finale bloemenriviera
Reizen Vrije tijd

Finale en de bloemenriviera niet alleen leuk voor de zomervakantie.

Het kostte me nog nooit zoveel moeite, om een passend huisje te vinden voor in de herfstvakantie. Als deze keer. Ik weet niet of het komt omdat dit gebied zo populair is, wat natuurlijk heel goed zou kunnen. De huisjes waren veelal te klein, te weinig slaapkamers/ bedden, geen parkeerplekken of te ver van het klimgebied. Toch vond ik uiteindelijk, na lang zoeken en veel contact met verhuurders, het ideale huisje in Finale Italië. Ik kwam er achter dat Italië niet alleen leuk is voor de zomer. Ook in de herfst is het er prachtig en wat je er allemaal kan doen, lees je hier.

De zon opzoeken in de herfstvakantie

De herfstvakantie is een prima week om op vakantie te gaan. tenminste voor ons. Wel moeten we verder weg van Nederland, willen we verzekerd zijn van (meestal) mooi weer. We willen klimmen en dan zijn droge rotsen en een beetje een fijne temperatuur wel prettig.

Normaliter is het vinden van een huisje gemakkelijk, maar dan zocht ik ook altijd in zuid-Frankrijk. Deze keer hadden we onze zinnen gezet op het klimgebied in Finale Ligure. Dit ligt aan de bloemenriviera en daar ging ik al. Dit is ontzettend populair en daar zijn de huisje ook naar gemaakt. Veelal kleine appartementen, weinig slaapkamers en geen parkeerruimte, maar vrij prijzig

AirB&B

Uiteindelijk vond ik een huisje die voldeed aan mijn wensen  bij airbnb. Een klein huisje, wel met drie etages en drie slaapkamers. Genoeg ruimte voor ons zessen.

finale

Het uitzicht vanaf ons huisje

En toen gingen we weg

Toen we na een lange rit aankwamen in Vene. Een gehucht in de buurt van Finale, scheen de zon en zagen we blauwe lucht. Het huisje was prima, klein, maar goed te doen met zijn zessen. We konden heerlijk buiten zitten en aten hier dan ook elke ochtend  en avond buiten op de patio. Prachtig uitzicht hadden we hier. De klimrotsen waren allemaal in de buurt en op ‘vrije’ dagen bezochten we de stranden van Finale en Noli en hingen de toerist uit in Finalborgo.

De hele week was het zo rond de 23-24 graden en de jongens vermaakte zich prima in de zee. In de zomervakantie is het hier ontzettend heet en druk met toeristen, maar nu was het er rustig. Je kwam wel Italianen tegen op de stranden, maar dit is niet te vergelijken met de zomermaanden.

Wat is er te doen in Finale en de Bloemenriviera

Nou staat Finale bekend om zijn sporten die je hier uit kan voeren. Naast klimmen, kan je hier prachtig fietsen, duiken en wandelen. Maar naast sporten is er nog veel meer te doen.  Zo gingen we een dagje naar Finalborgo- een prachtig middeleeuws stadje. Maar ook Noli heeft prachtige straten en gebouwen.  De stranden van Finale zijn prachtig, Maar naast het grote strand hier, zijn er in de naaste omgeving nog vele kleinere stranden te vinden.

finale

Aangenaam verrast

Ik was aangenaam verrast over de bloemenriviera en daar waar het zomers veel te heet is om te klimmen, was het er nu heerlijk. Meer leuke tips en ideeën over Italie lees je trouwens bij Liefde-voor-italie.nl. Een par weken geleden vond ik haar blog en lees nu elke keer met veel plezier haar artikelen. Zij schrijft zo vol passie over Italië dat je zin krijgt om op vakantie te gaan.

Een ideale vakantie bestemming: de bloemenriviera

foto’s lodiblogt

54 thoughts on “Finale en de bloemenriviera niet alleen leuk voor de zomervakantie.”

  1. Wat een leuke blog! Zo leuk dat je naar een van de onbekendere plaatsen/regio’s bent geweest. De meeste mensen kennen Ligurië van de Cinque Terre en Portofino e.d., deze kant en het prachtige daarboven gelegen Piemonte zijn nog redelijk onbekend. En ik ben blij dat je mijn blogs zo leuk vindt. Deze week komt er een blog over het eiland Elba, daar was ik in de herfstvakantie en dat was ook al zo genieten! Dank voor je vermelding, heel lief van je.

  2. Wat een heerlijke foto’s! Lijkt mij ook erg leuk om heen te gaan…Ben tegenwoordig wel een beetje “banger” geworden voor Air B&B, gelukkig beviel het jullie wel goed!

  3. Wat leuk! De Bloemenrivièra is echt geweldig. Leuk dat het jou ook zo goed bevallen is. Ik schreef er eerder ook een blog over met wat leuke tips in de omgeving en logeeradres.

  4. Ik heb geen ervaring met klimmen, maar ik kan mij voorstellen dat het sowieso moeilijk is om een huisje naar je zin te vinden in de herfstvakantie, want volgens mij gaan steeds meer Nederlanders de grenzen over (wij overigens niet dit jaar). Het klinkt als een mooi gebied en wat een fijne temperatuur!

  5. Wat heerlijk om zo nog even de zon op te zoeken! Wij hebben in mei via Airbnb een appartement geboekt en zijn dat voor volgend jaar nog een keer van plan, topsite!

  6. Wat een geluk dat je alsnog wat vond om naar toe te gaan. Ik verkende reeds Toscane, maar de bloemenriviera nog niet. Inderdaad wat ver voor een week maar soms moet je er iets voor over hebben. En zo te zien was het er zeker de moeite waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *