Recht op schadevergoeding bij vertraging met het vliegtuig
Reizen

Recht op schadevergoeding bij vertraging met het vliegtuig

Zo frustrerend, vertraging hebben als je op reis gaat. Wanneer de vlucht wordt geannuleerd of er een overboeking is. Het kost je extra tijd en extra geld. Hoe zit het met een schadevergoeding? Wie helpt je geld terug te krijgen voor alle ellende en frustratie? 

Schadevergoeding

Het is jou vast ook wel eens overkomen: vlucht vertraagd of geannuleerd. Het is geen lolletje, hangen op een luchthaven tot je eindelijk ‘s weg mag. Maar er is één troost: misschien kom je in aanmerking voor compensatie. Harde cash dus. Weet jij eigenlijk wanneer je precies recht hebt op schadevergoeding van de luchtvaartmaatschappij en hoe je die krijgt?

Lees ook: Binnen een week gecompenseerd bij vertraging of annulering van je vlucht.

Claimingo

Nieuwkomer Claimingo weet dat prima en kan je helpen! Op hun site kan je met een paar muisklikken ontdekken of je in aanmerking komt voor schadevergoeding. Je vult gewoon je vluchtnummer in.

De algemene regels zijn dat je recht hebt op een schadevergoeding als:

  • Je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is.
  • Je vlucht geannuleerd werd.
  • De vlucht overboekt was.
  • Je geweigerd bent bij het instappen.
  • Jij door vertraging je aansluitende vlucht gemist hebt.

Tot een vluchtafstand van 1500 km levert dat al gauw een claim van 250 euro schadevergoeding op. Bij long distance vluchten wordt dat al snel meer.

Claim & GO

Claimingo werkt op basis van no-cure-no-pay. Maar heb je geen zin om maanden te wachten op de uitkomst van de claim, dan kies je voor Claim & GO. Je betaalt dan een hoger percentage aan Claimingo, maar krijgt wel binnen een week een lekker bedrag op je rekening geboekt als je schadevergoeding krijgt.

Over Claimingo

Claimingo is nieuw maar nu al superhot: met hun zaak tegen Schiphol zijn ze nu volop in het nieuws. Claimingo vindt het idioot dat reizigers in de kou staan als ze hun vlucht gemist hebben door de chaos op Schiphol. De juristen van Claimingo zetten hun tanden ook in deze zaak!

Hoe Claimingo precies werkt, wat je betaald voor hun diensten en hoe je geld terug kan krijgen. Lees je allemaal op hun site.

Foto Pixabay

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

7 thoughts on “Recht op schadevergoeding bij vertraging met het vliegtuig”

    1. Nou dat hoop je zeker, want daar heb je helemaal geen zin in wanneer je gaat vliegen. Maar voor het geval dat, is het goed om te weten wie je kan helpen, dat zeker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.