Wat is de ideale jas voor koude wintermaanden

de ideale jas voor koude wintermaanden

De tijd gaat zo snel en voor je het weet is het weer herfst en is het koude weer het gesprek van de dag. Tijd dus om je voor te bereiden op de kou en als jij nog een nieuwe winterjas nodig hebt is het ook tijd om nu te kijken naar de ideale jas voor koude wintermaanden. Maar wat is nu de ideale jas voor jou?

Hoe makkelijk koop jij een winterjas

Hoe makkelijk ben jij met het kopen van winterjassen? Ik denk zelf dat ik dit het lastigste kledingstuk vind om te kopen. Tenslotte draag je een jas elke dag en deze moet eigenlijk bij jouw gehele kledingcollectie passen. Ga je op zoek, dan vind je hem vaak niet, je moet er echt tegenaan ‘lopen’ en je moet zeker niet wachten tot de koude wintermaanden beginnen, want dan ben je echt te laat.

Wat is de ideale jas voor de koude wintermaanden

Welke winterjas en schoenen (laten we die ook niet vergeten) je koop heeft heel erg veel te maken met wie je bent, wat je doet en of je een buitenmens bent, veel fiets of meer binnen zit. Ben jij een student die vaak op de fiets zit, dan is een korte warme jas makkelijker dan een lange jas, zeker met fietsen. Ben je graag buiten dan is een extra warme jas juist voor jou weggelegd. Wandel je veel, dan zal je waarschijnlijk liever een korte of half lange jas kopen. Maar draag je veel jurken en rokken dan wil je misschien juiste liever een lange jas.

Ik draag graag de bohemian stijl

Sinds een aantal jaren draag ik de bohemian stijl, dit betekent ook dat ik eigenlijk alleen maar lange zwierige rokken en jurken draag. Ik voel me helemaal thuis in deze stijl, maar zoek eigenlijk nog de ideale jas voor koude wintermaanden. Ik heb een winterjas, deze is wit en heerlijk warm. Ideaal voor op de fiets als ik boodschappen doe, maar deze jas is weer niet zo mooi bij mijn kleding stijl, dus eigenlijk zoek ik een nieuwe jas, die past bij mijn kledingcollectie. Bij OTTO vind ik jassen in verschillende stijlen.

Lange jassen met stijl

Ben je net als ik op zoek naar een lange jas dan is er hier echt ontzettend veel keus in. Alleen al de lengte. Je kan voor een winterjas van net op het bovenbeen gaan, tot aan de knie of nog langer en kiezen voor een enkel lange jas. Er is duidelijk voor een ieder een ideale jas te vinden.

Lees ook: Zo draag je de bohemian stijl het hele jaar.

Welke stof kies jij

Nu is de stof ook belangrijk, want ben jij graag buiten, ook juiste wanneer het erg koud is, dan heb je een goede warme jas nodig. Een die ook tegen een regenbui kan. Ga jij eigenlijk overal met de auto naar toe, dan wil je een jas die natuurlijk lekker warm is, maar deze hoeft niet persé waterdicht of waterafstotend te zijn. En mag ook gerust van wol zijn.

Nog even alles op een rij

Welke winterjas jij ook koopt om je tegen de koude winterdagen te kleden is van veel zaken afhankelijk:

  • Koop een kleur die je bij jouw kledingcollectie kan dragen. Veel mensen kiezen om deze reden expres voor een neutrale kleur.
  • Fiets je veel, kijk dan wel even goed wat handig is, een lange strakke jas, dan dan lastig zijn, maar een lange jas met split kan weer wel en houdt de benen goed warm.
  • Afhankelijk van jouw vervoer, wil je misschien een warmere jas. Fiets je veel, of sta je vaak op het station dan is een warme jas belangrijk dan wanneer je vaker met de auto gaat.
  • Kijk naar de stof, is deze waterdicht en waterafstotend?

Warm de wintermaanden in

Niets zo naar dan dat je het koud hebt in de winter. Kies daarom voor een warme winterjas, die bij jou past. Kijk voor een uitgebreide collectie winterjassen online bij OTTO. Kies voor warme schoenen, koop een muts, handschoenen en sjaal en zorg dat je je warm aangekleed wanneer je de kou in gaat.

Lees ook: Nooit meer koude voeten met sokken van Apollo.

Lees ook: Warm zacht een kleurrijk- de kledingtrends van dit jaar.

foto’s beeldbank/ gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept