3 tips voor goed internet thuis

3 tips voor goed internet thuis

Internet is verweven in ons dagelijkse leven. Van even je mail checken in de bus tot uren op social media doorbrengen, werkzaamheden verrichten of gewoon lekker thuis op de bank genieten van een film die je net gestreamd hebt. We kunnen niet meer zonder, dat is duidelijk. Daarom is het ook zo belangrijk om over goed internet thuis te beschikken. Traag internet of internet met veel storingen is niet wenselijk. Dat kan het wooncomfort danig in de weg staan.

Wil je overstappen op een andere internetprovider of ga je binnenkort verhuizen en moet je een nieuwe keuze maken? Dan is het belangrijk dat je de juiste beslissing maakt. Maar hoe weet je zeker dat de internetverbinding goed bij jou en je gezin past? We zetten drie tips op een rij.

1.      Kies de juiste snelheid

Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke snelheid je nodig hebt. Als je op dit moment ontevreden bent over de snelheid van je huidige internet, dan kan het verstandig zijn om een zogenaamde speedtest te doen. Zo zie je precies of het aan de snelheid schort en welke snelheid wellicht beter bij jouw internetverbruik zal passen.

Heb je geen idee welke snelheid voldoende is? Dan is het belangrijk om naar je eigen internetgedrag te kijken. Uit hoeveel personen bestaat jullie gezin? Waar gebruiken jullie het internet allemaal voor? Een ouder koppel met geen thuiswonende kinderen zal bijvoorbeeld voldoende hebben aan een lage snelheid als zij het internet enkel sporadisch gebruiken. Echter, een groter gezin met al oudere kinderen heeft baat aan een veel hogere snelheid vanwege de vele gebruikers.

Gelukkig helpen de meeste internetproviders je wel op weg om de juiste snelheid te vinden. Zo zijn er online vragenlijsten te vinden die je met behulp van enkele simpele vragen helpen om de juiste snelheid te vinden.

2.      Let op de verbinding

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je overal in huis over goed internet beschikt. Regelmatig zien we dat in sommige woningen moeilijk verbinding gelegd kan worden. Bijvoorbeeld in zeer goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen. Dan is het lastig om de verbinding door het gehele huis te leggen. Je kunt dit probleem oplossen door het modem op een strategische plek in huis te plaatsen. Het liefst zo hoog mogelijk. Je kunt eventueel ook een wifi versterker aanleggen.

3.      Glasvezel of niet?

Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? Dan is het verstandig om direct online de glasvezel check te doen. Zo ontdek je direct of jouw woning al is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Zo ja, dan kan glasvezel internet de oplossing bieden. Glasvezel is een innovatieve techniek die speciaal bedacht is om sneller internet te realiseren. Ideaal voor gezinnen die veel het internet gebruiken en baat hebben aan meer snelheid. Nog een voordeel van glasvezel is dat de bandbreedte veel hoger ligt. Het is geen probleem als meerdere mensen tegelijkertijd intensief gebruikmaken van het internet. 

Lees ook: Van huis uit werken op een comfortabele manier.

Lees ook: Welke smartphone past bij mij?

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept