5 stijlen om van de tuin een verlengstuk van het huis te maken

Welke stijlen heb je en hoe maak je van de tuin een verlengstuk van het huis?

Doordat de zomers in Nederland steeds warmer worden, zie je dat steeds meer mensen van de tuin een verlengstuk van het huis maken. Van binnen naar buiten. Er wordt meer gekeken naar de stijl en inrichting van het huis en hoe dit ook in de tuin tot zijn recht kan komen. Logisch, want het is heel mooi om de stijl van binnen door te trekken naar buiten, waardoor binnen en buiten een geheel vormen. Maar welke stijlen zijn er en wat heb je nodig om dit geheel te vormen?

Van binnen naar buiten

Doordat het steeds warmer wordt in Nederland, leven we steeds meer buiten. Je ziet meer buitenkeukens in de tuin, barbecueën doen we het hele jaar door en we zoeken steeds meer naar verschillende plekken in de tuin om te kunnen vertoeven. Zo zie je naast een loungeset, dat men gaat voor een eettafel buiten, ligstoelen en aparte zitjes. Dit om zo veel mogelijk en zo lang mogelijk buiten te kunnen zijn op mooie zomerdagen en zwoele zomeravonden. Meer en meer brengt men de stijl en inrichting van binnen naar buiten.

Hoe maak je van de tuin een verlengstuk van het huis

Het is heel mooi om de stijl van binnen naar buiten te brengen, maar ook maak je de leefplekken in huis en tuin veel groter. En hoe mooi een groene tuin ook is, je wilt hier ook kunnen zitten. Je zal in de tuin ook daadwerkelijk een ruimte moeten realiseren waar geleefd kan worden. Hiervoor heb je items nodig die speciaal voor buiten zijn.

Welke stijl je ook kiest

Een van de items die van jouw tuin een mooie woonplek maken is een buitenkleed. Welke stijl je ook kiest, een buitenkleed past in elke tuin om jouw tuin ook daadwerkelijk dat huiselijke en knusse gevoel te geven. Niet alleen staat het leuk, het is prettig aan je voeten en kinderen kunnen er fijn op spelen. Naast een buitenkleed is het natuurlijk zaak om de juiste meubels en accessoires bij jouw stijl te kiezen. Welke stijl je ook kiest, je kan het zo aankleden dat het binnen net zo aangekleed is als buiten, waardoor je van je woning en tuin een geheel kan maken.

Bohemian stijl

Is jouw woonkamer ingericht in de bohemian stijl en wil je ook jouw tuin in deze stijl, dan past hier een buitenkleed rond prima bij. Een buitenkleed die rond is, verbindt de toch vaak wat hoekige buitenmeubels op een unieke wijze met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een mooi jute buitenkleed voor dat echte Ibiza gevoel. Of geef jouw Bohemian tuin een oppepper met een buitenkleed met botanische print. In een bohemian stijl tuin hoort verder natuurlijk een loungeset met kussens in natuurlijke en groene kleuren, gekleurde lampjes, veel gekleurde bloempotten met planten en wat dacht je van een vuurkorf om tijdens die zwoele zomeravonden gezellig buiten te kunnen zitten?

Vintage stijl

Is jouw woonkamer ingericht in een vintage stijl, dan kan je hier ook in de tuin verder mee gaan en zo binnen naar buiten brengen. Kies voor mooie vintage tuinmeubelen, zoals hout, aluminium en verweerd metaal. Kies een buitenkleed met een mooi vintage design, lichtblauw of roze en ga op zoek naar een vintage tuintafel bijvoorbeeld van aluminium met ronde vormen.

Moderne stijl

Heb jij je huis ingericht in een moderne stijl dan kies je de kleuren en stijl ook voor buiten. Is jouw woning zwart-wit, kies dan een zwart-wit buitenkleed, moderne tuintafel met bank en stoelen waar je aan kan werken, eten en borrelen. Heb je een grote tuin, maak dan verschillende ruimtes waar je jouw tuinmeubelen kwijt kan. Maak een aparte eetgedeelte bij de buitenkeuken of bbq. Maak een loungeruimte met de loungeset, relax stoelen en kussens in kleuren die passen bij de inrichting binnen.

moderne stijl buitenkleed

Industriële stijl

Wil jij die industriële stijl die je in de woonkamer hebt van binnen naar buiten brengen, kies dan voor grote en praktische tuinmeubelen, het liefst gemaakt van ruw en onbewerkt materiaal. Maak bijvoorbeeld gebruik van steigerhout om een tuinbank te maken. Zoek hier een brede, wat logge tafel van hout bij en kies voor vele bloembakken van steen.

Landelijke stijl

Bij een landelijk interieur in de woonkamer haal je de rust en de sfeer van het landelijke leven van buiten naar binnen. Maar dit kan je natuurlijk ook visa versa doen en juist die landelijke sfeer in de tuin brengen. Landelijke kleuren zijn vaak wit met diverse grijs, beige en taupe tinten, dus wat dacht je van een beige buitenkleed met rotan stoelen, een tafel van hout en veel kussens in natuurlijke kleuren en denk eens aan accessoires als een waterelement.

landelijke stijl, jute, beige, natuurlijke kleuren

Welke stijl je ook kiest

Elke stijl die je in de woonkamer kan creëren kan je ook buiten in de tuin krijgen. Zo kan je van de tuin een verlengstuk van het huis maken. En of je nu een grote tuin hebt, een tuin met moestuin, een balkon of dakterras, van elke ruimte buiten kan je een geheel met binnen maken. Door jouw buitenruimte op te knappen, met een buitenkleed, meubels en accessoires maak je hier alleen maar meer en meer een ruimte van waar je graag komt en dit is heel belangrijk nu de zomers steeds warmer en langer worden.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s beeldbank met toestemming van Volero gebruikt

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept