Kleding online kopen- Meet je maten

Kleding online kopen-tips voor mannen

Natuurlijk is het voor mannen net als voor vrouwen, koop je online kleding dan is er een (kleine) kans dat dit op een grote teleurstelling uitloopt. Je kan nu eenmaal niet ter plekken passen. Daarom vandaag een artikel vol tips voor mannen ( waar vrouwen ook iets aan hebben) om kleding online te kopen.

Online kleding kopen

Herenkleding online kopen is helemaal van deze tijd. We kunnen minder naar de stenen winkels en dan is online kopen makkelijker. En eerlijk is eerlijk, gemak dient de mens. Het is toch ook gewoon fijn om vanuit je luie stoel je bestellingen te kunnen doen. Een mooie trui, een stijlvol poloshirt, broeken en ook schoenen kopen we gewoon allemaal online.

Een vaste winkel

Voor mezelf is het makkelijk, Ik heb een winkel waar ik al mijn bohemian jurken koop, ik weet mijn maat, koop vaak hetzelfde merk en deze passen altijd prima. Voor mijn man vind ik dit lastiger. Hij heeft geen vaste winkel of merk en dan is de kans op een miskoop toch groter.

Tips voor het online kleding kopen voor mannen

Er zijn zoveel online winkels waar mannen hun kleding kunnen kopen, dat het soms zo overweldig is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Misschien kunnen deze tips helpen (deze tips kunnen vrouwen natuurlijk ook helpen bij het zoeken naar online kleding):

Weet wat je zoekt

Zoek je een nieuwe trui, ga dan gericht opzoek naar dat item. Je kan op de meeste websites zoveel filteren, denk aan merk, maat, kleur en prijs, waardoor je de zoekopdracht een stuk kleiner maakt.

Ken je maat

Het is zo frustrerend om wanneer je jouw bestelde kleding binnen krijgt, dit niet blijkt te passen. Daarom is het verstandig om thuis eerst je maten goed op te meten. Maar wat meet je dan precies:

Hoe meet je voor truien en shirts

Meet de borst, taille en ruglente. Kijk op de site van de webshop waar jij je trui of shirt wil kopen en zoek waar jouw maten staan. Hieraan kan je vaak aflezen welke maat je moet hebben. Let goed op, want de maten kunnen per trui of shirt verschillend zijn qua website of merk. Noteer daarom de gemeten getallen, dan kan je voortaan heel makkelijk de juiste maatkleding kopen.

Hoe meet je de maat voor broeken

Ook een broek online kopen hoeft zeker geen problemen om te leveren. Het is hierbij belangrijk om vooraf goed de maat te meten van de taille, de heup en het binnenbeen. . Bewaar ook deze gegevens goed. Want eenmaal goed gemeten en je zit voortaan goed qua aankopen.

Let goed op wat het materiaal van de kleding is

Naast dat het verstandig is om je maten te meten en te weten, is het ook zaak om goed te kijken (en te lezen) van welke stof het kledingstuk is gemaakt. Stoffen kunnen zo verschillend zijn, wat jij misschien fijn vind om te dragen, maar ook kijkend naar: hoeveel zweet je in deze stof, kreukt het erg, is het erg warm? Let daar ook op wanneer je online kleding koop. Op de foto kan een kledingstuk er zo mooi uit zien, de stof kan jou helemaal niet prettig zitten.

Nooit meer een miskoop

Het zal de toekomst waarschijnlijk wel zijn, steeds meer online aankopen doen. Hopelijk heb je iets aan deze tips en koop je geen miskopen meer, want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik wil mijn nieuw gekochte kleding altijd meteen aan trekken en niet moeilijk moeten doen met terug sturen.

foto’s lodiblogt/ voor dit artikel heb ik een product mogen ontvangen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    heel handig om te weten!! ik bestel altijd 2 maten dan weet ik zeker dat ik goed zit. handig is het zeker niet want er moet altijd wat terug gestuurd worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept