Carnaval: Knutselen met karton, slingers en meer

Knutselen met kinderen is altijd leuk, maar helemaal wanneer je een thema hebt om te knutselen. En nu carnaval er aan zit te komen, is het natuurlijk leuk om hier mee aan de slag te gaan. Al vieren wij hier dan wel geen carnaval, ik vind het wel leuk om mijn huis in thema te versieren.

Dol op verkleden

Ik ben  dol op verkleden. En net als met Halloween is carnaval natuurlijk het moment om je te verkleden. En of je nu alleen een zelfgemaakte masker opzet of helemaal over de top gaat, doe vooral wat jou goed voelt.

Mocht je nog op zoek zijn naar verkleedkleding? Kijk eens bij bol

Knutselen voor carnaval

Maar goed, het is februari dus carnaval komt er weer aan. Nu is knutselen altijd leuk, maar voor carnaval helemaal. Carnaval is vrolijkheid, gezelligheid en kleur. Vorig jaar maakte ik carnavals maskers. Super makkelijk en zo leuk om samen met de kinderen te maken. Deze keer ging ik voor een raam slinger en een leuke knutsel voor aan de muur. Het idee om te knutselen kwam op woensdag middag en ik had niet zo heel veel verschillende kleuren karton in huis. Dit mocht de pret niet drukken, want we konden toch leuk aan de slag.

Raam slingers

Hier in het dorp wordt er eigenlik niets aan carnaval gedaan, maar dat houdt niet in dat we niet kunnen knutselen en het huis vrolijk kunnen maken. Samen met de jongens maakte ik een raamslinger van karton. Je kan deze natuurlijk ook van stof maken, mocht je restjes stof in huis hebben.

Wat heb je nodig
 • 5 pagina’s karton
 • lijm
 • schaar
 • stuk touw of lint
maak je eigen slingers

Knip een mal van een vlaggetje, leg deze op het karton en knip vijf vlaggetjes uit. knip de letters ALAAF uit en plak de letters op de vlaggetjes. Vouw de boven kant om en en lijm deze aan het draad vast. Hang de vlag met twee plakbandjes aan het raam en daar is je snelle vrolijke raamslinger.

Knutsel je eigen Carnaval slinger
Maak samen met kinderen de leukste slingers

Voor aan de muur

‘Mogen we nog meer knutselen?’, vroegen de jongens. Karton had ik nog genoeg dus we zochten op Pinterest en kwamen zoveel leuks tegen. We zagen een leuke knutsel om de muur op te vrolijken:

Wat heb je nodig:

 • zwart karton
 • gekleurd karton
 • draad
 • washitape of plakband
knutselen

Knip een hoed en masker van zwart karton. Hang hier 5 touwtjes aan. Knip 6 ruiten uit karton en plak deze (ik deed dit met een stukje washi tape) vast aan het draad. Super makkelijk maar wel super vrolijk om op te hangen

knutselen

Of je dit jaar nu buitenshuis carnaval gaat vieren, thuis blijft maar wel het huis wil versieren, alleen gaat of met de kinderen, maak er een feestje van.

Crea-cross

Dit artikel heb ik geschreven omdat ik vandaag co-host ben bij  Crea Cross. Crea Cross is een wekelijkse linkpartij met uitdagingen die je geheel naar eigen idee creatief in kan vullen. Ilse van kreanimo is al jaren de motor achter deze linkparty en doet dit nu samen met Melanie en Natasha. Kijk vooral ook even bij Kreanimo, Bmellow en mamaduizendpoot voor hun carnaval artikelen. Heb jij nog creatief artikel over carnaval? Link deze dan hieronder. Je kan ook mee doen via Instagram, Gebruik dan de hashtag : #creacross #CC19challenge en #CC19challengecarnaval.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Hier ook geen carnaval, maar dit ziet er wel heel gaaf uit zeg!

 2. zegt:

  Hier ook geen carnaval. Maar wel leuk gemaakt.

 3. zegt:

  Heel gaaf!! Dit is echt heel leuk gedaan ☻

 4. Hier in het dorp vieren we geen carnaval. Maar waar ik vroeger werkte vierden ze het wel…en hoe. Ik vond het altijd erg leuk en gezellig. Erg leuk gemaakt, kun je voor heel veel feestdagen maken (met andere woorden uiteraard).

 5. Super leuk gedaan, Lodi!
  Bedankt om co-host te zijn!

 6. Frederique zegt:

  Wat een leuk resultaat. Zo zie je maar dat je met weinig middelen hele toffe dingen kunt maken. Mijn kinderen houden ook erg van knutselen, ook nu ze groter worden.

 7. zegt:

  Wat leuk! Met weinig kan je zoveel leuke dingen maken. Wij maken wel graag slingers, zo is het elke dag een feestje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept