Bakken moeilijk? Niet met de Boter&Bloem box

bakken moeilijk? nee hoor

Ben je dol op bakken. Koekjes, taarten, wafels, noem het maar op. Maar lukt dat wat je in je hoofd hebt, niet altijd om in werkelijkheid te maken. Daarom was ik heel benieuwd naar de boxen van Boter&Bloem. Zij zeggen namelijk, dat bakken toegankelijk is voor iedereen. Ik probeerde dit natuurlijk uit.

Boter & Bloem maakt bakken toegankelijk voor iedereen

Bakken en koken vind ik ontzettend leuk om te doen. Met koken worden de creaties eigenlijk altijd wel wat ik in mijn hoofd heb of op papier heb staan, al vind ik een bord mooi opmaken nog lastig hoor. Maar bakken is een ander verhaal. In mijn hoofd heb ik altijd hele goede ideeën, maar om dit dan uit te voeren, dat is lastig. Ook vind ik het lastig, wat te maken. Hier zijn dol op zoetigheid, maar wat zal ik dan maken en wat moet ik allemaal in huis halen?

Boter&Bloem

Bij Boter&Bloem zijn ze er om jou te helpen om de ambacht van het bakken weer te herstellen en échte taarten, koeken en cupcakes te maken. Tenslotte is er niets leukers en lekkerders dan vol trots te genieten van je zelfgebakken lekkers. Bij Boter&Bloem maken ze bakken mogelijk voor iedereen met de foolproof bakboxen.

Gezelligheid in de keuken brengen

Ze weten bij Boter&Bloem hoe we tegen het leven aan kijken. We hebben het allemaal druk met ons werk en privé leven. Iets lekkers bakken schiet er dan snel bij in. Trouwens je wordt al moe bij de gedachte. Je zou best willen, maar je hebt geen tijd om een recept uit te zoeken, boodschappen te doen en als je thuiskomt, te ontdekken dat de eieren op waren. Zie je er tegenop? Heb je al veel misbaksels weggegooid? Jammer! Samen lekkere dingen maken is super gezellig. Met de bakboxen van Boter & Bloem is het maken makkelijk en ga je ook verspilling tegen want je krijgt alles in afgemeten porties thuis bezorgd.

Brownies en mueslierepen

Bakken met Boter&Bloem is heel makkelijk. Op de site van Boter & Bloem kan je kiezen uit verschillende recepten, hier staat precies bij hoe je het recept moet maken en wat je allemaal in de box krijgt. Dan is het bestellen en wachten tot de box thuis bezorgd wordt. Je kan aangeven wanneer je hem wilt ontvangen, dat is wel zo makkelijk.

Ik koos voor Brownies en Mueslirepen met chocolade. De Brownies, omdat mijn kinderen hier echt helemaal gek van zijn en op het plaatje zag het er zo lekker uit, dat wilde ik heel graag proberen. En ik koos er voor de muelirepen met chocolade te gaan bakken. Ik heb ik het verleden ( zeker toen ik net begon als gewichtsconsulent) zo vaak geprobeerd om mueslirepen te maken. Dit mislukte echter elke keer weer. Met dit recept en deze ingrediënten zou het toch moeten lukken.

Boter en bloem boxen om te bakken

De boxen werden bezorgd en hierin zaten alle ingrediënten, precies afgemeten in de hoeveelheid die ik nodig had om de mueslirepen en brownies te bakken. Op de zakjes en bakjes stond geschreven wat er in zat en tot wanneer het houdbaar was. In de mueslirepen met chocolade box zat ook het recept. In de brownie box zat dit niet, dit was echter geen probleem, want het recept staat ook op de site.

Boxen klaar? Bakken maar

Het bakken van de brownies, was super makkelijk. Omdat alles al afgewogen is, was het alleen maar zaak om alles te mengen in de goede volgorde. De chocolade te smelten en hup in de oven. De brownies waren een groot succes. Ze smaakte lekker en waren prima gelukt.

Omdat de jongens met het mooie weer van afgelopen week een tropenrooster hadden op school en dus overbleven, besloot ik samen met de jongste de mueslirepen met chocolade te maken. Ook hier was alles weer precies afgemeten in de box en was ook het maken van deze repen een eitje. Voor het eerst in mijn leven is het me gelukt en ik moet heel eerlijk zeggen, ze zijn overheerlijk!

Op zoek naar bakspullen? Kijk eens bij bol

Ik vind de bakboxen ideaal. Doordat alles zo aangeleverd werd ( met bakpapier en satéprikker aan toe), kon er niets mis gaan. Een ideale box voor degeen die net als ik willen bakken maar niet altijd weten wat te maken en geen tijd of zin hebben naar de winkel te gaan om alle ingrediënten te kopen.

Lees ook: Wafels maken- een makkelijk en snel recept.

Update 2023 helaas bestaat de website niet meer

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

20 reacties

 1. zegt:

  Dit klinkt echt perfect. Ik bak nooit, maar dat is ook omdat ik dan altijd net dat ene ingrediënt niet in huis heb en meer van dat soort dingen. Dat zou me hiermee niet meer overkomen. Niet dat ik ineens veel zal gaan bakken, maar als we met vriendinnen zijn, ben ik altijd de enige die aankomt met ‘supermarktvoer’. Hier kan ik net mee doen of ik het ook onder de knie heb, dus ik onthoud ’t zeker voor een andere keer.

  1. zegt:

   Dat klinkt echt wel ideaal dat alles al afgewogen is. Scheelt je ook hoop bakjes om dingen in te wegen.

   1. Mandy zegt:

    Ziet er echt heerlijk uit! En wat een ideale boxen ook. Ook super gezellig om zo even samen een keer in de keuken te staan.

 2. Frederique zegt:

  Het ziet er heerlijk uit. Lijkt mij een ideale manier om inderdaad wat vaker aan het bakken te slaan. Kids vinden het toch altijd erg leuk om te bakken he.

 3. Mirjam Hart zegt:

  Ideaal zeg! Wij houden hier thuis ook van bakken, maar het moet niet te lang duren.

 4. Wat handig zeg, en het ziet er ook nog eens goddelijk uit!
  Ik ben niet echt een keukenprinses, dus misschien moet ik deze box ook maar een keer proberen. (:

 5. zegt:

  Ik had er nog niet van gehoord. Steeds meer maaltijden en nu bakboxen zie je in de markt. Ideaal

 6. zegt:

  Wat leuk zeg, ik kende het concept nog niet maar ik ben sowieso al een bakfanaat!

 7. zegt:

  Wat super leuk! Ik kende dit nog niet, maar het ziet er handig en tof uit 🙂

 8. zegt:

  Wat een super leuke box! Ik kwam dit laatst ook Instagram ook tegen van een ander merk. Zo’n leuk concept en het is erg handig omdat alles al afgewogen is.

 9. zegt:

  Ik heb nog ooit mueslirepen gegeten die zelfgemaakt waren, dat is echt wel een heus verschil met kant en klare vanuit de supermarkt. Die lust ik eigenlijk niet, die ik toen gegeten had, wel. En het is idd niet zoiets dat ik maar snel vene uit mezelf zou gana maken. Ik kan mij dan wel indenken dat zo een box best helpend kan zijn…

 10. Dit lijkt me idd ideaal voor de recepten die je niet zo vaak maakt, omdat je niet meer hoeft te zoeken naar de juiste verhoudingen. Met al die verschillende recepten online vind ik dat weleens lastig. Dus ja, zo’n box lijkt me wel handig!

 11. zegt:

  Wat een leuk initiatief! 🙂

 12. zegt:

  Oeh dit ziet er heel lekker en makkelijk uit! Echt ideaal!

 13. Wat een handig concept zeg! Dat maakt bakken ineens een stuk laagdrempeliger. Het doet me denken aan HelloFresh en aan verspakketten. Daar ben ik ook dol op.

 14. Wat een gaaf idee zeg zo’n box! Enneh… die brownies zien er heel lekker uit :). Ik krijg er zin in. Ik ben zelf ook geen kampioen in bakken, dus dit zou wel wat voor mij zijn. Misschien dat de boel dan een keer niet mislukt 😉

 15. zegt:

  Ik ken het principe nog niet maar dat ziet er ideaal uit zeg. Als ik bak, is het vrijwel altijd gewoon iets ui een pakje.

 16. ingrid zegt:

  dit klinkt leuk zeg. ik vind bakken erg leuk maar ben er niet zo n ster in

 17. zegt:

  Ik zag dit laatst bij een opdracht om te pitchen, vind het heel leuk en origineel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept