5 redenen om naar The Amsterdam Coffee Festival 2020 te gaan

The Amsterdam Coffee Festival 2020

Ben jij een koffie liefhebber, een professional, dol op eten en drinken, een foodblogger of kom je gewoon graag op de ‘koffie’? Kom dan naar The Amsterdam Coffee Festival 2020. Deze zevende editie is van 13 t/m 15 maart in Amsterdam.

The Amsterdam Coffee Festival 2020

Tijdens The Amsterdam Coffee Festival, van 13 t/m 15 maart, zullen 12.000+ liefhebbers naar de Westergas trekken. Kom je ook, dan staat je een onvergetelijk en cafeïne rijk weekend te wachten! Met speciale proeverijen, kennismaken met de nieuwste merken en koffie gerelateerde trends, ambachtelijke workshops en demonstraties van ’s werelds beste barista’s.

The Amsterdam Coffee Festival 2020

Meer dan alleen koffie

The Amsterdam Coffee Festival 2020 is voor alle koffieliefhebbers – professionals, foodies en creatievelingen in de Benelux – onmisbaar en biedt echter veel méér dan the very best of coffee. Want met een street food market, feestelijk vloeiende cocktails én mocktails, en de fijnste tunes van live dj’s en muzikanten, belooft dit weer een geweldig feest te worden. En mocht je nog twijfelen, hier 5 onweerstaanbare redenen om te gaan.

1. Hoe veel koffie durf jij aan?

Leer, proef en ervaar meer dan 200 koffies, inclusief kleine batches van pioniers als Friedhats, Keen en Boot Koffie. Ook keert op veler verzoek dit jaar het True Artisan Café terug. Waar de gebruikers van La Marzocco cafés, zoals The Coffee Collective, je uitnodigen om hun legendarische machines zelf te bemannen.

2. Bloedstollende barista battles en zelf oefenen

Zit op de eerste rij bij bloedstollend spannende barista battles, waarbij het draait om innovatie en puur talent. Daarnaast maakt Roast Masters, de internationale competitie waar het draait om de kunst van het branden van specialty coffee, na een succesvol debuut, een comeback op het festival. Tijdens de SCA Championships komen de beste barista’s van Nederland in actie om ongelofelijk mooie dingen te doen met koffie. Maar de bezoekers van The Amsterdam Coffee Festival 2020 kunnen ook zelf hun kunsten vertonen tijdens Latte Art Live. Met hulp van internationale grootheden leer je tijdens luchtige latte art throwdowns de overtreffende trap van het bekende hartje in de latte te creëren.

3. Proef van alle koffie

The proof is in the drinking of the coffee… En wat dat betreft kom je op The Amsterdam Coffee Festival 2020 optimaal aan je trekken met dagelijkse cuppings bij de talloze stands, met flitsende filterkoffie-demonstraties en met de – vooraf te boeken! – Mindful Coffee Tasting Experience. Na een succesvolle eerste editie in 2019 hosten Keen Coffee en Just Breathe gedurende het weekend opnieuw een 45-minuten durende, meditatieve koffieproeverij.

4. Exclusieve Producten, Gadgets & Coffee

The Amsterdam Coffee Festival is met meer dan 150 exposanten ook dé plek om de laatste (culinaire) gadgets, exclusieve producten en lekkernijen te scoren. Overal staan professionals voor je klaar om prangende vragen te beantwoorden en om je geweldige tips te geven. En natuurlijk is er koffie in vele gedaanten. Zoals zakjes met de meest bijzondere bonen van het seizoen, klaar om mee naar huis te worden genomen.

5. Goed voor jou, goed voor anderen

Goed om te weten! Tien procent van elk verkocht ticket gaat naar Project Waterfall, waarvoor alle Coffee Festivals wereldwijd sinds 2011 al meer dan een miljoen euro heeft ingezameld. Project Waterfall zorgt voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en onderwijs bij gemeenschappen die koffie telen.

Praktische informatie over The Amsterdam Coffee Festival 2020

Zoals misschien wel verwacht wordt The Amsterdam Coffee Festival 2020 uitgesteld.

3-15 maart 2020 Westergas, Amsterdam

Adres: Westergas
Klönneplein 1
1014 DD Amsterdam

Vrijdag 13 maart
Vakdag: 10:00 tot 17:00 uur hand
Deuren open voor iedereen: 15:00 tot 20:00 uur 

Zaterdag 14 Maart 
10.00 tot 18.00 uur

Zondag 15 Maart 
10:00 tot 17.00 uur

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept