opdracht mamaschallenge
Blog

Een pin gepikt van Pinterest: #mamachallenge2016

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! Met deze zin start de Kick off van de #mamachallenge2016. Ondanks dat wij deze zomervakantie nog een paar weken weg zijn doe ik – net als ruim 30 andere bloggers- mee aan de  Mamachallenge 2016. Er zijn 10 opdrachten opgegeven, waar wij als bloggers mee aan de slag gaan. Ga je dit jaar niet op vakantie of weet je even niets meer te verzinnen om te doen samen met je kinderen? Laat je inspireren. En ga de uitdagingen zelf ook aan. Vandaag de uitdaging;’gepikt van Pinterest’. Wij zochten naar een pin over geld geven.

Diplomering

Vandaag gaan wij naar de diplomering van ons neefje. Hij heeft zijn VWO diploma behaald en wij gaan mee naar zijn school wanneer hij deze opgaat halen. Na het goede bericht dat hij geslaagd was, stuurde ik al een kaart en nu krijgt hij een envelop met een kleinigheidje. Kan hij mooi zelf iets kopen.

Gepikt van pinterest

Geld in een envelop vind ik zo gewoontjes. Ik wilde dus iets leuks verzinnen om met het geld te doen. Lang leven Pinterest. Op Pinterest zag ik allemaal leuke ideeën voorbij komen om het geld te vouwen, rollen, versieren. Je kan het zelf niet verzinnen. Een van de opdrachten van de #mamachallenge2016 is om iets te ‘pikken’ van Pinterest en het na te maken/doen. Hartstikke leuke opdracht. Ik bewaar zoveel op Pinterest dat ik vast wel een pin kan gebruiken.

De jongens maakte onlangs op school zelf ansichtkaarten, dit was om geld op te halen voor het Lustrum feest van school. Natuurlijk kocht ik ook een pakketje kaarten en ik vond het wel leuk om het geld op een van de zelfgemaakte kaarten van de jongens te plakken.

Geld vouwen, kinderspel

Op Pinterest vond ik het een pin met een voorbeeld om geld te vouwen op een leuke makkelijke manier, waardoor de oudste het zelf kon doen. Omdat het idee  stap voor stap stond afgebeeld, lukte het hem prima om na te maken. Het resultaat mag er zijn! Ik plak het hartje met een klein plakkertje aan de kaart en deze zullen de jongens nog even mooi versieren en beschrijven.

pin  

Zo geef ik dan wel een envelop met geld, maar hebben we er – samen- wel iets leuks van gemaakt.

pin

Wat vonden we van deze pin?

De oudste vond het erg leuk om het hartje te vouwen van het geld. Hij had nog een beetje moeite met het vouwen van de bovenkant, maar na hier samen even naar gekeken te hebben lukte het prima. Er zijn nog veel meer ideeën op Pinterest te vinden, makkelijke en moeilijke. Dus heb jij deze vakantie nog een verjaardag of feestje en je wilt een envelop met geld geven? Maak er dan wat leuks van en laat je kindje het geld op een leuke manier op of in de kaart vouwen. In plaats van geld kan je ook met vouwblaadjes vouwen en er leuke snailmail van maken en opsturen naar opa en oma. Succes!

Meer opdrachten van de mamachallenge 2016/2017: Wat te doen bij slecht weer? Knutselen, me-time

handtekeningklein

De pin die ik gebruikt heb voor de opdracht gepikt van Pinterest komt van simplethoughts

Deze opdracht komt van de mamachallenge2016.

15 thoughts on “Een pin gepikt van Pinterest: #mamachallenge2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *