Creativiteit

Minions knutselen van papier en lege wc rollen

Gek zijn ze op de Minions, onze jongens. Ze verzamelen plaatjes bij de supermarkt en de films zijn weer op televisie te zien. Het is hier in huis minions voor en Minions na. Op een zaterdagavond vroeg mijn zoon me om een lege wc rol en ging knutselen. Wat hij maakte was zo leuk, dat wil ik hier graag delen.

Minions

Al een paar jaar zijn de jongens dol op de Minions. Nou moet ik ook zeggen, dat de films van de Minions en de Verschrikkelijke ikke reeks wel heel erg leuk zijn. Ook voor volwassenen. De jongens hebben t-shirts, pyjama’s, knutselboeken, stickervellen en nog veel meer van deze vrolijke gele mannetjes.

Ook zo dol op de Minions? Hier vind je alles van ze.

Knutselen

De oudste pakte op zaterdagavond ineens een wc rol, ik hoorde hem wat rommelen en daar kwam hij aan met een Minion. De volgende dag legde hij zijn broertje uit hoe je deze maakt en gingen ze samen aan het knutselen. Super leuk en makkelijk om te maken.

minions knutselen

Wat heb je nodig voor deze minions:

  • Wc rol
  • Geel en blauw vouwpapier
  • schaar
  • liniaal
  • zwarte stift.
  • lijm

Hoe maak je deze minions: ( uitleg komt van mijn zoon)

  1. Leg de wc rol op het gele papier en meet even af hoeveel papier je nodig hebt om de wc rol rondom geel te maken. Knip dit uit en plak vast.
  2. Knip van het blauwe vouwpapier een stukje af voor de broek en teken met je liniaal gelijke stroken voor de bretels.
  3. Teken het gezicht op de Minions en klaar ben je.
minions maken van lege wc rollen

#mamachallenge2017

De mama challenge: 10 opdrachten die je gedurende de zomervakantie kunt uitvoeren. Van picknicken tot een tour langs de leukste speeltuintjes in je wijk. De invulling van alle opdrachten staat vrij. Vandaag is mijn opdracht knutselen. En daar kwamen deze leuke Minios perfect van pas.

Lees ook: Happertjes knutselen met vouwpapier.

Lees ook: Knutselen voor carnaval

Foto’s lodiblog/ gratis afbeelding via Pixabay

22 thoughts on “Minions knutselen van papier en lege wc rollen”

  1. wat leuk dat het door je zoontje is uitgelegd, dat makt het een stuk makkelijker te begrijpen dan de ingeweikkelde crea bea toon die vaak gebruikt wordt. Ik ga het doen met de meiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.