Dit zijn de beste wijnen voor een date

Wat zijn nu de beste wijn voor een date?

Lekker samen een avondje op de bank, een leuke film erbij en een lekker flesje wijn op tafel. Een geslaagde date hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wijn is altijd een goed idee, omdat het sfeerverhogend werkt. Bovendien; wie lust er nu geen wijn? Precies. Maar welke wijnen zijn nu het meest geschikt voor een date? Waarmee zorg je dat hij of zij zeker nog een keertje terugkomt?

Een lekkere bordeaux wijn

Bij een goede date hoort uiteraard wat lekkers. Zet bijvoorbeeld oesters op tafel. Dames en heren, er mag geslurpt worden! Wanneer je oesters op tafel zet, kun je die heel goed combineren met een bourdeaux wijn. Het eten van oesters heeft iets sensueels. Ze zitten vol met zink en aminozuren, en volgens wetenschappers vergroot je daar je charme mee. Aha! Succes gegarandeerd!

Wanneer je kiest voor een Bordeaux wijn erbij, zorg je voor een sprankelende toost. Geniet van de smaak van de druiven en waan je heel even in Frankrijk. Misschien een mooie vakantiebestemming voor een wat langere date?

Pinot Noir

Pinot Noir is toch wel een echte klassieker. Stel dat je bijvoorbeeld de film ‘Sideways’ aan zet. Daar past natuurlijk geen Melot bij, maar een Pinot Noir. Zo zie je dat je je wijn zelfs op de film die je kijkt, kunt afstellen. Een Pinot Noir staat bekend om zijn fruitige, aardse smaak. Het zal bij de meeste mensen goed in de smaak vallen. Eigenlijk kun je er geen fouten mee maken.

Zeker als je op de kalender kijkt en je je date op 18 augustus hebt, moet je een Pinot Noir voorzetten. Dan is het immers ‘International Pinot Noir’ day. Zo’n feitje maakt meteen de tongen los. Hebben jullie iets om even om te lachen, op een date. Want het moet natuurlijk vooral gezellig zijn. Bij Colaris vind je briljant betaalbare wijnen om extra van te genieten.

Champagne

Is de date een succes? Dan moet dat gevierd worden met champagne. Het is en blijft de ultieme nectar voor een succesvolle date. Eindig je date in de hottub met een lekker glaasje bubbels. Wie zegt dat het is voorbehouden aan celebs? Bijvoorbeeld de Tradition Champagne van Pascal Henin is een goed voorbeeld van champagne die bij iedereen in de smaak zal vallen.

Misschien dat je denkt dat het veiliger is om voor Prosecco of Cava te kiezen, maar met een Champagne maak je een hele goede indruk. Bovendien: daten gaat toch niet om veilige keuzes maken? Het gaat om je hart ‘out there’ te krijgen en je date om je vinger te wikkelen.

Naast de beste wijnen voor een date. lees je hier meer tips over een Date night diner voor twee.

gastblog op lodiblogt

foto lodiblogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept