20 tips voor een fijne herfst periode
Lifestyle

Herfst periode. Zo maak je er wat van

Het is absoluut niet mijn favoriete periode van het jaar. De herfst periode. Het moment na de zomer, de tijd van zon, strand en korte broeken wordt in een klap ( want zo voelt het) vervangen door donkere dagen, regen en kou. Maar we kunnen er natuurlijk wel wat van maken.

De herfst periode

De herfst periode is weer aangebroken en dat is te merken. Ineens, van de een op de andere dag was de zomer over en de herfst begonnen. Ik kan hier altijd slecht tegen. Het liefst heb ik altijd zon, maar dat is nu eenmaal niet zo in Nederland. Ineens kunnen de korte broeken niet meer aan, de zomerjas is te koud en de slippers gaan de kast weer in. Lastig moment, want na een heerlijke zomer, krijgen we nu waarschijnlijk een natte, koude, donkere tijd. Maar we kunnen er toch ook wel wat van maken?

Wandelen in de bossen

De herfst periode is zo slecht nog niet. Al komt hij op het slechtste moment en zal hij de zomer nooit vervangen, we kunnen er wel het beste van maken. Want wat dacht je van een heerlijke wandeling in het bos of naar het strand. Dik weggestoken in een winterjas en een heerlijk zonnetje er bij. De jongens vinden wandelen alleen leuk wanneer ze kunnen zoeken naar kastanjes, eikeltjes en blaadjes dus er gaan altijd een paar tasjes mee als we naar het bos gaan om dit allemaal in te doen.

herfst periode

Met een dekentje op de bank

In de herfst periode vind ik het heerlijk om met een dekentje op de bank te zitten, haakwerk erbij. Kaarsjes aan. Dan is het eigenlijk helemaal niet verkeerd. Ik heb van die heerlijke fleece dekentjes ooit uit een kerstpakket gekregen en daar zit ik dan mee op de bank. De herfst is eigenlijk de enige periode dat ik het huis een beetje versier. Met pompoenen, spinnen, kastanjes, alles op een dienblad.

Herfst thee

Wanneer ik naar Amerika ga of mijn zus komt naar Nederland dan neemt ze altijd StashTea mee. En dan de smaken white chocolate mocca en Licourice, deze samen zijn echt herfst smaken en bewaar ik dan ook voor koude gure dagen. Wat ik trouwens ook echt een herfst drankje vind is Chai Latte. Dit komt door de kaneel die er in zit. Ik drink het veel, maak het ook zelf, maar de lekkerste drink ik bij Bagels&Beans.

escapetown amersfoort avontuurlijk

Dikke truien

Wat ik dan ook wel weer leuk vind aan deze herfst periode zijn de warme herfst kleding. Dikke truien, malliots, zelf gehaakte vesten, eigenlijk ook helemaal niet verkeerd toch?

En al is de herfst misschien niet meteen mijn favoriete tijd van het jaar, je kan er toch echt prima iets van maken en laten we niet vergeten, we hebben over een paar weken ook nog herfstvakantie.

Is de herfst ook jou minst leuke periode?

foto’s lodiblogt

25 thoughts on “Herfst periode. Zo maak je er wat van”

  1. Ik vind het weer van de herfst altijd echr vreselijk. Daar ben ik niet voor gemaakt. Maar mn ferfatkleding trek ik graag weer aan. En ik kruip graag op de bank met n theetje en n plaidje en n kaarsje aan.

  2. Herfst is echt mijn favoriete seizoen! Waarom… precies de punten die jij hier in het artikel aanhaalt daarom. Ik hou van de knusheid, de prachtige kleuren van de herfst. Kortom ik ben nu helemaal in mijn element 😉

  3. Eigenlijk hou ik juist wel van de herfst. Lekker knus, kaarsjes aan en dekentje over me heen. En natuurlijk sinterklaas over twee maanden. Ja ik vind de overgang naar de herfst wel prettig.

  4. De overgang vond ik dit jaar veel minder dan vorige jaren, maar dat komt ook doordat het denk ik nog best aardig weer was steeds. Wij wandelen ook ontzettend graag in de herfst, heerlijk laarzen aan en het bos in!

  5. Ik hou wel van de herfst, niet als het hele dagen lang regent, maar verder, ja, ik hou er wel van. Het kleuren van de bladeren, gezellig wandelen in een dikke winterjas, met een warme chocomelk in de zetel kruipen terwijl je een goed boek leest, … Ja, liever herfst dan de zomer, eigenlijk 🙂

  6. Herfst, winter … ik heb vooral een hekel aan regen in deze periodes. Nu vind ik de herfst prachtig. Zonnige dagen, net alweer je dikkere jas met een trui aan. Maar nog wel het zonnetje in je gezicht. Een hele winter met -10 en af en toe een zonnetje vind ik ook nog steeds prima. Als er maar geen regen valt haha. Het liefst verhuis ik in de herfst en winter naar een land waar de zon altijd schijnt. Ik ben echt een zomer en zonaabidder.

  7. De herfst is niet mijn favoriete periode, maar ook niet mijn minst favoriete. Ik ben dol op de zomer & de lente, en ik houd helemaal niet van de winter. Maar de herfst is wel oké. Soms nog een lekker zonnetje, mooi gekleurde bladeren, dekentjes af en toe over, theetje erbij, wandelen in het bos nu het er zo mooi uitziet en het nog niet ijskoud is. Eigenlijk vind ik de herfst wel prima.

  8. Ik heb ook steeds de blues als de zomer voorbij is maar ik probeer die zo lang mogelijk in mijn hoofd te houden. En dan lukt het wel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.