Tuinonderhoud in de winter- Tips

Bij de tuin denk je snel aan de zomer, buiten eten, barbecuen en van de zon genieten. Maar juist in de tijd hier omheen is het tuinonderhoud zo belangrijk. Zo ook in de winter. Maar wat kan je allemaal doen in de winter en wat is nu makkelijk tuingereedschap om te gebruiken?

Tuinonderhoud in de winter

Bij tuinonderhoud denk je al snel aan het voor en najaar, maar ook in de winter valt er genoeg te doen aan het onderhoud van jouw tuin. Goed tuingereedschap is hierbij nodig, niet alleen omdat je hiermee goed de tuin kan onderhouden, maar ook omdat goed gereedschap zoveel prettiger is om mee te werken. Wat het plezier in tuinonderhoud ook weer hoger zal houden. Want tenslotte is dit niet iedereen zijn favoriete hobby. En zoek jij nu goed gereedschap voor in de tuin dan is het Combisystem van GARDENA ideaal om te gebruiken. Naast dat het duurzaam is, neemt het minder plek in in de schuur en is beter voor je rug. Hoe dat zit en wat je allemaal kan doen voor tuinonderhoud in de winter, je leest het hier.

Makkelijk voor de onderhoud in de tuin, de combistysteem van gardena

Onkruid weghalen

Vandaag hoorde ik toevallig op de radio hoe goed het is om de bladeren die van de bomen vallen in de tuin te laten liggen. Dit is goed voor bijvoorbeeld egels en insecten, maar daarnaast kan je het onkruid natuurlijk wel weg halen. Hou je dit het hele jaar een beetje bij, dan blijft je tuin er het hele jaar netjes uitzien. Met de 3-in-1 voegenkrabber van GARDENA haal je heel makkelijk onkruid en mos tussen de voegen vandaan. Deze voegenkrabber heeft een dun mesje voor smalle voegen, een driehoekige beugel voor brede voegen en een metalen borstel voor het verwijderen van mos uit de voegen. Door de lange combisteel hoef je niet meer op je hurken te zitten, maar sta je gewoon rechtop. Dit is een veel prettigere houding om te werken.

de 3-in-1 voegenkrabber van GARDENA

Bloembakken binnen zetten

Het is zo zonde wanneer een bloempot kapot gaat door de vorst, afgelopen jaar overkwam mij dit bij mijn aardbeienplant. Nu moet ik zeggen dat ik toen nog geen plek had om deze ergens anders neer te zetten en dus in de tuin liet staan. Nu ging de pot kapot door de vorst maar de aardbeienplant heeft het wonderbaarlijk overleeft. En gaf ons dit jaar weer mooie en lekkere aardbeien.

Mijn man heeft in het voorjaar een extra schuurtje achter in de tuin gebouwd. Hier staan de fietsen van de jongens, maar ook het tuingereedschap wat we vaak gebruiken. Nu we druk bezig zijn met het tuinonderhoud om de tuin winterklaar te maken, kan ik hier nu ook al mijn potten kwijt. Ik ga er eigenlijk vanuit dat ze deze keer allemaal heel zullen blijven, wanneer ik ze bescherm en volgend jaar weer kan gebruiken voor planten. Maar goed terugkomende op de tuinonderhoud, wat kan je nu nog meer doen?

Struiken en bomen snoeien

Snoeien van de struiken en bomen. Bij snoeien denk je misschien eerder aan het voor en najaar maar de winter is ook een prima tijd om te snoeien. Waarom? Omdat veel planten nu in winterslaap zijn. In de winter gebeurt er niet zoveel met de plant en je kan in de winter de takken veel beter zien en er dus ook veel beter bij.

Het tuinpad sneeuwvrij houden

Mocht er weer een keer sneeuw komen, zorg dan dat je het pad voor je deur sneeuwvrij maakt. Ook al ligt er maar een beetje sneeuw, dit kan aan vriezen en glad worden. Om ongelukken te voorkomen is je straatje sneeuwvrij houden dus heel belangrijk.

Combinatiesystem van GARDENA

Gebruik jij nu meerdere tuingereedschap voor jouw tuin, dan is het verstandig om bij GARDENA een combisystem te kopen. Je koopt dan een steel en kan deze voor verschillende tuingereedschap gebruiken. Dit gaat heel simpel met een draaiknop. Zo kan je bijvoorbeeld een multihark op de steel zetten, maar ook een 3-in-1 voegenkrabber, een bezem of sneeuwschuiver. Dit bespaard niet alleen ruimte, het is ook duurzaam en wat dacht je voor je rug. De 3-in-1 voegenkrabber kan namelijk ook aan de steel vastgezet worden. Hierdoor sta je rechtop, waardoor je werkhouding veel beter is, maar je ook jouw krachten goed kan verdelen.

Benieuwd geworden naar het Combi System van Gardena? Kijk eens bij Bol.com

Hou je tuin in vorm

Door nu de tuin winterklaar te maken met misschien niet eens zo heel veel tuinonderhoud zorgt er voor dat jij van de zomer weer optimaal kan genieten van jouw voor en achtertuin.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/ affilate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept