Op een leuke manier geld cadeau geven- Pin van Pinterest

Op een leuke manier geld cadeau geven ( pin van Pinterest)

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! Met deze zin start de Kick off van de #mamachallenge2016. Net als ruim 30 andere bloggers- mee aan de Mamachallenge 2016 en begin met de opdracht; een gepikte pin van Pinterest.

Diplomering

Vandaag gaan wij naar de diplomering van ons neefje. Hij heeft zijn VWO diploma behaald en wij gaan mee naar zijn school wanneer hij deze opgaat halen. Na het goede bericht dat hij geslaagd was, stuurde ik al een kaart en nu krijgt hij een envelop met een kleinigheidje. Kan hij mooi zelf iets kopen.

Gepikt van pinterest

Geld in een envelop vind ik zo gewoontjes. Ik wilde dus iets leuks verzinnen om met het geld te doen. Lang leven Pinterest. Op Pinterest zag ik allemaal leuke ideeën voorbij komen om het geld te vouwen, rollen, versieren. Je kan het zelf niet verzinnen. Een van de opdrachten van de #mamachallenge2016 is om iets te ‘pikken’ van Pinterest en het na te maken/doen. Hartstikke leuke opdracht. Ik bewaar zoveel op Pinterest dat ik vast wel een pin kan gebruiken.

Ansichtkaarten maken

De jongens maakte onlangs op school zelf ansichtkaarten, dit was om geld op te halen voor het Lustrum feest van school. Natuurlijk kocht ik ook een pakketje kaarten en ik vond het wel leuk om het geld op een van de zelfgemaakte kaarten van de jongens te plakken.

Geld vouwen, kinderspel

Op Pinterest vond ik het een pin met een voorbeeld om geld te vouwen op een leuke makkelijke manier, waardoor de oudste het zelf kon doen. Omdat het idee stap voor stap stond afgebeeld, lukte het hem prima om na te maken. Het resultaat mag er zijn! Ik plak het hartje met een klein plakkertje aan de kaart en deze zullen de jongens nog even mooi versieren en beschrijven.

Zo geef ik dan wel een envelop met geld, maar hebben we er – samen- wel iets leuks van gemaakt.

Meer leuke tips om cadeaus in te pakken. Kijk dan hier

pin

Wat vonden we van deze pin?

De oudste vond het erg leuk om het hartje te vouwen van het geld. Hij had nog een beetje moeite met het vouwen van de bovenkant, maar na hier samen even naar gekeken te hebben lukte het prima. Er zijn nog veel meer ideeën op Pinterest te vinden, makkelijke en moeilijke. Dus heb jij deze vakantie nog een verjaardag of feestje en je wilt een envelop met geld geven? Maak er dan wat leuks van en laat je kindje het geld op een leuke manier op of in de kaart vouwen. In plaats van geld kan je ook met vouwblaadjes vouwen en er leuke snailmail van maken en opsturen naar opa en oma. Succes!

Lees ook: Happertje knutselen, makkelijk en leuk.

foto lodiblogt/ gratis afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay

De pin die ik gebruikt heb voor de opdracht gepikt van Pinterest komt van simplethoughts

Deze opdracht komt van de mamachallenge2016.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

15 reacties

 1. zegt:

  Leuk! Ik heb laatst ook hartjes gevouwen voor een huwelijkscadeau. Veel leuker dan een envelopje

  1. zegt:

   Echt he! Kleine moeite en maakt het net even leuker.

 2. Hihi wat leuk dat je de pin gepikt hebt van Pinterest. Trots op m’n blog 😀 😀 Succes met de mama challenge!

  1. zegt:

   Het was ook een groot succes bij de geslaagde 🙂

   1. Ahh leuk om te horen 🙂

 3. Ik ben heel slecht in vouwen en zo, maar het ziet er wel heel leuk uit zo.

  1. zegt:

   Haha ik ook. Maar deze kon de zoon zelfs. Gelukkig stap voor stap aangegeven.

 4. zegt:

  Zo wordt geld geven een stukje leuker. En een geslaagde challenge.

  1. zegt:

   Ja toch! Dankje.

 5. zegt:

  Leuk, zo’n hartje. Ik heb wel eens een bootje gevouwen van een briefje geld, dat was het enige wat ik uit mijn hoofd wist haha. (pre pinterest;)

  1. zegt:

   Voordeelwas dat t stap voor stap stond aan gegeven 🙂

 6. zegt:

  Ziet er leuk uit, ik link naar je in mijn challenge vandaag

  1. zegt:

   He, wat leuk!

 7. zegt:

  Wat en leuke manier om geld te geven. Ik heb binnenkort een bruiloft dus ik ga ‘m zeker onthouden.

  1. zegt:

   Net even anders dan anders 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept