Kinderthee- thee die kinderen maar wat graag drinken

kinderthee, om kinderen te leren thee drinken

Drinken jouw kinderen graag thee of vinden ze het helemaal niets? Met kinderthee leer je kinderen thee drinken. Thee met fijne smaken die alle kinderen lusten en waarvan ze graag een extra kop zouden willen drinken. 

Samen thee drinken op school

In de klas van de oudste drinken ze tegenwoordig op vrijdag middag thee. Of limonade voor de kinderen die geen thee lusten. Een van de kinderen verzorgd hier dan een een koekje of anders lekker bij. Zo worden ze op school ook gestimuleerd om thee te drinken. Mijn kinderen lusten geen thee. Ze hebben het nog nooit echt actief gedronken ( een keer een slok van mij). Maar eigenlijk zou ik ze graag aan de thee willen hebben. Vooral om eens wat anders te kunnen schenken dan water, melk of limonade. Maar ook voor in de winter tijd lijkt het me fijn als ze ook eens iets warms drinken.

Kekke Kinderthee

Ik ontdekte speciale kinderthee. En denk je dan, waarom zouden we dit kopen? Ze drinken maar gewone thee. Thee vinden kinderen vaak toch wat bitter en door deze thee speciaal voor kinderen, leren ze thee te drinken en stappen ze heel makkelijk over op ‘onze’ thee.

Op zoek naar kinderthee? Je vind het hier

Samen thee drinken

Ik organiseerde een thee party  voor mij en de jongens met kinderthee. Zij mochten de eerste smaak kiezen en uit proberen. Ik had al begrepen dat verschillende thee soorten ook erg goed als ice tea zouden kunnen. Omdat het deze dag warm was, begon ik hier mee. Eerst maar eens aan het woord thee wennen in koude drank en dan aan de warme dranken, was mijn idee.

Aardbeien met slagroom thee

Op verzoek begonnen we met Aardbeien met slagroom thee. In Ice tea vorm. De kleur ziet eruit als limonade en de jongens vonden de smaak erg lekker, al mocht ik er de volgende keer wel iets meer thee in doen. Later las ik pas de folder die bij de thee zat. Hier stond in dat wanneer je ice tea maakt, je er altijd iets meer thee in moet doen voor de goede smaak. Dus daar hadden de jongens een punt. Vervolgens vroeg ik of ik ook nog een warme kop thee zou zetten. Dat wilde ze wel en kozen voor het geheim van de mummie kinderthee. Hier zit onder andere rooibos en stukjes cacao, karamel en limoen schilletjes in.

Ik was heel benieuwd of de warme variant ook aan zou slaan. Ze dronken het zo weg. Ik wist eerlijk gezegd niet wat me overkwam. Ze vonden de chocolade smaak met duidelijk ook de limoen smaak,erg lekker. Ze waren zelf verbaast dat thee zo lekker is.  Mijn klomp brak helemaal toen ze vervolgens ook een slok van mijn thee namen (met munt smaak) en dit dus ook lekker vonden.

Een paar dagen later dronken ze bosvruchten vriendjes, een kinderthee  met bosbessen, aardbeien en rooibos. Zowel warm als koud vonden deze thee erg lekker. Door de bosbessen is het natuurlijk lekker zoet en dat konden ze zeer waarderen,

Conclusie

Kinderen kunnen prima thee drinken en als ze jouw thee nog te bitter vinden, laat ze dan eerst wennen met kinderthee.

Lees ook: Losse thee koop je online.

Foto lodiblogt/ afiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. Wat een goed idee om kinderen thee te geven! Zo voorkom je ook dat ze aan de ranja of andere suikerhoudende drankjes gaan. Mijn kinderen lusten inmiddels wel thee, dus dat komt goed uit.

  1. zegt:

   Fijn dat jouw kinderen ook thee drinken. Ik ben echt blij dat ze door deze kinderthee om zijn en nu ook gewoon met mijn thee meedrinken. Al blijft de kinderthee favoriet 🙂

 2. Jeanine zegt:

  Dol op theeblogjes! Lijkt me erg lekkere thee voor mijn mini’s die houden ook wel van een kopje thee. Ze moeten ook wat met zo’n strenge mama waarvan ze geen frisdrank krijgen haha.

  1. zegt:

   haha en gelijk heb je. Hier ook geen frisdranken en nu met thee drinken ze ook veel minder limonade.

 3. zegt:

  Love thee. Ik wist het niet dat er thee voor kinderen . Wat leuk idee. Ik ben benieuwd naar

  1. zegt:

   Echt een aanrader, zeker als kinderen nog geen thee lusten/drinken. Maar ook gewoon erg lekker!

 4. zegt:

  Wat leuk! ik wil mijn jongens ook zo graag aan de thee. Wie weet met deze, ga meteen even kijken.

  1. zegt:

   De oudste drinkt nu zelfs thee op school ( dat doen ze op vrijdag middag) vind het wel ‘stoer’ van hem.

 5. Melissa zegt:

  Mijn dochter heb ik aan het thee drinken gekregen door haar in het begin zoethout thee te geven.Ze drinkt nu iedere avond thee met mij en probeer ik haar ook thee bij het ontbijt laten drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept