Kledingcombinaties die werken- tips voor het maken van geweldige outfits

kleurencombinaties, die werken, tips!

Kledingcombinaties maken die werken, zo makkelijk is dit nog niet. In de wereld van mode draait alles om zelfexpressie en creativiteit. Wat je kan leren is de vaardigheden tot het combineren van verschillende kledingstukken om een stijlvolle en samenhangende look te creëren. In dit artikel wil ik je tips meegeven om je te helpen bij het samenstellen van outfits die je zelfvertrouwen een boost geven en je persoonlijke stijl laten stralen.

Kledingcombinaties maken

Sinds kort werk ik als verkoopmedewerkster bij Norah. Norah is damesmode voor dames met maat 36-48. Bij Norah vind je veel kledingstukken met kleur. Het is dan ook heel leuk om hier samen met klanten de leukste kledingcombinaties te kunnen maken. Maar dit is nog niet zo simpel. Voordeel van combinaties maken, is dat je kleding vaker kan dragen maar wel elke keer net even anders.

Begrijp je eigen stijl

Wat is jouw stijl? Voordat je begint met het combineren van kledingstukken, is het belangrijk om goed te weten wat jouw persoonlijke stijl is. Ben je meer klassiek, bohemien, minimalistisch of juist trendy? Door je eigen stijl te begrijpen, kun je beter beslissen welke kledingstukken bij elkaar passen en welke niet. Maar weet je ook wat jou goed staat en wat niet.

Kies de juiste kleuren

Een sleutel tot succes bij kledingcombinaties is weten welke kleuren goed gecombineerd kunnen worden. Ik draag zelf de bohemian stijl en combineer graag met kleuren en prints, maar dit heb ik wel moeten leren. Daarbij gaat het niet alleen om de kleding zelf, vergeet ook niet om rekening te houden met de kleuren van accessoires zoals schoenen, tassen en sieraden.

Durf te combineren

Mix en match met verschillende patronen om jouw outfit tot leven te brengen, durf ook te combineren. Probeer eens verschillende combinaties uit, maar zorg wel voor een gemeenschappelijke kleur waar je mee combineert. Hou het in balans ook wanneer je strepen en bloemen samen in een outfit wil brengen.

Speel met stof

Je ziet steeds meer gladde stoffen in het modebeeld voorbij komen, combineer zijde met denim of met leer. Speel met verschillende texturen en geef jouw outfit een luxe uitstraling.

Let op de pasvorm

Nog een laatste tip, denk aan de pasvorm van de kledingstukken. Let er op dat alles goed past en deze jou flatteren. Zorg dat kleding niet te wijd of juist te strak zit.

Waar koop je kleding

Mijn favoriete winkels om kleding te kopen zijn: Norah, Tantilly, Omoda en Ibzmode

Kledingcombinaties maken kan je leren

Het combineren van kleding is een kunst op zich en die kan tijd kosten, oefening, maar ook durf. Durf uniek te zijn, durf jezelf te laten zien. Blijf trouw aan je eigen stijl, je oefen ik. Met een beetje creativiteit en zelfvertrouwen kun je elke dag stralen in je outfits!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept