Welke soorten kozijnen zijn er en welk past bij mijn huis

welke soorten kozijnen zijn er en wat kies je voor jouw woning

Ga jij verhuizen, verbouwen of je huis aanpassen en moeten de kozijnen nodig vervangen worden? Dan is daar de vraag; welke soorten kozijnen zijn er en welke past bij mijn huis. en bij mijn budget?

Een nieuwe woning of verbouwing

Heb jij een nieuwe woning dan wil je vaak eerst de binnenkant opknappen voor je aan de buitenkant gaat beginnen. Toch is ook de buitenkant van een woning heel belangrijk. Zo ook de kozijnen. Zijn deze aan vervanging toe, wil jij iets nieuws of is het echt noodzakelijk. Een kozijn is een raamwerk waarin een deur, raam of een ander element kan worden aangebracht. Welke soorten kozijnen zijn er dan? Meestal zijn ze van hout, metaal of kunststof.

Welke soorten kozijnen

Welk soort kozijn jij kiest is afhankelijk van je woning, maar meestal zie je hout of kunststof. Nu hebben beide soorten kozijnen voordelen.

Zo hebben kunststof kozijnen

  • weinig tot geen onderhoud nodig. Je hoeft het dus niet om de zoveel jaar te schilderen.
  • de isolatie van kunststof kozijnen is goed
  • het ziet er uit als hout.
  • er is ontzettend veel keuze in kleur qua kozijnen.

Kunststof kozijnen goedkoper zijn dan houten kozijnen, maar daarbij moet wel gezegd dat hout langer mee kan gaan.

Houten kozijnen hebben als voordeel:

  • Dat het een warme uitstraling heeft
  • het een natuurlijk materiaal is
  • goede isolatiewaarde heeft
  • weinig onderhoud, al zal een houten kozijn wel om de zoveel jaren geschilderd moeten worden.
  • je kan het in elke gewenste kleur schilderen.

Kies jij voor kunststof kozijnen

Mensen kiezen steeds vaker voor kunststof kozijnen, dit omdat je er na plaatsing gewoon niks meer aan hoeft te doen qua onderhoud. En de prijs is lager dan bij houten kozijnen, wat in deze huidige dure tijd zeker belangrijk is. Ben jij benieuwd of kunststof kozijnen iets voor jouw woning is kijk dan eens bij Alku.nl hier je terecht met al jouw vragen over een kunststof kozijn op maat.  Kunststof kozijnen passen bij elk huis en in elk huis. Of je nu klassiek of modern wil. Je kiest bij kunststof kozijnen namelijk ook voor een kleur en structuur.

Ook houtwerk buiten? Lees hier hoe je houtwerk buiten schilder kan.

Meerwaarde aan mijn woning

Welke soorten kozijnen je ook kiest om jouw ramen of deuren. Het kan meerwaarde geven aan jouw huis, zou je deze willen verkopen. Let daarom ook goed op de kleur die je kiest. Heb jij plannen om jouw woning in de verkoop te zetten dan is het verstandig om een neutrale kleur te kiezen voor de kozijnen. Ga jij absoluut niet weg uit je woning, dan kan je altijd voor een meer uitgesproken kleur gaan die misschien wel helemaal bij jou past. Het enige bij kunststof kozijnen is dan je hier niet in kan boren, omdat de stijfheid van het kozijn dan stuk gaat. Of je dit überhaupt zou willen is natuurlijk de vraag, maar laat je in ieder geval goed informeren, kijk wat je mooi vinden en welk soort kozijnen nu echt passen bij jouw huis.

Lees ook: Tips om een andere stijl in jouw woning creëren.

foto gratis afbeelding van Alfons Schüler via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept