Nieuwe raamdecoratie in de woon en slaapkamer- Tips en ideeën

welke keuze is er allemaal in nieuwe raamdecoratie voor de woonkamer en slaapkamer

Wat heb jij voor je ramen hangen in de woon en slaapkamer? Heb jij gordijnen, lamellen of jaloezieën, heb je alles hetzelfde of van alles wat? Wij zijn eigenlijk thuis een beetje uitgekeken op de lamellen die we hebben hangen en zijn op zoek naar nieuwe raamdecoratie. Maar welke keus heb ik allemaal en wat zal er thuis het beste passen? Ik ben op zoek gegaan.

Nieuwe raamdecoratie voor in huis

Misschien herken je het wel. Je komt nieuw wonen in je woning en kiest een bepaalde raamdecoratie voor het raam. Na zoveel jaren wil je ineens iets anders. Maar dan is de vraag, waar gaan we voor? Op dat moment zitten wij nu ook. Zestien jaar geleden kwamen we hier wonen en kochten toen lamellen. Hier zijn we nu een beetje op uitgekeken. Ik ben nu aan het kijken wat we kunnen ophangen en raak enthousiast over op maat gemaakte jaloezieën. Waarbij ik dan zou kiezen voor houten jaloezieën boven aluminium, omdat dit bij ons interieur in de woonkamer beter zou passen. Voor boven in de slaapkamer neig ik heel erg naar gordijnen.

Waarom kiezen voor jaloezieën

Nu is het natuurlijk lastig, tenslotte is er zoveel keus aan nieuwe raamdecoratie voor zowel de woonkamer als slaapkamer. Want naast jaloezieën, kan je ook kiezen voor lamellen, gordijnen, vitrage, noem het allemaal maar op. Waarom zou je het ene verkiezen boven het andere? Daar komt naast praktisch natuurlijk ook een heel groot stuk eigen smaak aan te pas. Vandaar ook mijn voorkeur voor houten jaloezieën. Deze houten, horizontale lamellen kan je met een bedieningskoord veranderen van stand. Het mooie aan houten jaloezieën is dat je ze niet helemaal hoef te sluiten om toch privacy in de kamer te hebben en in de woonkamer vind ik dit persoonlijk erg prettig.

Zoek je sfeer in huis zoekt

Merk je dat jouw huis wat sfeer mist, dan zijn gordijnen juist iets voor jou kamer. Gordijnen geven in het algemeen de meeste sfeer in een ruimte. In de woonkamer kan je kiezen voor lichte kleuren gordijnen of vitrage. Tenslotte hoeft de woonkamer niet persé verduisterd te worden. Kies je voor gordijnen in de slaapkamer dan zijn gordijnen die verduisteren wel een tip om mee te nemen, wanneer het donker is in de slaapkamer slaap je over het algemeen beter.

Lees ook: Beter slapen? Deze tips helpen bij een betere nachtrust.

Wat je ook kiest, kies voor gemak

De keuze voor nieuwe raamdecoratie is misschien niet alleen maar kiezen uit wat je wil qua jaloezieën, gordijnen of lamellen, het is ook kijken naar de omstandigheden. Heb jij katten in huis, dan zijn lange gordijnen misschien geen goed idee. Maar ook hoe makkelijk kan je bij het gordijn komen. Moet je eerst over kasten heen buigen om bij de bedieningskoortjes van de jaloezieën te komen, kies dan misschien juist weer wel voor gordijnen. En of je nu een hele verbouwing aan het huis laat doen, of dat je alleen dat wat voor het raam hangt wil vervangen: wat je ook kiest, naast smaak is er nog heen veel om over na te denken.

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept