Het belang van een gezonde huidbarrière

Het belang van een gezonde huidbarrière en tips voor jouw huidverzorging.

Als we een wondje hebben, dan plakken we een pleister. Maar wat doe je als over je hele lichaam last hebt van droge plekjes en wondjes op de huid? Wat is het gevolg van een verzwakte huidbarrière en hoe herstel je deze weer? In dit artikel leggen we uit wat het belang is van een gezonde huidbarrière en hoe je deze kunt onderhouden.

Een verzwakte huidbarrière

Huidbeschadiging kan gemakkelijk optreden wanneer de huidbarrière verzwakt is. De huidbarrière is de buitenste laag van de huid en de naam verklapt al een beetje waarvoor deze dient. Het is de beschermlaag en dus de barrière voor de andere kwetsbare huidlagen. Het is de laag die je kunt zien en die je kunt wassen en insmeren. Ook is het de laag die het meest te verduren krijgt. Denk bijvoorbeeld aan hele warme of hele koude weersomstandigheden, langdurig heet watergebruik tijdens het douchen, zwembadwater en schadelijke UV-straling van de zon. Maar een verzwakte huidbarrière is ook extra gevoelig voor huidziektes als eczeem en psoriasis. Al deze factoren kunnen een droge, geïrriteerde en zelfs broze huid veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de juiste huidproducten te gebruiken die de huidbarrière herstellen.

Broze huid

Niet elke droge of rode huid is het gevolg van bijvoorbeeld heet water of de zon. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft van nature een broze huid. Dit uit zich in bijvoorbeeld kloofjes, barstjes, uitslag en ander soort irritaties. Vaak hebben mensen met een broze huid snel last van gebarsten mondhoeken of kloofjes op de handen. Broze huid vraagt om iets meer liefde en wederom passende huidvriendelijke producten voor een broze en beschadigde huid. De huidbarrière van mensen met een broze huid is eigenlijk standaard verzwakt. Je kunt het ook wel zien als een chronisch geïrriteerde huid. Maar of je nu regelmatig of onregelmatig last hebt van een verzwakte huidbarrière, herstellende huidproducten bieden de oplossing.

Herstellende huidproducten voor een gezonde huidbarrière

Een verzwakte huidbarrière is vatbaar voor allerlei oncomfortabele reacties en ziektes. Je kunt een verzwakte huidbarrière herkennen aan een droge, rode en vaak ook pijnlijke huid. In zo’n geval vraagt je huid om milde en hydraterende producten. Maar vooral ook om producten die de huidbarrière weer herstellen. La Roche Posay B5 Serum is zo’n product. Het B5 Serum is net zoals de andere producten van La Roche Posay dermatologisch getest en aanbevolen door dermatologen. Het serum bestaat uit 10% vitamine B5 dat de huid na 1 dag al zichtbaar voedt. Bovendien versterkt de unieke textuur van het serum de huidbarrière. Het product is zeer geschikt voor een droge of geïrriteerde huid en kan zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt worden. Het serum is bestemd voor het gezicht en de hals en gebruik je voordat je andere producten op je gezicht smeert. Zo herstel je dagelijks je huidbarrière en onderhoud je een gezonde huid.

Lees ook: Niet verbranden in de zon, wel genieten

gastblog op lodiblogt

foto lodiblogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept