Discipline bij het wandelen

wandelen

Heb jij discipline om door te gaan? Ook ls iets niet zo gaat als je graag zou willen? Ik merk zelf hoe lastig ik het vind om met de pijnklachten die ik heb om te gaan en te gaan wandelen. Toch vind ik dat ik dit moet doen. Hoe zet ik me hier zelf toe?

Bewegen met een brace

In januari besloot ik, na een half jaar last te hebben van mijn knie, naar de huisarts te gaan. Deze stuurde me door naar fysiotherapeut. Hier kreeg ik oefeningen en was het zaak eerst de chronische pijn weg te krijgen. Ik was therapie trouw en oefende veel. Op advies kocht ik een knie brace en deed die om als ik ging wandelen. Zo droeg ik deze ook tijdens ons weekje Disneyland en in Parijs. En dit ging wonderbaarlijk goed, als ik die brace maar om had.

Ik ben genezen!

Na deze week kwam ik opgelucht bij de fysiotherapeut en besloten beide dat ik -als ik door zou blijven gaan met de oefeningen en de zelf discipline hierin zou houden- ik bij haar wel klaar was. Ik bleef thuis oefenen en ging met een goed gevoel op zomervakantie.

wandelen disipline bewegen

De zomervakantie

In de zomervakantie wandelden we in de bergen. Dit ging niet zo goed, maar ik liep weer en dat was al fijn. Na de vakantie, toen de school weer waren begonnen, kwam ik terug in mijn oude ritme en kwam de pijn ook in alle hevigheid weer terug. Ik deed trouw weer al de oefeningen. Fietste op mijn hometrainer en begon nu eindelijk ook echt met wandelen. Naar mijn gevoel is de discipline aardig terug, maar ik wil wel, maar het kan niet.

wandelen disipline bewegen

Injectie bij de orthopeed

Eigenlijk wilde ik mezelf tot de herfstvakantie geven, maar omdat de pijn zo aanwezig was, besloot ik in september al naar de huisarts te gaan. Deze stuurde me door naar de orthopeed. Hij constateerde dat naast dat de spieren erg slap waren en hierdoor de knieschrijf beweegt, ook los kraakbeen achter de knieschijf aanwezig is. Hij raadde me aan zeker door te gaan met de oefeningen en bewegen. Verder moet ik proberen minder trappen te lopen en zeker niet meer bukken of andere belastingen voor mijn knie. Ik kreeg een corticosteroïden injectie en moet over zes weken terug komen.

Discipline in het wandelen

Nu de orthopeed toch ook vertelde dat wandelen goed voor me is, moet ik hier toch weer aan beginnen. En al ben ik dol op wandelen in de bergen. Hier thuis, in mijn eentje vind ik er geen aardigheid aan. Omdat het wel belangrijk is dat ik dit doe, heb ik een aantal dingen waar ik me aan vast hou en zo de discipline van het bewegen terug te krijgen in mijn dagritme.

 • ik heb twee vaste ochtenden wanneer ik ga wandelen
 • die ochtend doe ik meteen mijn wandelen kleren ( jogging broek) aan, dan moet ik wel gaan
 • Dit doe ik ook omdat het dan ook niet uitmaakt als ik wat zweet tijdens het wandelen en dus ook echt een beetje meer conditie op bouw
 • ik zet een koptelefoon op met muziek tijdens het wandelen, dat maakt het al minder saai
 • in het weekend neem ik de man en kinderen mee met wandelen
 • Ik zorg voor goede schoenen.

Goede schoenen

Voor mijn knie is het belangrijk dat ik goede schoenen draag. Kijk je diep in mijn hart, dan zie je dat ik het allerliefste zo hoog mogelijke hakken draag. Dit kan ik alleen al heel lang niet meer. Tegenwoordig draag ik steeds vaker speciaal schoenen om te wandelen. De wandelschoenen van tegenwoordig kunnen makkelijk onder een rok of jurk gedragen worden. En zijn zowel in hoog als laag model te vinden. Keuze zat dus. Ik draag deze tijdens het wandelen, maar kunnen ook prima als ik een dag veel loop of ga winkelen.

Heb jij nog tips voor me om de discipline terug te krijgen en het wandelen ‘leuker’ te maken?

foto’s lodiblogt/ samenwerking
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. Leuk! ik kan het soms ook echt waarderen, maar het moet wel lekker weer zijn. Ziet er leuk uit op de foto’s!

 2. Wat goed dat je vaste ochtenden hebt voor het wandelen. Hier wordt sporadisch een wandeling gemaakt in het bos, iets met gebrek aan discipline.

 3. Lastig zeg! Veel dingen doe je al als ik het zo lees. Misschien is het ook een idee om los te laten dat het leuk moet zijn? Het is in ieder geval vast heel leuk als je weer thuiskomt en klaar bent.

  Hardlopen vind ik ook niet altijd leuk, maar ik doe het gewoon omdat ik weet dat het goed voor me is. En vaak is dat genoeg.

  1. zegt:

   Day sis zeker zo, ik moet het ook meer gaan een als dat het gewoon goed is voor mijn revalidatie, daarom plan ik het nu ook echt in, dan ga ik ook wel en als ik dan daarna thuis zit met een kop koffie ben ik wel weer heel tevreden.

 4. ik vind het lastig om je raad te geven, ik ben namelijk dol op wandelen…Het is zo zen. Je hoeft lekker niks, ene been voor het andere been en gaan. Zo heeft de mensheid zich sinds miljoenen jaren voortbewogen Ik stap elke dag de deur uit en loop tussen de 40 minuten en een uur. Maar ik zie dat jij er speciale schoenen voor hebt van die stokken…dat lijkt mij dus niet leuk….

  1. zegt:

   die stokken gebruik ik alleen in de bergen hoor, en het als zen benaderen is helemaal niet verkeerd, misschien moet ik dat ook eens doen. het als ‘ontspanning’ gaan zien in plaats van moeten.

 5. Ik vind wandelen ook erg fijn, maar soms moet ik mezelf ook overtuigen om te gaan. En eenmaal in de wandelschoenen vind ik het dan ook heerlijk.

  1. zegt:

   precies. dat heb ik ook wel. Als ik dan ga is het best weer fijn.

 6. zegt:

  fietsen doe ik ook, op de hometrainer. Wat naar dat je man ook zo vaal last heeft

 7. Naomi zegt:

  Lastig om je raad heb ook lang met me knie gesukkeld maar gaat gelukkig nu weer beter

 8. Ik doe het ook graag, zeker nu het herfst is 🙂 doe het enkel te weinig!

 9. Mieke | mieksmind zegt:

  Ik vind wandelen echt zo vreselijk saai. Ik kan het ook echt niet opbrengen om het te doen.

 10. Goede schoenen zijn zeker belangrijk. Zonder wordt het moeilijker om lange afstanden vol te houden. Ik vind het een mooi doel!

 11. zegt:

  Jammer dat de pijn weer terug is gekomen. Ik kan mij voorstellend dat wandelen dan wel goed voor je knie is. Misschien helpt het om een lekker muziekje of een luisterboek op te zetten tijdens het lopen

  1. zegt:

   En luisterboek is een goed idee!

 12. Erg herkenbaar, ik begin wandelden steeds leuker te vinden maar dat kost wel veel moeite haha

 13. zegt:

  wandelen, ik vind het en heerlijk en zou het dus ook gewoon vaker moeten doen.
  Succes met je knie, hopelijk is dat snel onder controle en kan die brace uiteindelijk af

 14. zegt:

  Ik wandel sinds kort met luisterboeken op. Dat vind ik echt een aanrader. Ik wandel zo een uur weg zonder er erg in te hebben

  1. zegt:

   Een heel goed idee.

 15. ingrid zegt:

  ik merk vooral dat wanneer je het vaker doet eht een gewoonte wordt en daarom ook leuker

 16. zegt:

  Wandelen vind ik leuk vooral de zon erbij en natuurlijk draagt comfortabel schoenen aan

 17. zegt:

  Ik merk nu nog niks van de spuit die gezet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept