Tips voor het zetten van een perfecte kop thee

Tips voor het zetten van een perfecte kop thee

Drink jij graag thee? En wat voor thee drink jij dan? Losse thee, thee in zakjes en zet je dan een hele pot of drink jij thee uit een glas. Vandaag een rijtje tips hoe je een perfecte kop thee zet. En een kortingscode voor Flora Tea. Je weet wel die van de theebloemen!

Wat drink jij het liefst?

Ben jij een thee drinker, koffie drinker of drink jij de hele dag door water of fris? Hou jij van afwisseling in drankjes en in smaken? En als je graag thee drinkt, hoe drink jij dit: in een theepot, glas, mok. met zakjes, bloemen of losse thee?

Hoe zet je nu een perfecte kop thee?

Drink je thee dan wil je wel dat de smaak goed tot zijn recht komt, dat komt het zeker met de volgende tips:

Kies de juiste temperatuur van het water

Verschillende thee soorten vragen om verschillende water temperaturen. Voor groene thee is bijvoorbeeld 70-75 graden Celsius de juiste temperatuur terwijl witte thee het beste smaakt bij een temperatuur van 80-85 graden Celsius. De temperatuur van je theewater is heel belangrijk voor de smaak van je thee.
Wanneer het water voor je thee niet de juiste temperatuur heeft zal de smaak ook niet optimaal tot zijn recht komen. Zo worden b.v. witte- en groene thee altijd bitter van smaak wanneer het water te heet is. Tegenwoordig kan je met de meeste waterkokers de gewenste temperatuur instellen.

Losse thee, thee bloem of zakje

Wat voor soort thee je drinkt is heel persoonlijk. Je kan onder andere kiezen voor:

 • Losse thee: Losse thee geeft een intense smaak, deze thee kan je in een thee-ei doen, in een zakje of in een thermosmok met een zeef.
 • Theebloem: Wil je kunst in je thee glas, kies dan voor een theebloem. Ook van deze thee is de smaak heel intens omdat je echt in ingrediënten van de bloem proeft. Prachtig om in te schenken wanneer we weer visite mogen ontvangen. De bol gaat in een glas en je ziet de bloem tot volledige bloei komen.
 • Theezakjes. Theezakjes zijn makkelijk. Kies voor pyramide zakjes waarbij de smaak nog veel meer tot zijn recht komt dan bij een gewoon theezakje.
pyramide thee

Thee laten trekken

Een perfecte kop thee zetten is heel persoonlijk. Want hoe lang laat jij de thee trekken? Hoe intens wil jij de smaak van je thee hebben? Op thee zakjes staat vaak geschreven hoe lang de thee moet trekken, maar het is ook puur wat je zelf lekker vindt en zoek dit goed uit. Een perfecte kop thee is namelijk een genot om te drinken!

Je thee bewaren

Thee kan je het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Hierdoor zal thee langer lekker van smaak blijven. Om je losse thee te bewaren kan je het beste kiezen voor een blik die goed sluit.

Je thee drinken

Drink jij thee uit een kop, een mok of een glas? Zet jij een pot thee of drink jij het uit een thermosmok? Want je kan dan wel een perfecte kop thee hebben gezet, je wil hier ook optimaal van genieten. Een theebloem komt natuurlijk het mooiste uit in een glas. Een thermosmok is ideaal wanneer je onderweg bent, maar is ook heel goed thuis te gebruiken. Hoe vaak ben jij niet te druk met werken en vergeet je helemaal je thee? In een thermosmok blijft het lang warm.

De Smaken van Flora Tea

Al eerder mocht ik kennis maken met de theebloemen van Flora Tea. Ik was toen zeer verrast over de smaak, maar zeker ook, hoe mooi dit in een glas stond. Onlangs kreeg ik twee nieuwe smaken toegestuurd en mocht ook de Pyramide thee zakjes proberen. Naast losse thee ben ik groot fan van pyramide zakjes omdat ik de thee smaken hiervan erg kan waarderen.

Theebloemen

De theebloemen zijn weer een feest in je glas. Je moet je voorstellen dat wanneer we weer bezoek mogen ontvangen en jij na een heerlijke diner afsluit met een glas en een theebloem. Zie je de verrukte gezichten al voor je. Heet water op de bol en in jouw glas ontstaan een waar kunstwerk. De smaken van de thee ( deze keer proeft ik Hearts Desire en Lavender Dream) waren weer verrassend lekker. De smaken zijn heel puur en sterk!

Tips voor het zetten van een perfecte kop thee

Pyramide zakjes

Ook over de pyramide thee zakjes ben ik enthousiast. In een pyramide zakjes is de thee altijd wat groter dan in een gewoon theezakje en dat proef je terug in de thee. Ik proefde de smaken Pepermint en Lemon & Ginger. De pepermunt is heerlijk fris van smaak en de Lemon & Ginger gewoon weg heel goed. Ik heb veel thee met gember gedronken maar kan me niet herinneren dat de smaak zo vol en aanwezig was. Deze smaken zijn echt aanraders!

lemon and ginger
pepermunt

Kortingscode bij Flora Tea

Wil je deze thee zakjes of theebloemen nu ook zelf proberen? Tot 28 februari 2021 betaal je met de kortingscode LODIBLOGT geen verzendkosten bij je bestelling op Flora tea.

Allemaal aan de thee

Ben jij een echte theedrinker, dan weet je allang hoe je een perfecte kop thee zet, maar wie weet zie je hier weer nieuwe smaken voorbij komen!

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  Wat zien die thee bloemen er tof uit. Ik drink altijd graag thee van het Britse warenhuis Harolds. Helaas is mijn voorraad bijna op en ik vrees dat ik pas in 2022 weer naar London kan

  1. zegt:

   Daar ben ik ook bang voor, als ik bij mijn zus in Amerika ben, neem ik ook altijd thee mee, ik had vorig jaar ook mijn lijstje al klaar, maar dat moet voorlopig ook wachten.

 2. Jouvence zegt:

  Ik ben een groot theeliefhebber! Al wist ik niet van die verschillende temperaturen per thee.

  1. zegt:

   Ik wist het ook nooit, tot ik een waterkoker kocht met verschillende standen waarbij precies staat voor welk thee soort het is.

 3. zegt:

  • Wat fijn om te weten.
  Maar zo veel thee drink ik niet echt.
  Meestal als ik me wat slap voel dan drink ik soms wel thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept