Met Mexicaanse hapjes van Los Tequeros maak je iedereen blij. Lekker voor bij de borrel. Mexicaans eten kan vrij pittig zijn, maar ook mild. Vandaag trakteer ik jullie op mijn favorieten uit de Mexicaanse keuken met daarbij een recept voor een vegetarische enchilada.
Mexicaans eten
Mexicaanse hapjes! Het klinkt alleen al lekker! De basis van de Mexicaanse keuken is mais en bonen. Van mais worden de taco’s en tortilla’s gemaakt en bonen die horen eigenlijk bij elk gerecht en krijg je dan ook veelvuldig als bijgerecht, in de saus of gepureerd.
Borrelhapjes
Ook kan Mexicaans prima bij de borrel? Wat dacht je van deze heerlijke Mexicaanse hapjes van Los Taqueros. Niks feestelijker dan een warme schaal nachos met een rijke kaastopping op tafel. Het is écht heel simpel: strooi de kaasvlokken (mix van cheddar en Goudse) over de krakende tortillachips, plaats het met bijgeleverde aluminiumschaal en al in de oven en serveer met de tomatensalsa en frisromige limoendip.
En dan deze Empanadas, Zuid-Amerikaanse pasteitjes, die gevuld zijn met een kruidige gehaktvulling of met gekruide kip, gebakken paprika, uitjes, een vleugje chilipeper – voor wie wel van een beetje pit houdt. Lekker bij de borrel of als voorgerecht.
Lekker pittig!
Onlangs mochten wij de nacho’s en empenadas proeven en ik kan alleen maar zeggen dat we fan zijn. De nacho’s zijn zo goed! Met de gesmolten kaas en de dip saus erbij, heerlijk. En de Empenadas. Zowel de kip als gehakt vielen hier zeker in de smaak. De kip is iets pittiger van smaak dus de volwassenen kozen deze als favoriet terwijl de jongens voor de gehakt gingen.
Los Taqueros Nacho kit
Verkrijgbaar bij Hoogvliet, Deen en Coop voor €4,99 (410 gram)
Los Taqueros Empanadas met gekruide kip of gehakt
Verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet, Deen, Boon’s markt, Coop, Dirk, Deka en Nettorama voor €3,49 (verpakking met 6 stuks)
Meer Mexicaans
Wil je er nu naast deze lekkere Mexicaanse hapjes een echt Mexicaans feestje maken, denk dan zeker ook aan Enchiladas. Wat dacht je van deze vegetarische versie:
Recept Kaas-Enchiladas
Wat heb je nodig voor 4 personen
- 8 tortilla’s
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook ( een voor de saus en een voor de vulling)
- 1 blikje gepelde tomaten
- 2 rode paprika ( een voor de saus en een voor de vulling)
- 1 ui
- 250 ml slagroom
- zakje geraspte kaas ( 150 gr)
- blikje kidneybonen
- roomkaas (200 gr)
- tomatenpuree
- groene pepers ( net hoe heet je het wil)
- koriander
Zo maak je deze kaas-enchiladas
Maak eerst de saus: Snipper de ui en snij 1 paprika in kleine stukjes, hak de pepers fijn. Verhit de olie in een pan en voeg de ui, pepers en de fijngehakte knoflook de kidneybonen toe. Bak tot het zacht is. Doe de paprika, tomaten en tomatenpuree erbij en laather 15 minuten zachtjes koken.
Als de saus aan het koken is begin je met de kaasvulling: Verhit wat olie in een pan, snij de paprika en knoflook voor de vulling en bak deze langzaam tot het zacht is. Voeg de koriander en de slagroom to, breng dit aan de kook en laat het even zacht koken. Voeg de roomkaas toe en roer tot het gesmolten is. Roer hier de geraspte kaas doorheen.
Pak de tortilla en vul deze met de kaasvulling, vouw deze dicht en schep hier de rode saus overheen. Eet smakelijk.
foto’s lodiblogt
4 reacties
Nu heb ik in trek in deze hapjes. Ik houd wel lekker hartig, en dit klinkt heerlijk!
Die hapjes zijn zo lekker we hebben ze recentelijk nog gegeten jammie
Mexicaans vind ik zalig. Ik maak vaak tacos, maar zoals we ze in Mexico gegeten hebben, bij zo’n taco standje. Daarnaast ben ik gek op fajita, daar ook veel gegeten. Alleen voor het eten zou ik al een keer terug willen. Het is trouwens een prachtig land. Veel maya en inca tempels gezien en leuke steden.
• Deze zien der echt heerlijk uit.