Kleden als een bohemien, ook als je (bijna) 50 bent

Kleden als een bohemien, ook als je ouder bent

Ben jij wel eens onzeker, over je lichaam, je leeftijd en kledingkeuze? Kan je nog wel van die kleurrijke kleding dragen als je bijna vijftig bent? Kan jij een stukje decolleté laten zien en hoe zit het met die lange rokken, hoeden en sieraden? Ben jij een bohemien net als ik en loop jij ook tegen de vijftig, dan kan jij je prima blijven kleden als een bohemien. Want het is toch belangrijk om te blijven doen wat goed voelt.

Wat is een bohemien

Een bohemian leefstijl (bohemien, boho) uit zich in het feit dat je een dromer bent, geniet van de natuur en graag op avontuur gaat, je niet verstopt, maar laat zien wie je bent in vrolijke kleding en vele sieraden. Als op en top bohemien, voel ik me goed in wat ik doe en wat ik draag, ook nu ik met rasse schreden de 50 nader.

Jouw kledingstijl kan veranderen

Durf jij te dragen waar jij je goed in voelt? Durf jij op te vallen in de menigte. Kijk het hoeft niet. Ik pleit hier niet voor alle dames in Boho kleding, juist niet. Laat mij maar uniek zijn, maar draag wel dat waar jij je goed in voelt en laat je geen regels opleggen. Je kleding stijl kan veranderen in de loop der jaren. Ik ging van altijd donkere kleding en broeken, naar de boho stijl. Waarom, omdat ik me hier goed in voel, vrouwelijk en vrolijk

Ook voor een maatje meer

Ook wanneer je een maatje meer hebt, juist te dun bent, groot of klein, draag waar jij je goed in voelt. Want draag jij de kleding die je past, dan straal je dit uit. De bohemian stijl accentueert jouw vrouwelijke kanten. Er zijn zoveel verschillende modellen jurken dat er altijd een model is die jou past en door de vele kleuren kan je heel makkelijk de aandacht van een oneffenheid in je lichaam afleiden.

Kies voor kleuren

Kleuren maken je blij, kleuren vallen op en misschien denken we vaak wel dat wanneer we ouder worden dat we niet meer zo op mogen vallen. Maar waarom niet. Naast kleur kan je bij de bohemian stijl kiezen voor een decolleté. Veel jurken die je ziet hebben een decolleté en eerlijk, ook ik moest hier even aan wennen. Puur dat ik merkte dat ik meer huid showde dan ooit. En voel jij je hier niet prettig bij, draag dan een hemdje onder jouw vrolijke zomerjurk.

Accentueer jouw vrouwelijke figuur

Als je ouder wordt zal je lichaam veranderen, zeker wanneer je in de overgang komt, merk je dat het vaak de taille is die wat minder zichtbaar kan worden en je buik juist meer. Met de bohemian stijl kan je hier heel goed mee spelen. Bohamien jurken kunnen jouw vrouwelijke stijl accentueren daar waar je dit wil. Mij zie je vaak in bohemian maxi-dresses met een koord net onder mijn borsten of een accent net boven de taille. Hierdoor valt de jurk wijd over mijn taille, een taille die ik eigenlijk niet meer heb. Door het model jurk zie je dit niet en accentueer ik mijn slanke bovenlichaam en lange benen.. Heb je juist meer brede heupen. Kies dan en model die mooi getailleerd is in de taille. Voordeel van de bohemian stijl is ook dat als je tas en je schoenen bij je outfit passen, ze echt niet per se dezelfde kleur moeten hebben. Het is belangrijk dat de stijl vergelijkbaar is en dat de kleuren harmoniëren. Kies bijvoorbeeld een mooie boho tas en cowboy laarzen.

Kleden als een bohemienne

Hoe draag jij die bohemian stijl nou het mooist:

  • Zorg voor goede comfortabele lingerie, de bohemian mode heeft vaak een decolleté, zorg voor een bh die laag sluit. Laat je maat opmeten elke keer wanneer je nieuwe lingerie koopt. Met de jaren veranderen de maten en cup.
  • Draag veel sieraden, combineer kleuren en materialen.
  • Heb je wat meer heupen, draag dan een brede leren riem losjes om je heupen bij een rok met shirt, hierdoor haal je het accent weg van heupen en richt je dit meer op de bovenbenen.

Waar koop ik deze kleding

Dit jaar is de zomermode vol kleur en lengte! Je ziet heel veel lange rokken en jurken in het straatbeeld en dus ook bij heel veel winkels. Wil jij je kleden als een bohemien dan zijn dot mijn favoriete winkels. Dit is geen gesponsorde post, dit zijn puur de winkels waar ik zelf graag kom voor bohemian kleding:

Durf te laten een wie je bent

Dit artikel gaat over kleden als een bohemien wanneer je de vijftig nadert, maar je kleden zoals je wil telt natuurlijk voor iedere leeftijd. Of je nu vijftig bent en de bohemian stijl draagt, dertig bent en alleen in het zwart gekleed gaat, het maakt niet uit, het gaat er om dat je durft te laten zien wie je bent. Jij met al je curves, die je wel of niet hebt, bent wie je bent en straal uit wat je wil laten zien. Dit kan opvallend zijn of juist veilig, maar laat je niet de wet voorschijven, laat je niet negatief beïnvloeden. Draag wat je wil en je zal je goed voelen!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept