Een week de stofzuiger laten staan- de niet stofzuig challenge

stofzuigen, huishoudelijke klusjes

‘Wacht maar tot je kinderen hebt, dan stofzuig je elke dag’. Ik weet nog dat een collega dit tegen mij zei. Mijn man en ik werkte toen beide fulltime en deden in het weekend alle huishoudelijke klussen. Door de weeks waren we weinig thuis, een keer stofzuigen volstond prima. Tegenwoordig moet ik vaak aan die opmerking van mijn oud-collega denken, wanneer ik weer de stofzuiger uit de kast pak. Ik stofzuig elke dag wel even. Dus jullie snappen wel dat ik even moest slikken toen ik gevraagd werd mee te doen aan de ‘ een week niet stofzuig challenge’.

Een week de stofzuiger in de kast laten staan

Toen ik werd benaderd om mee te doen aan de niet stofzuig challenge moest ik wel even nadenken. Natuurlijk vind ik dit soort uitdagingen hartstikke leuk. En als ‘huisvrouw’ pas ik natuur helemaal in een  challenge als dit.. Maar een week niet stofzuigen. Met twee kinderen en een verbouwing van slaapkamers. Is het dan wel een goed idee?  Ach, waarom ook niet!  Dus de  zondag vooraf ging ik nog even het hele huis door met de stofzuiger en vervolgens werd deze -samen met de kruimeldief- voor een week achter slot en grendel gezet. Nou mocht ik wel de stoffer en blik gebruiken, dus de meeste kruimels kon ik wel even weg vegen.

Lees ook: Thuisblijfmoeder- stoppen met mezelf verdedigen.

Midden in een verbouwing

Op het moment zijn we druk met de verbouwing van de kinderkamers. Het stoffige werk had mijn man zaterdag al even gedaan, dus daar kwam deze week weinig troep vanaf. Ik veegde elke middag na de lunch even met stof en blik onder de tafel en langs de salontafel. Eigenlijk ging dit best goed zo voor een weekje. Ik kwam met de stoffer niet tot aan het plafond, dus heel af en toe zag ik wel een stof sliertje hangen, maar daar heb ik deze week maak even over heen gekeken.

En nu weer stofzuigen

Na een week was de challange afgelopen. De Challenge liep van maandag 11 tot zondag 17 September. Zondags mocht ik weer stofzuigen en dat ben ik toen meteen gaan doen. Hiervoor gebruikte ik mijn nieuwe Sauber stofzuiger.

Wat vind ik  van de Sauber stofzuiger

Nou bleek er na een week niet stofzuigen best wel wat kruimels en stof op de grond, onder de bank en in de rest van het huis te liggen. Ik was blij toen ik hem weer kon gebruiken. De Sauber stofzuiger is prima in gebruik. Het heeft een inhoud van 3 liter, hierdoor is hij erg licht. Ideaal wanneer je hem mee naar boven wilt nemen om ook daar de kamers te stofzuigen. Het reservoir is heel makkelijk te openen en dan te legen.  Wat ik erg fijn vind is dat de zuigmond laag is hierdoor past de zuiger onder alle kasten en ook lage tafels.

Door het lange snoer, hoef ik hem niet van stopcontact naar stopcontact te brengen, maar kon ik de hele ruimte in een keer zuigen.  Het snoer rolt zich zelf op en wat ik ook ideaal vind is dat de hulpstukken op de slag geklemd zitten. Hierdoor heb je deze altijd bij de hand en pak je snel. Ook kan je de steel vast maken aan de stofzuiger. Hierdoor kan je deze prima opruimen in de gang kast. De zuigkracht van de Sauber Multicyclone V60 is erg krachtig.

stofzuigen

SPECIFICATIES van de Sauber stofzuiger.

 • Nieuw cycloon systeem voorkomt dat stof tegen het filter gaat zitten, behoud optimale zuigkracht
 • Geen stofzuigerzak nodig
 • Stof reservoir 3 liter inhoud
 • Bereik van 10 meter
 • Extra grote wielen met rubberlaag voor bescherming houten vloeren
 • Elektronische zuigkracht regeling
 • Grote zuigmond, met speciale techniek waardoor het zuigresultaat optimaal is
 • Inclusief combi zuigmond voor lastig bereikbare plaatsen en textielborsteltje
 • Zeer effectief anti allergisch door gebruik van Hepa filter afwasbaar
 • Telescoopbuis uitschuifbaar tot 92 cm
 • Park assist systeem voor gemakkelijk opbergen
 • Automatische snoerhaspel
 • 3 jaar garantie

Een prima stofzuiger voor een prima prijs. Deze Sauber stofzuiger Multicyclone – V60 koop je nu voor €64,99, bij  Blokker

foto lodiblogt/ pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

24 reacties

 1. Zonder stofzuigerzak lijkt mij niet handig en een week de stofzuiger niet aanraken lijkt me helemaal een lastige klus! Vooral als je ook nog met een verbouwing bezig bent.

  1. Ik vind het zonder zak ideaal, geen gedoe meer met zakken die niet passen.

 2. Kimberly zegt:

  Hier laat ik ‘m wel eens een week staan, zovaak ben ik niet thuis.. Hier toevallig een gloednieuwe, een samsung zonder zak, ideaal!

  1. Ja zonder zak is echt heel fijn he! En zonder kinderen stond hij hier ook veelal in de kast.

 3. Ik veeg en dweil door de week meestal. En kleine dingen doe ik met de kruimeldief. Ik zou dus wel een week zonder stofzuiger kunnen.

  1. Ja die kruimeldief, daar ben ik ook blij mee.

 4. Emmy zegt:

  Lijkt me een goede stofzuiger voor een zeer redelijke prijs. Even in gedachten houden v oor dochter… 😉

  1. Prijs kwaliteit is zeker goed! En zonder zak, dat is echt heel fijn.

 5. Ik zou niet kunnen en ook niet willen. Maar met 2 kinderen, 2 honden en 6 katten in huis is het gewoon elke dag hard nodig.

  1. Oh nee met huisdieren, kan je dat ook echt niet doen.

 6. zegt:

  Hier staat de stofzuiger iedere dag wel aan. Haha als ik stofzuiger niet had.. Maar een zaklozestofzuiger is echt ideaal!

  1. Ja ik ben ook echt heel blij met de zakloze stofzuiger.

 7. haha, er bleef ook echt wel wat liggen kwam ik na die week achter 🙂

 8. zegt:

  nu de kinderen het huis weer uit zijn, stofzuig ik nog maar 2 x per week. Een weekje niet? geen probleem!

  1. Ha dat kan ik me voorstellen, zonder kinderen in huis kan dat best.Hier zijn het vooral ook de knipsels en kruimels van de jongens.

 9. VYELLA zegt:

  Een week niet stofzuigen is met een verbouwing én een kat echt een mission impossible voor mij ;D

  1. nou zeker,ik heb de foto’s bij jou gezien, dat lukt zeker niet met zo een verbouwing.

 10. zegt:

  Een week niet stofzuigen is voor mij eerder gewoonte dan uitzondering haha.

  1. haha, voorheen wel, maar hier nu niet meer

 11. zegt:

  Lijkt me super handig zo zonder zak.. Met een kat in huis die niet buiten komt gebruik ik graag een stofzuiger

  1. Snap ik helemaal. Zonder zak ik echt ideaal.

 12. Ik durf dat helemaal!

  hahahahaha 😉

  1. haha 🙂

 13. Sandra zegt:

  Hallo, bedankt voor zo een mooi blog! I wou je vragen wat je denkt over robotstofzuigers, ik zie op sites zoals https://www.bestetipsonline.com/ hoe goed deze zijn en de voordelen, maar denk je dat je robotstofzuigers zou aanraden voor je huishouden of niet? Bedankt! Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept