Hoe een regenmeter je bewuster kan maken van het belang van water in de tuin

een regenmeter maakt mensen bewust van de regen val in de tuin.

Ben jij een tuinbezitter dan kan een regenmeter jou bewuster maken van het belang van water in de tuin. Bij Tuinmerk Nature vind je design regenmeters en lange muur tanks. Zo kan je heel makkelijk op een leuke manier de regen opvangen en slim omgaan met water in de tuin.

Tuinbezitters bewuster maken van het belang van water in de tuin

De laatste 100 jaar is de regenval in Nederland toegenomen. Ondertussen wordt een steeds groter deel van Nederland bebouwd en verkiezen veel tuinbezitters tegels boven groen. Gevolg: toename van wateroverlast en afname van de biodiversiteit. Daarom is het slim omgaan met water in de tuin geen overbodige luxe. Een een regenmeter kan jou bewust maken van het nut van water in de tuin.

De functie van een regenmeter is om vast te stellen hoeveel neerslag (uitgedrukt in volume of in massa) er in een bepaald gebied en een bepaalde periode is gevallen, waarbij neerslag niet alleen regen, maar ook sneeuw en hagel omvat. Verder zijn regenmeters gewoon leuk. Zeker in tijden van weinig neerslag als iedereen het al tijden over de droogte heeft. Valt er dan een buitje dan wordt er al snel gesproken over hoeveel regen er “bij mij of bij jou” gevallen is.

Het beginnen van een moestuin

Dit jaar ben ik gestart met een moestuin en heb me naast deze taak ook veel meer gericht op onze tuin. Niet alleen vind ik dit heel leuk, ik vind het ook leerzaam. Onlangs leerde ik het Tuinmerk Nature® kennen via de blogboot. Naast productpresentaties kreeg ik veel meer informatie over zaken die nodig kunnen zijn in een tuin. Zoals een regenton en regenmeter.

De producten van Tuinmerk Nature®

Tuinmerk Nature® heeft verschillende praktische producten om het hemelwater bij te houden, op te vangen en te hergebruiken. Zowel het assortiment regenmeters en regentonnen werd uitgebreid om het tuinbezitters gemakkelijker te maken. 

Regenmeter voor aan balkon- of terrasreling

Deze minimalistische regenmeter van Nature® heeft een rode meter en goed leesbare cijfers. Zo hoef je als het regent dus niet eens naar buiten om te kijken hoeveel millimeter er gevallen is. De meetschaal gaat tot 120 mm, dat lijkt niet veel maar er is officieel sprake van zware neerslag wanneer er bij een bui 50 mm regen valt. Deze regenmeter kan prima op een balkonrand bevestigd worden.

Adviesprijs € 16,95.

een minimalistische regenmeter voor tuin of balkon

Designregenmeter ‘Triangle’

Het oog wil natuurlijk ook wat en deze designregenmeter misstaat zeker niet in de tuin. De Nature® ‘Triangle’ regenmeter met steel kan in de grond gezet worden en is 93 cm hoog. Zo is de regenval ook af te lezen in een gedeelte van de tuin waar veel begroeiing is. Met een meetschaal tot 200 mm kan hij gemakkelijk een paar dagen zware regenbuien aan.

Adviesprijs € 50,75.

Designregenmeter triangel

Muurtank voor opvang van regenwater

Steeds meer mensen vangen regen op om wateroverlast te voorkomen en tegelijkertijd te voorzien in water voor de tuin. Deze regenton uit de 320 serie van Nature is een slank muurmodel met een inhoud van 276 liter en verkrijgbaar in groen en antraciet. Hij wordt geleverd met een peilstok en twee kraantjes: één aan de voorzijde om een emmer of gieter te vullen en één aan de zijkant om de ton leeg te laten lopen. 

Adviesprijs € 215,00.

De muurtank is ook verkrijgbaar in een kleiner, antracietkleurig model met een inhoud van 168 liter met één kraan om een gieter of emmer te vullen.

Adviesprijs € 145,00.

Een muurtank voor regenwater in op te vangen.

Lees ook: Waarom een grotere regenton in de tuin zo handig is.

Sierlijke regenmeter 

Deze sierlijke Nature® regenmeter met een voet en steun van staal kan direct in de grond worden gestoken. Hij is 94cm hoog en heeft een water opvangbakje van 18 cm hoog dat een meetschaal tot 40 mm heeft.

Adviesprijs € 12,95.

Deze sierlijke regenmeter past in elke tuin.

Nature® tuinproducten zijn verkrijgbaar bij tuincentra en webshops door heel Nederland.

Voor meer informatie kijk op de site van Nature Gardening.

Lees ook: Voor ieder formaat tuin een vijver.

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept