Zo zet je de lekkerste kop koffie #tips

met deze tips zet je de lekkerste kop koffie.

Ik heb echt koffie nodig om in de ochtend wakker te worden en ’s avonds gaat een cappuccino er altijd wel in. Wel koop ik altijd dezelfde koffie bonen. Maar waarom eigenlijk? Waarom zal ik ook niet eens van smaak veranderen zoals ik bij thee wel doe?

Een lekkere kop koffie

Een echte koffie drinker noem ik me niet, daarvoor hou ik te veel van thee, maar elke ochtend begint mijn dag met twee espresso’s en in de avond nog twee cappuccino’s. Altijd uit een bonen machine en wat dat ben ik verwend, want een goede kop koffie kan ik tegenwoordig wel waarderen.

Variëren met koffie smaken

Raar eigenlijk, elke dag drink ik ander thee. Ik heb een kast vol losse thee in verschillende smaken. Maar mijn koffie bonen zijn altijd het zelfde. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht dat er ook andere smaken koffie zijn. Toch zijn er natuurlijk veel verschillende smaken. Door Bonomi koffie leerde ik een andere smaak koffie kennen en merk nu echt wel dat hier verschil in zit.

Een kop koffie vol liefde

Bonomi Koffie Nederland is ontstaan vanuit liefde voor goede koffie. Vanuit deze passie en het ondernemerschap willen ze heel Nederland kennis laten maken met de zachte smaak van deze premium koffie. Ik mocht een zak bonen uitkiezen en koos voor de Bonomi Blu De zak bonen werd snel geleverd en toen konden we proeven.

Toen we de zak open maakten roken we meteen een heerlijk koffie geur. Bij het malen van de koffie hoor je dat de bonen harder zijn, je hoort de bonen echt kraken. Misschien dat hierdoor de smaak van de koffie zo sterk is. Mijn kop koffie smaakt smaakt zo goed dat ik nu ’s avonds geen cappuccino drink, omdat ik het zonde vind om aan deze rijke smaak melk toe te voegen.

Tips: hoe zet je goede koffie

Ik ben gewend om in de ochtend het apparaat aan te zetten en te wachten tot mijn kop koffie klaar is. Anderen vullen het koffiezet apparaat met water en laten de koffie door pruttelen of gebruiken koffie pads. Lekker. Toch kan je je kop koffie nog lekkerder maken. Hoe? Hier een paar tips:

 • Spoel je kopje van te voren even om met heet water. De koffie blijft hierdoor langer heet en lekker.
 • Gebruik bonen, met bonen is de geur en smaak veel intenser. Heb je geen apparaat die de bonen maakt, dan kan je dit zelf doen met een bonenmaler.
 • Bewaar de koffie in de originele verpakking. Rol de verpakking op en zorg er voor dat er zo weinig mogelijk lucht meer in het pak zit.
 • Dit pak bewaar je in een luchtdicht blik of bus op een koele plek.
 • Gebruik een losse melk opschuimer voor cafe latte, macchiato of cappuccino. Deze werkt vaak beter dan die bij de koffiemachine zitten
 • Koffie in een glas drinkt ook heel lekker, neem wel een dubbelwandig glas, hierdoor blijft de koffie warm, maar kan je hem aan de buitenkant wel vasthouden.
 • Probeer je kop koffie puur  te drinken. Dus zonder suiker en melk. Er zijn zoveel verschillende genuanceerde smaken om te ontdekken.

Heb je een onderneming? Kijk dan eens hier voor de mogelijkheden

Ben jij team koffie drinken of meer team thee drinken?

foto’s lodiblogt (tekening)/producten ontvangen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Team thee (of eigenlijk vooral water). Ik lust geen koffie. Dat vind ik dus heel jammer, want ik vind koffie heel erg lekker ruiken en het geeft me zo’n gezellig gevoel. Ik ben dus altijd blij als er visite komt die koffie wil;).

  1. Ik kan toch geen keuze maken tussen koffie en thee! Ik drink in de ochtend een koffie en op werk eigenlijk altijd thee. Dit doe ik alleen omdat de koffie daar niet te drinken is.

 2. Ik hou van koffie én thee! Ik kan niet kiezen haha, ik drink het eigenlijk zelfs vaak samen/na elkaar: eerst koffie en daarna thee!

 3. Felice Veenman zegt:

  ik ben een absolute koffieleut, tegenwoordig drink ik geen 10 koppen per dag meer, maar nog maar 3.
  Ik gebruik geen bonen, dat is me eigenlijk teveel gedoe. Met mijn ouderwetse Italianse pruttelpot, kom ik een heel eind

 4. Frederique zegt:

  Ik ben een echte koffieleut. Deze bonen ken ik niet. Voor mij is mijn kopje afhaalkoffie in de ochtend onderweg naar werk echt mijn guilty pleasure.

 5. zegt:

  Handig tips, zeker voor de mensen die van de koffie houd

 6. Handige tips! Ik drink liever een latte macchiato 🙂

  1. Koffie van bonen hier grote fan. Zit zoveel meer smaak aan.

 7. Ik lust echt geen koffie ik drink altijd thee! Maar dit zijn wel super goede tips.

 8. Ik moet bekennen dat ik mijn koffie altijd met suiker en melk drink. Zonder vind ik het eigenlijk niet zo lekker.

 9. zegt:

  Ik ben van nature meer een theedrinker maar vind een cappuccino of een latte machiatto ook wel erg lekker. Meestal bestel ik dat dan op een terras en sinds een tijdje heb ik thuis een Dolce Gusto waardoor ik ’s avonds nog weleens kop koffie pak in plaats van thee.

 10. Oeh, ik behoor tot #teamchocolade. Ik drink namelijk geen warme dranken en dat is niet altijd gemakkelijk. Wel een goed onderwerp voor een artikel. De geur van de bonen vind ik trouwens beter dan dat het smaakt.

 11. ingrid zegt:

  ik hou dus echt niet van koffie haha. maar kan me voorstellen dat een lekker bakje niet zo maar gezet is

 12. zegt:

  Ik ben niet zo van de koffie, liever thee. Maar wel een leuk artikel waar je wat aan kan hebben.

 13. Ik drink zelf geen koffie, ben een echte theeleut maar mijn vriendinnen daar in tegen zijn echte koffiedrinkers dus bedankt voor de tips

 14. Heerlijk, ik kan niet zonder koffie hoor. Het liefst een latte of cappuccino. Thee lust ik ook graag, liefst met gember en citroen.

 15. Ik hou echt niet van koffie ik ben echt een theedrinker, maar mijn man lust wel graag een tasje en die wisselt ook veel af 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept