minions
Creativiteit Vrije tijd

Zo knutsel je Minions van papier

Gek zijn ze op de Minions, onze jongens. Af en toe zwakt deze liefde een beetje weg, maar nu de Minions weer helemaal ‘hot’ zijn, met een nieuwe film, is het hier ook weer helemaal hip. Ze verzamelen plaatjes bij de supermarkt en de films zijn weer op televisie te zien. Het is hier in huis minions voor en Minions na. Op een zaterdagavond vroeg mijn zoon me om een lege wc rol en ging knutselen. Wat hij maakte was zo leuk, dat wil ik hier graag delen.

Minions

Al een paar jaar zijn de jongens dol op de Minions. Nou moet ik ook zeggen, dat de films van de Minions en de Verschrikkelijke ikke reeks wel heel erg leuk zijn. Ook voor volwassenen. De jongens hebben t-shirts, pyjama’s, knutselboeken, stickervellen en nog veel meer van deze vrolijke gele mannetjes.

Knutselen

De oudste pakte op zaterdagavond ineens een wc rol, ik hoorde hem wat rommelen en daar kwam hij aan met een Minion. De volgende dag legde hij zijn broertje uit hoe je deze maakt en gingen ze samen aan het knutselen. Super leuk en makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig voor deze minions:

  • Wc rol
  • Geel en blauw vouwpapier
  • schaar
  • liniaal
  • zwarte stift.
  • lijm

Hoe maak je deze minions: ( uitleg komt van mijn zoon)

  1. Leg de wc rol op het gele papier en meet even af hoeveel papier je nodig hebt om de wc rol rondom geel te maken. Knip dit uit en plak vast.
  2. Knip van het blauwe vouwpapier een stukje af voor de broek en teken met je liniaal gelijke stroken voor de bretels.
  3. Teken het gezicht op de Minions en klaar ben je.

minions

#mamachallenge2017

De mama challenge: 10 opdrachten die je gedurende de zomervakantie kunt uitvoeren. Van picknicken tot een tour langs de leukste speeltuintjes in je wijk. De invulling van alle opdrachten staat vrij. Vandaag is mijn opdracht knutselen. Al eerder knutselde de jongens  deze vakantie, dat kan je hier lezen of bij Merel van Lotuswritings, zij knutselde vogels en robots van golfkarton. Ook Krystle van batboy knutselde met haar jongens en wel lieveheersbeestjes voor in de tuin en Ilse van Kreanimo nam de knutsel spelen zelfs mee op reis. Je kan de #mamachallenge2017 bijven volgen dan kan dat op de openbare Facebookpagina of via de hashtag #mamachallenge2017 op Instagram/Twitter.

En mocht het nou een dag slecht weer zijn deze vakantie, wat dacht je dan van een film dagje!.zo knutsel je Minions van papier.#tips

Meer knutselen: Carnaval

Hebben jullie nog leuke knutsel ideeën? 

Foto’s lodiblogt

22 thoughts on “Zo knutsel je Minions van papier”

  1. wat leuk dat het door je zoontje is uitgelegd, dat makt het een stuk makkelijker te begrijpen dan de ingeweikkelde crea bea toon die vaak gebruikt wordt. Ik ga het doen met de meiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *