Thai SELECT label- altijd verzekerd van authentieke Thaise kwaliteit

Met de Thai SELECT label ben je verzekerd van authentieke Thaise kwaliteit

Wanneer je Thais gaat eten, thuis of in een restaurant, wil je wel zeker weten dat wat je eet of kookt ook daadwerkelijk Thais is. Hoe kan je hier nu van overtuigd zijn? Heel makkelijk. Met het Thai SELECT label ben je verzekerd van authentieke Thaise kwaliteit en eet je gegarandeerd echt Thais.

Met het Thai SELECT label gegarandeerd Thais eten

Thais eten is hartstikke populair en logisch ook, want de smaken en gerechten van de Thaise keuken zijn uniek. Toch wil je, wanneer je Thais eet of Thais kookt, zeker weten dat je de authentieke Thaise kwaliteit te pakken hebt. Om deze authentieke specialiteiten te waarborgen, is het Thai SELECT label ontwikkeld. Dit label wordt toegekend door het Ministerie van Handel en de Koninklijke Thaise overheid en garandeert een uitstekende kwaliteit van het Thaise eten.

Wanneer krijg je het label

Restauranthouders en kant-en-klare producten moeten aan een aantal eisen voldoen om het label te mogen voeren. Hierdoor zie je wereldwijd in één oogopslag dat je bij een voortreffelijk Thais restaurant gaat eten of een Thais product van goede kwaliteit in handen hebt.

Eten bij een authentiek Thais restaurant

Het label voor Thaise restaurants is onderverdeeld in vier categorieën en wordt beoordeeld op type restaurant, decoratie, niveau van het eten en de service. Restaurants die één van de labels voeren, dienen te voldoen aan verschillende eisen. Zo moet minstens 60% van de gerechten op de kaart Thais zijn, het restaurant langer dan zes maanden open zijn en de chefs moeten een Thaise nationaliteit hebben of specialistische Thaise kookcursssen hebben gevolgd. Restaurants wereldwijd kunnen een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor één van de Thai SELECT labels.

Dit zijn de verschillende labels:

Thai SELECT Signature

Dit label wordt toegekend aan restaurants die authentiek Thais eten serveren van een uitmuntende kwaliteit, met een verfijnde decoratie en uitstekende service.

Thai SELECT Klassiek

Dit label wordt toegekend aan Thaise restaurants van goede kwaliteit.

Thai SELECT Casual (alleen te vinden buiten Thailand)

Kleinschalige Thaise restaurants met dit label serveren eten van goede kwaliteit en een echt Thaise smaak, maar het serviceniveau ligt lager.

Thai SELECT UNIQUE (alleen te vinden in Thailand)

Dit label wordt toegekend aan restaurants in Thailand met uniek Thais eten, zoals regiogebonden gerechten.

Thai SELECT producten

Producten met het Thai SELECT label garanderen een uitstekende en authentiek Thaise kwaliteit. Hiermee ben je er zeker van dat je een smaakvolle en echt Thaise maaltijd in huis haalt.

de Thai SELECT labels

Producten met het Thai SELECT label zijn:

  • Gemaakt met ingrediënten van Thaise oorsprong · Geproduceerd in Thailand
  • Bereid op traditionele Thaise wijze
  • Gepresenteerd als echt Thais product
  • Volgens nationale en internationale voedingsstandaarden geproduceerd · Verpakt onder hygiënische condities
  • Verzekerd van kwaliteitsbehoud na opening

Over Thai SELECT

Het Ministry of Thai Commerce heeft het Thai SELECT label ontwikkeld om Thaise keukens, Thaise restauranthouders en Thaise producten wereldwijd onder de aandacht te brengen en de kwaliteit ervan te waarborgen. De verschillende labels worden toegekend door het Ministry en de Koninklijke Thaise overheid en zijn onderverdeeld in twee categorieën: Thaise restaurants en Thaise kant-en-klare voedingsproducten. Het label garandeert dat de producten en restaurants aan strenge eisen voldoen en een uitstekende kwaliteit hebben.

Koken met authentieke Thaise kwaliteit

Vorige week was ik aanwezig bij de kennismaking met Thai SELECT in Amsterdam. Hier hoorden we alles over de labels, leerden chef koks kennen en mochten natuurlijk proeven. Interessant om te horen was (van deze koks die een Thai SELECT label hebben) hoe bevlogen ze zijn om de authentieke Thaise recepten voor de Nederlanders te maken ( dezelfde producten maar vaak minder spicy). Ook kregen we Thai SELECT producten mee om thuis zelf gerechten te kunnen koken. Ik ben dol op Thais eten en ben heel blij met deze labels. Kook ik Thais dan weet ik dat als ik de producten met deze label koop, ik dus ook gegarandeerd de smaak van Thailand heb.

Goed om in de gaten te houden dus!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s beeldbank Miss Publicity/ event lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept