Herfst periode. Zo maak je er wat van

de herfst periode met zijn koude gure dagen op naar de winter. Met deze tips lukt dat goed.

Het is absoluut niet mijn favoriete periode van het jaar. De herfst periode. Het moment na de zomer, de tijd van zon, strand en korte broeken wordt in een klap ( want zo voelt het) vervangen door donkere dagen, regen en kou. Maar we kunnen er natuurlijk wel wat van maken.

De herfst periode

De herfst periode is weer aangebroken en dat is te merken. Ineens, van de een op de andere dag was de zomer over en de herfst begonnen. Ik kan hier altijd slecht tegen. Het liefst heb ik altijd zon, maar dat is nu eenmaal niet zo in Nederland. Ineens kunnen de korte broeken niet meer aan, de zomerjas is te koud en de slippers gaan de kast weer in. Lastig moment, want na een heerlijke zomer, krijgen we nu waarschijnlijk een natte, donkere tijd met koude gure dagen en winters weer. Maar we kunnen er toch ook wel wat van maken?

Wandelen in de bossen

De herfst periode is zo slecht nog niet. Al komt hij op het slechtste moment en zal hij de zomer nooit vervangen, we kunnen er wel het beste van maken. Want wat dacht je van een heerlijke wandeling in het bos of naar het strand. Dik weggestoken in een winterjas en een heerlijk zonnetje er bij. De jongens vinden wandelen alleen leuk wanneer ze kunnen zoeken naar kastanjes, eikeltjes en blaadjes dus er gaan altijd een paar tasjes mee als we naar het bos gaan om dit allemaal in te doen.

Met een dekentje op de bank

In de herfst periode vind ik het heerlijk om met een dekentje op de bank te zitten, haakwerk erbij. Kaarsjes aan. Dan is het eigenlijk helemaal niet verkeerd. Ik heb van die heerlijke fleece dekentjes ooit uit een kerstpakket gekregen en daar zit ik dan mee op de bank. De herfst is eigenlijk de enige periode dat ik het huis een beetje versier. Met pompoenen, spinnen, kastanjes, alles op een dienblad.

Herfst thee

Wanneer ik naar Amerika ga of mijn zus komt naar Nederland dan neemt ze altijd StashTea mee. En dan de smaken white chocolate mocca en Licourice, deze samen zijn echt herfst smaken en bewaar ik dan ook voor koude gure dagen. Wat ik trouwens ook echt een herfst drankje vind is Chai Latte. Dit komt door de kaneel die er in zit. Ik drink het veel, maak het ook zelf, maar de lekkerste drink ik bij Bagels&Beans.

Dikke truien

Wat ik dan ook wel weer leuk vind aan deze herfst periode zijn de warme herfst kleding. Dikke truien, malliots, zelf gehaakte vesten, eigenlijk ook helemaal niet verkeerd toch? En draag je tijdens koude gure dagen in de herfst en winter.

En al is de herfst misschien niet meteen mijn favoriete tijd van het jaar, je kan er toch echt prima iets van maken en laten we niet vergeten, we hebben over een paar weken ook nog herfstvakantie.

Is de herfst ook jou minst leuke periode?

foto’ gratis afbeelding van Pepper Mint via Pixabayt

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

All you need is love and a boho outfit

23 reacties

 1. zegt:

  Ik vind het weer van de herfst altijd echr vreselijk. Daar ben ik niet voor gemaakt. Maar mn ferfatkleding trek ik graag weer aan. En ik kruip graag op de bank met n theetje en n plaidje en n kaarsje aan.

 2. zegt:

  Nee de winter is mn minst leuke periode haha. Dat vooral omdat dan de bomen kaal zijn en het nog kouder is…

 3. Jouvence zegt:

  Ik kijk stiekem uit naar de heerlijke sweaters die ik weer aan kan doen of lekker op de bank met een dekentje.

 4. zegt:

  Herfst is echt mijn favoriete seizoen! Waarom… precies de punten die jij hier in het artikel aanhaalt daarom. Ik hou van de knusheid, de prachtige kleuren van de herfst. Kortom ik ben nu helemaal in mijn element 😉

 5. zegt:

  Eigenlijk hou ik juist wel van de herfst. Lekker knus, kaarsjes aan en dekentje over me heen. En natuurlijk sinterklaas over twee maanden. Ja ik vind de overgang naar de herfst wel prettig.

 6. Ik vond het vroeger vreselijk maar sinds enkele jaren begin in het ook wel een leuke periode te vinden. Het lekker weer gezellig in huis maken

 7. nu de regen tegen de ramen klettert, is het even lastig het leuke van de herfst in te zien. maar je hebt gelijk. Herfts heeft heel veel leuke, mooie en geellige kanten

 8. De overgang vond ik dit jaar veel minder dan vorige jaren, maar dat komt ook doordat het denk ik nog best aardig weer was steeds. Wij wandelen ook ontzettend graag in de herfst, heerlijk laarzen aan en het bos in!

 9. Ik vind de herfst eigenlijk wel lekker. Zonnetje, mooie kleuren overal. Ja die regen is niks, maar ik heb liever herfst dan winter!

 10. zegt:

  Herfst, winter … ik heb vooral een hekel aan regen in deze periodes. Nu vind ik de herfst prachtig. Zonnige dagen, net alweer je dikkere jas met een trui aan. Maar nog wel het zonnetje in je gezicht. Een hele winter met -10 en af en toe een zonnetje vind ik ook nog steeds prima. Als er maar geen regen valt haha. Het liefst verhuis ik in de herfst en winter naar een land waar de zon altijd schijnt. Ik ben echt een zomer en zonaabidder.

 11. zegt:

  De herfst is niet mijn favoriete periode, maar ook niet mijn minst favoriete. Ik ben dol op de zomer & de lente, en ik houd helemaal niet van de winter. Maar de herfst is wel oké. Soms nog een lekker zonnetje, mooi gekleurde bladeren, dekentjes af en toe over, theetje erbij, wandelen in het bos nu het er zo mooi uitziet en het nog niet ijskoud is. Eigenlijk vind ik de herfst wel prima.

  1. zegt:

   a;s ik het zo lees, is het ook eigenlijk best een prima periode!

 12. zegt:

  Vind juist herfst heerlijk wandeling, regen tegen de raam daardoor ik super door slaap. En die dekentje heerlijk

 13. zegt:

  De herfst is mooi, maar oh wat heb ik er soms toch ook een enorme hekel aan haha

  1. zegt:

   Goed gezegd! 😉

 14. Nee, helemaal niet! Ik houd van alle seizoenen, en ook de herfst vind ik fijn. Het is de tijd waarin je lekker binnen kunt blijven met de kachel aan en een mooi boek.

  1. zegt:

   zo kan je het natuurlijk ook gewoon zien. Het kan ook een heerlijke periode zijn.

 15. ingrid zegt:

  ik ben niet zon fan van kou en al helemaal niet van regen. op ene mooie zonnige herfstdag gaan we graag naar het bos

  1. zegt:

   Precies, als het maar droog is.

 16. zegt:

  Daar ben ik het helemaal mee eens.

 17. Ja ik vind de herfst altijd wel mooi, de bladeren dan en als het mooi weer is. Verder vind k het jammer dat het kouder wordt, dan gaan we weer allemaal naar binnen en ik houd zo van buiten zijn.

 18. zegt:

  Ik vind de herfst ook echt heerlijk, lekker met een dekentje op de bank en het bos in inderdaad!

 19. zegt:

  Ik heb ook steeds de blues als de zomer voorbij is maar ik probeer die zo lang mogelijk in mijn hoofd te houden. En dan lukt het wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept