauwe kleur. De kleur past helemaal bij mijn bohemian geïnspireerde tuin. We hebben even moeten wachten tot het beter weer werd, maar toen dan de zon scheen, kon er geverfd worden. De tuin lijkt een hele metamorfose te hebben ondergaan, alleen met deze heldere kleur verf. Het is zo mooi, dat ik naast de schutting nu ook de schuurdeur en de achterkant van het hek in dezelfde frisse kleur wil schilderen.

Zorg voor jouw schutting

Het is tijd dat we weer in de tuin kunnen zitten en hoe fijn is het wanneer je tuin er mooi uitziet. Het verven van de schutting, kan misschien even op jouw weerstand stuiten. Maar weet dat wanneer dit gedaan is, jouw tuin er meteen weer zo anders en fris uit ziet. Voor de beste resultaten is het goed om de waterdragende verf van Moose Färg te gebruiken wanneer het de 15 graden is en er geen kans is op regen. Meestal is het vanaf ergens in april mooi verfweer. En klaar! Zorg dan voor vrolijke plantenbakken, hangende tuindecoraties of een vrolijke tuinposter om het helemaal af te maken.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept