maak je eigen cocktails met Quevedo Port
Dranken

Cocktails: Twee makkelijke recepten met Quevedo Port

Een glas wijn, sherry of port, daar ben ik wel van. Nou is wijn natuurlijk wel een hip drankje, maar sherry en port zijn toch wat minder populair. Ze worden vaak gezien als een lekker aperitief.  Tijdens het Blogger By Nature Event begin van de ze maand mocht ik Quevedo Port cocktails proeven en deze cocktails smaakte absoluut naar meer dan een aperitief. Vandaag deel ik deze makkelijke en super lekkere cocktail recepten met jullie!

Rosé cocktails

Daar waar ik voorheen alleen de donkere port dronk, kwam ik er onlangs achter dat de witte en rosé Post ook erg lekker zijn. De nieuwste trend in cocktailland is het mixen met rosé port. Deze Quevedo rosé port (te koop bij Jumbo) is een jonge wereldse port met een soepele en verfrissende smaak. Anders dan traditionele port, kan deze zomers koel gedronken worden, gemixt in een cocktail of puur met een ijsklontje.

Cocktail Pink Passion

 Ingrediënten en bereiding voor 4 glazen

  • 100 gram verse aardbeien
  • 100 gram verse frambozen
  • 1 dl aardbeienlimonade siroop
  • 2 dl rosé port Quevedo
  • 3 dl Bruisend water

Bereiding: Voeg alle ingrediënten samen in de blender. Mix het geheel gedurende 1 minuut op de laagste stand, voor het mooiste resultaat. Serveer in lange cocktail glazen, met een aardbei op rand als finishing touch!

Porttonic

Ingrediënten:
– witte port van Quevedo
– Tonic
– ijsklontje
– Klein schijfje citroen

Vul het glas eerst voor de helft met witte port en vul af met tonic.

Quevedo Port

Quevedo Port

Ken je de Port van Quevedo al? Dit jonge Porthuis wordt al sinds 2010 bij Jumbo verkocht en is verkrijgbaar in wel negen verschillende soorten. Zo is er een Port voor elk moment. Geniet ervan als aperitief, of later op de avond, met een stukje kaas of een overheerlijk dessert.

Jong huis met lange geschiedenis

Quevedo is een relatief jong Porthuis met een lange geschiedenis, gevestigd in S. João da Pesqueira. Tot 1986 was het exporteren van Port alleen toegestaan aan handelaren met een pakhuis (lodges genaamd) in Vila Nova da Gaia. Vila Nova ligt tegenover Porto, aan de rivier de Douro. Na 1986, het jaar van toetreden van Portugal tot de EU, veranderde echter alles. Toen mochten ook ‘gewone’ wijnboeren uit de Douro hun Port naar het buitenland exporteren, zonder opslag in lodges in de havenstad. De familie Quevedo, met een lange geschiedenis in druiventeelt en wijnmaken, besloot begin jaren ’90 die nieuwe weg in te slaan. Quevedo is te koop bij alle Jumbo Supermarkten.

Meer informatie over deze Quevedo Port Wine en recepten vind je op de site hier

Lees ook: Elke maand een nieuwe cocktail in huis.

cocktails met Quevedo Port

foto beeldbank/ pixabay

25 thoughts on “Cocktails: Twee makkelijke recepten met Quevedo Port”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.