Gezondheid

De Hoelahoep Challenge- Hoepelen is leuk en goed

Al een paar jaar heb ik een fitness hoepel in huis. Elke keer begin ik weer heel fanatiek met hoelahoepen. Maar stop ook net zo snel weer. Nu ik tijdelijk niet kan hardlopen en de Boot Camp trainingen stoppen heb ik besloten het hoepelen weer op te pakken en vanaf 2 januari mee te doen aan een hoelahoep challenge.

Elke keer begin ik weer

Ik ben echt hopeloos met sporten. Ik begin elke keer weer heel enthousiast en stop ook net zo vlug weer. Alleen bootcamp hou ik nu al langer dan een jaar vol en doe dit met veel plezier. Jammer genoeg stopt dit aan het eind van het jaar. Natuurlijk klim ik ook, maar dat is zo verweven in mijn leven, dat doe ik gewoon. Ik wil heel graag hardlopen, maar ben door een pijnlijke knie even uitgeschakeld en dan dus dat hoelahoepen. Ik begint elke keer weer heel fanatiek, maar na een paar weken zet ik de hoepel weer  aan de kant.

Waarom zou je gaan hoelahoepen

Maar wat zijn nou de redenen waarom je zou gaan hoelahoepen? Eigenlijk heel makkelijk! Ten eerste word je van hoepelen fit én vrolijk! Het is leuk om te doen en dingen die leuk zijn om te doen, doe je makkelijker en vaker. En het tweede voordeel is dat je het zo goed als overal kan doen. Thuis in de huiskamer of tuin, op de sportschool maar ook in het park.

Lees ook: Hoelahoepen, een leuke manier van bewegen.

De positieve effecten van hoelahoepen op het lichaam zijn:

 • Sterkere buik-, been-, en bilspieren
 • Een slanke, smalle taille
 • Een goede corestability
 • Verbetering in de conditie
 • Soepele schouders, nek, rug en heupen
 • Verbetert de motoriek en coördinatie
 • Bevordert de spijsvertering
 • Bevordert de doorbloeding (bron: robinhoop.nl)

Thuis sporten

Ik sport graag vanuit huis en heb ook een aantal trainingen klaar liggen om in het nieuwe jaar weer te beginnen. Waarom ik weer met hoelahoepen wil beginnen? Eigenlijk omdat bovenstaande mij heel erg aanspreekt. Daarbij heb je naast de hoepel niks nodig. Ik trekt even iets makkelijk aan, zet een lekker muziekje op en hoepelen maar.

Lees ook: Thuissporten, zo hou je het vol.

Welke hoepel heb je nodig

In de webshop van Robinhoop.nl kan je kiezen uit verschillende hoepels. De basishoepel voor beginners, Intermediate hoepels voor gevorderde en Polypro hoepels voor de echt bevorderen. De hoepel’s zijn handgemaakt en van een stevig soort kunststof. Ze zijn bijna niet kapot te krijgen. De hoepels zijn een combinatie van stevig materiaal, goede tape en dus goede grip. De juiste diameter en het juiste gewicht, maakt dat er een goede hoepel voor iedereen is. Met de juiste hoepel is de kans het hoepelen vrij snel lukt groter. De hoepels zijn lichter dan de fitness hoepels, waardoor deze in gebruik gewoon veel prettiger is.

De challenge

Hoe ziet deze hoelahoep challenge er uit? Vanaf dinsdag 2 januari komt er een aantal dagen lang elke ochtend een nieuwe video met een nieuwe oefening online. De video’s worden geplaatst in de besloten Facebookgroep en op het YouTubekanaal van Robinhoop.nl. Daarnaast kan je ook opgeven voor een mailinglijst zodat je alle video’s overzichtelijk in je inbox ontvangt.

Doe mee aan de challenge en koop een hoepel met korting

Wil je nou ook mee doen aan de hoelahoep challenge? Maar moet je nog wel een hoepel kopen. Koop deze nu met korting op de site van Robinhoop.nl. Gebruik de  Kortingscode LODI44 (deze kortingscode is geldig tot 14 januari) en krijg 10% korting op je aankoop.

Wil je meer weten over de vrouw achter Robinhoop.nl  en deze challenge, kijk dan op haar site en lees alles over hoelahoepen.

Zie hier de beginselen van het hoelahoepen

(Afkomstig van de site van robinhoop.nl)

Foto’s lodiblogt/samenwerking

34 thoughts on “De Hoelahoep Challenge- Hoepelen is leuk en goed”

 1. Hoelahoepen lijkt mij op een gegeven moment wel saai worden. Kun je er ook afwisselende oefeningen mee doen? Ik denk dat het leuk zou blijven door af te wisselen met verschillende sporten.

 2. Jeetje, dat is een eeuw geleden voor mij! Toch wel de basisschool dat ik voor het laatst een hoepel heb aangeraakt. In de periode dat je ook die (levensgevaarlijke) touwtjes had die je om je enkel moest vastmaken en waar aan een langer stuk touw een balletje hing. Dat moest je laten draaien en er overheen springen. Weet je nog wat ik bedoel?
  Afijn, stoer dat je meedoet aan deze challenge!

 3. dit is een vrolijke challenge! ik heb niet meer ge-hoe-la-hoept sinds ik op de basisschool zat! ( en ik ga niet vertellen hoe lang dat geleden is!)
  Of het wat voor mij is….ik vraag het me af…

 4. Hoelahoepen is zo zwaar, maar wel erg leuk om te doen. Ik doe het alleen niet meer gezien ik vorig jaar een operatie in mijn rug heb gehad, waardoor ik geen gekke beweging moet maken haha

 5. Hoe leuk verzonnen, deze challenge! Ik kan nu even niet i.v.m. #vettepenszietgeenmens want er komt dus een baby aan, maar straks wel leuk! Jeugdsentiment wel! 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.