Zo kom je de uren in en om het vliegtuig makkelijk door

zo kan je de uren doorbrengen in en om het vliegtuig

Je herkent het vast wel, de uren die je moet wachten om een vliegtuig in te gaan, maar ook de uren die je door moet komen als je in een vliegtuig zit. En ben je alleen dan lukt het nog wel, maar vliegen met kinderen? Hier wat tips, mocht je deze kunnen gebruiken.

Reizen met het vliegtuig

Met een zus die dertien jaar geleden naar Amerika emigreerde en ik die ooit een leven als backpacker had, heb ik al heel wat vliegvelden en vliegtuigen van binnen gezien. Vloog ik alleen, dan was dat relaxt. Boek mee en ik vermaakte me wel. Hoe anders was dit met kinderen. De eerste jaren in en om de vliegtuigen was zwaar. Tegenwoordig heb ik geen kind meer aan ze. Ze gaan in hun vliegtuigstoel zitten, zetten hun koptelefoon op en kijken naar het beeldscherm in de stoel voor ze. Vandaag zet ik tips op een rij om de tijd op het vliegveld en in het vliegtuig door te komen. En ik laat je weten hoe je kans maakt op een reis naar Rome met Claimingo

Naar je vakantiebestemming

Met het vliegtuig op vakantie, de een vind dit heerlijk ontspannen. Geen warme auto, geen file rond de périphérique. De andere heeft een hekel aan vliegen. Altijd lang moeten wachten, huilende kinderen in het vliegtuig of vertraging. De afgelopen jaren hebben wij met de kinderen een aantal keer gevlogen. Ik bereide me hier elke keer goed op voor, omdat ik altijd weet dat het wel eens allemaal lang kan gaan duren.

Emigreren

Mijn zus is dertien jaar geleden naar Amerika geëmigreerd en woont hier nu met haar gezin. De keren dat we vliegen gaan dan eigenlijk ook altijd naar Amerika toe. Ondertussen ben ik een expert in het vermijden van bepaalde vliegvelden. Ik weet precies welke ik wel of niet moet nemen om over te stappen. Wil ik verzekerd zijn dat mijn bagage ook aankomt. Maar hoe kan je nu relaxt reizen met kinderen? Maar natuurlijk ook voor jezelf.

Tips voor vliegen (met kinderen)

 • Neem een goed boek mee.
 • Neem ruim de tijd om in te checken. Het kan erg druk zijn en vooral met kinderen moet je geen stress hebben.
 • Als het kan, check van te voren thuis alvast in.
 • Zorg voor een klein cadeautje ( kleurboek/ stiften/ autootje) wat je kan geven op het moment dat je zit te wachten op het vliegveld. Je kindje kan dan lekker spelen met iets nieuws.
 • Is je kind nog heel klein, vraag dan of er een basket is waar hij/zij in kan slapen ( deze kan aan de wand geplaatst worden).
 • Neem babydoekjes mee, er gaat geheid drinken om.
 • Ook extra kleding ( om dezelfde reden) is handig om mee te nemen in handbagage.
 • Tussenstop? zorg dan dat voldoende tijd hebt om over te stappen. Sommige vliegvelden zijn zo groot dat  je tijden bezig bent met een overstap.
 • Check van te voren wat je mee mag nemen aan eten en drinken. Voor baby’s en kleine kinderen zijn ze makkelijk, maar ik heb bij een overstap wel eens een hele fles limonade weg moeten gooien, omdat ik deze open had gemaakt en deze niet meer mee verder mocht.
 • Kan je een tablet mee nemen, doen. We weten allemaal hoe kinderen zich hier mee kunnen vermaken.

Wat als je vertraging hebt of de vlucht geannuleerd is.

Wachten op het vliegveld is al hartstikke lastig, zowel voor je kind als jezelf. Na lange tijd heb je het vliegtuig spotten wel gehad. Maar wat wanneer de vlucht vertraagd is, geannuleerd of overgeboekt? Dan baal je helemaal. Dit kost extra geld en extra tijd. Maar waar kan je heen, wanneer dit is gebeurd? Met vragen over de kosten?  Bij ongemakken als dit kan je terecht bij Claimingo. Met een muisklik weet je of en wat de schadevergoeding op je vlucht is.

Win een reis naar Rome

Claimingo probeert dit ongemak nu een beetje aangenamer te maken door een super leuke winactie. Claim jij nu ( van 1 juli tot 30 september) je schadevergoeding op Claimingo, dan maak je kans op een reis naar Rome. Kijk hier voor de actievoorwaarden. Hup het vliegtuig in!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Disclaimer lodiblogt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

31 reacties

 1. Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes als ik het zo lees. Een fijn boek helpt bij mij ook altijd enorm als ik moet wachten.

  En verder is het denk ik de kunst om het los te laten en je vooral niet te ergeren.

  1. Zeker weten, je weet dat het allemaal lang duurt dus gewoon gaan en niet ergeren is een hele goede tip.

 2. Kees zegt:

  Bedankt voor de tips! Inderdaad net als met de auto, goed voorbereiden voorkomt een hoop ellende. En is het drama, tja dan is het vervelend voor de medepassagiers maar het is niet anders.

  1. Dat is absoluut zo!

 3. zegt:

  Dat zijn goede tips! Ik zal sowieso ook een boek meenemen. Wij gaan trouwens nooit met het vliegtuig vind ik eng..

  1. Ik ben ook geen held hoor, maar als ik mijn familie wil zien, zal ik wel moeten 🙂

 4. Wat een handig artikel. Mijn moeder is sinds een aantal maanden geëmigreerd naar Sint-Maarten. Ik zal dus vaak ver moeten vliegen. Ik denk dat ik mijn iPad maar meeneem en een serie ga kijken! 🙂

  1. Heel verstandig! En veel reis plezier natuurlijk.

 5. Girlline zegt:

  Super leuke tips. Die moet ik onthouden!

 6. zegt:

  Handige tips! Dankjewel voor het delen

  1. geen dank!

 7. zegt:

  Goede tips. Ik heb zelfs pakjes drinken weg moeten gooien want “meer dan 100 ml”. Maar het is maar water met een smaakje? Weg ermee. Ik neem in de handbagage (ze heeft een eigen soft case trolleytje) een extra legging, broekje en sokjes mee. Ook wat kleine kadootjes voor in het vliegtuig. Kleurpotloden en papier. Een doosje rozijntjes voor het kauwen bij dalen en landen. En de iPad inderdaad 🙂

  1. Inderdaad rozijntjes of een snoepje voor het stijgen en dalen, die hoort er ook nog bij 🙂

 8. Heel verstandig!

 9. zegt:

  Handige tips voor reizen met kinderen.

 10. Mirjam zegt:

  Een boek en tablet zou ik voor mezelf ook graag meenemen op een lange vlucht. Verder kan ik uit ervaring niets toevoegen, ik heb nog maar 1x gevlogen en dat was naar Londen !!

  1. Heel verstandig, zo kom je de tijd wel door.

 11. zegt:

  Mag ik in het engels antwoorden, mijn nederlands is niet zooo foutenvrij?!
  Your tips are really great. I have left Germany almost 17 years ago to follow my family to the Canary islands. Now my mom has moved back to Germany 4 years ago due to the much better health system in Germany. From a certain age, you really need to set priorities! I would love to see my mom and the rest of the family a lot more often. I am so happy that I don’t have to fly across continents, these 4,5 hours of flight plus the 3 hours losing with getting to the airport, last time I landed at 3 am in Brussels, as there were no flights direct to Germany that would allow my little dog in the cabin, then from Brussels to my mom’s another 2 hours by car. It is a long day, imagine doing that with little children…. I always wonder, how babies cope with the ‘ear pops’ and the pain when touching down.

  1. I gave my children when the were little a dummy that helps with ear pops. Later on i gave them a candy to chew on. To my sister it’s a 14 hours flight. It’s long but i have to say it went well.

 12. Laura zegt:

  Goede tips zijn dit! Altijd goed om goed voorbereid op reis te gaan!

  1. Dankje wel!

 13. Handige tips, vooral van dat cadeautje! 🙂 ken een vriendin die telkens verscheidene cadeautjes meeneemt voor tijdens de vlucht zelf, zo zijn zo telkens zoet met iets nieuws 🙂

  1. Absoluut, het werkt echt en het hoeven helemaal geen dure dingen te zijn.

 14. Ook ik neem vaak een boek of tijdschrift mee in het vliegtuig. Ik heb gelukkig nooit een hele lange vlucht gehad, de langste duurde 3 uur. X A

  1. Heerlijk want juist dan heb je ook even de tijd om rustig te lezen.

 15. zegt:

  Handige tips. Ik heb meestal mijn telefoon mee als ik moet wachten. Vliegen heb ik nog nooit gedaan. Mijn man gaat morgen . Ik ben met de auto naar Hongarije gegaan en hij komt morgen met het vliegtuig. Ik ben benieuwd hoe het hem morgen vergaat.

  1. Geniet van jullie vakantie en ik merk ook steeds vaker dat ik mijn boek niet mee neem omdat ik me op de telefoon ook wel kan vermaken 🙂

 16. zegt:

  Ik ben ook een backpacker (nog steeds) en het was dan ook logisch dat we bleven reizen met kinderen. Mijn zoontje is nu 2 en heeft al diverse reizen buiten Europa gemaakt. En de vluchten gingen fantastisch! Zelfs een busrit ergens in Thailand van 10 uur deed hem niets. Zijn zusje is nu 4 maanden en ik ga er gewoon vanuit dat zij het reizen ook in haar genen heeft. We gaan volgend jaar 3 maanden backpacken in Nieuw Zeeland. Ik vind het dan jammer dat ze niet meer in een basket past. Want dat is dan wel ideaal bij zo’n mega lange vlucht!

  1. Gaaf zeg! Hier ook de reisgenen proberen door te engen door 7 maanden met ze te reizen toen ze 3&1 waren 🙂 Gaf dat jullie alweer wat op de planning hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept