Maak een Diamond Painting met een persoonlijke foto

diamond painting van fotocadeau

Je mooiste foto’s die laat je niet op je laptop of mobiel staan, die laat je afdrukken. Ben je nou dol op knutselen, dan kies je voor Diamond Painting. Hoe leuk is het om jouw eigen foto, voor je deze op kan hangen, eerst te beplakken met diamantjes. Wat is diamond painting nu precies en hoe werkt het? Je leest het hier.

Maak van je foto iets heel speciaals

Je hoeft je mooiste foto’s niet meer op je laptop te laten staan. Je hang ze gewoon op in de kamer. En wil je nu wel eens wat anders dan een foto op canvas of foto op wandkleed, dan kan je heel makkelijk een diamond painting eigen foto bestellen bij Fotocadeau.nl. Het leuke hiervan is, dat je nog een hele leuke en lange knutseltijd hebt voor je het aan de muur kan hangen. Een ideaal cadeau voor elke DIY fan!

Diamond Painting, wat is dat nu precies

Misschien ken je het schilderen op nummer nog wel. Diamond painting is een beetje dat idee, maar dan zonder verf en met diamandjes. Het is echt voor mensen die dol zijn op knutselwerkjes, bezig zijn met de handen en houden van resultaten zien. Bij diamond painting bedruk jij een zelfklevend canvas met diamandjes. Deze diamantjes zijn in allerlei verschillende kleuren, waardoor jouw foto levensecht wordt. Het leuk bij Fotocadeau.nl is dat je jouw eigen foto kan gebruiken voor de diamond painting.

Op de site kan je heel makkelijk jouw foto uploaden, kies de maat naar keuze voor jouw diamond painting en kijk of je ronde of vierkanten steentjes wil. Maak je bestelling en dan is het even wachten. Reken op een week of twee en dan komt het pakket binnen.

Wat krijg je allemaal in het pakket

Wanneer het pakket arriveert kan je meteen beginnen. Het pakket bestaat uit:

  • Zelfklevend canvas in formaat naar keuze
  • Vierkante of ronde diamond steentjes
  • Diamond painting pen
  • Schudbakje
  • Pincet
  • Wax
de benodigdheden voor het diamond painten

En dan kan je aan de slag

Hoe werkt het nu precies. Eigenlijk heel simpel. De verschillende gekleurde diamond steentjes zijn per kleur voorzien van een code. Deze codes komen overeen met de codes op het klevende canvas. Het schudbakje zit in het diamond painting pakket om ervoor te zorgen dat je de diamond steentjes gemakkelijk met de goede (bolle) kant naar boven kan oppakken. Dit oppakken doe je met de diamond painting pen. Deze doop je af en toe in de wax en op die manier kan jij de diamond steentjes gemakkelijk vanuit het schudbakje op het zelfklevende canvasdoek drukken.

alle verschillende kleuren voor het DIY schilderij
de codes hebben nummers die corresponderen met de zakjes diamantjes

Hoe ga je te werk

Het makkelijkste is om het bedrukken kleur voor kleur te doen en leg zeker niet te veel steentjes in het bakje, want voor je het weet blijf je er een keer met je mouw aanhangen en gaat het schutbakje om. Sla een stukje van plastic weg en begin. Mocht het gebeuren dat je een diamond steentje scheef op het doek drukt, dan kan je de meegeleverde pincet gebruiken om het steentje weer recht te leggen.

Meer knutselwerkjes

Ik heb gekozen voor een foto van de Golden Gate Bridge in San Francisco. Het werken aan de diamond painting is echt ontzettend leuk. Ik vind het heel ontspannen en het leuk is dat je steeds meer resultaten ziet en jouw ‘foto’ ziet groeien. Het is leuk om steeds weer andere kleuren te kunnen pakken, maar ook de grote vlakken invullen is gaaf, omdat je heel snel resultaat ziet. Nu heb ik niet zulke goede ogen, maar dit is zeker geen belemmering. Ik gebruik voor het neerleggen van de steentjes een bril met vergrootglas, hierdoor kan ik het prima zien. Diamond painting is echt met je handen bezig zijn en resultaten zien. Ideaal wat mij betreft. Wil jij nu ook van een persoonlijke foto een diamond painting bestellen of een foto schilderen op nummer. Kijk op de site voor alle mogelijkheden. Er zit er zeker een voor je bij!

de foto die ik koos om op canvas te zetten

Lees ook: Cartoonmeisjes tekenen- wat heb je nodig en hoe begin je.

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept