Kom creatief ontdekken op KreaDoe Lentefestival

Kom naar het KreaDoe Lentefestival en kom creatief ontdekken

Van 19 tot en met 21 april is daar weer het creatiefste festival van de Benelux voor jong en oud in Utrecht: KreaDoe Lentefestival in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Om een idee te krijgen van wat er hier allemaal te beleven, te zien, te doen en te ontdekken is, een overzicht in een artikel. Kom zelf creatief ontdekken!

KreaDoe Lentefestival voor jonge creatievelingen

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 april opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren wederom voor het KreaDoe Lentefestival. Hier komen tienduizenden jonge hobbyisten creatieve inspiratie op doen en ontdekken zo nieuwe hobby’s. Het creatiefste festival van de Benelux is bedoeld voor jonge creatievelingen die hun hart willen ophalen met hun favoriete creatieve hobby. Op de beurs staan ruim 300 stands die tal van activiteiten en workshops aanbieden. 

Creatief ontdekken

Ontmoet jouw favoriete YouTube, leer nieuwe hobby’s kennen, koop al jouw benodigdheden voor jouw activiteiten en geniet samen met vrienden van een dagje Utrecht. Tijdens KreaDoe Lentefestival kan jij creatief ontdekken.

Workshops volgen

Doe al jouw creatieve inspiratie op tijdens het KreaDoe Lentefestival: het is tenslotte hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Er zijn veel shops, bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën en tientallen superleuke workshops. Op het KreaDoe Lentefestival kun je ook gelijk aan de slag met jouw favoriete, of misschien wel jouw nieuwe hobby!

Voor sommige workshops is inschrijven nodig. Staat er niks vermeld over inschrijven? Dan is inschrijven niet mogelijk.

Wat kan je onder andere verwachten? Een workshop:

  • Droogbloemen krans maken
  • Kaarsen maken
  • Kokedama maken (zwevende planten)
  • Creatief journalen
  • Tekenen en schilderen
  • Haken en Breien

Kijk voor alle workshops op de site van KreaDoe

Ontmoet jouw favoriete YouTuber

Ook dit jaar zijn er weer bekende YouTubers aanwezig tijdens KreaDoe Lentefestival, denk aan CreaChick, Jill en Lililettering. Hoe gaaf is het voor jou of jouw kind om te leren creatief ontdekken van de mensen die je thuis wekelijks op de laptop ziet in video’s.

Doe actief mee

Doe ook dit jaar weer mee met de KreaDoe-bingo waarbij de opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum. Jaarbeurs zet zich in voor de missie van dit centrum: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven

Muzikale omlijsting

Natuurlijk is er ook volop muziek aanwezig tijdens het KreaDoe lentefestival, Zo kan je luisteren naar Luna Sabella, bekend van het Junior Songfestival, het Utrechts duo BENR en Danny Froger.

Voor jonge en aanstaande moeders

Wie je ook tegen kan komen op het KreaDoe Lentefestival is Nijntje. Nijntje brengt namelijk haar eerste bezoek aan dit festival. Deze voorjaarseditie van kreaDoe richt zich voornamelijk op de jonge creatievelingen, het aanbod is daar dus ook op aangepast. Er is bijvoorbeeld ook een nieuw babyplein waar bezoekers volop worden geïnspireerd met creatieve spullen voor jonge of aanstaande moeders.

Duurzaamheid en creatieve hobby’s

Ook dit jaar staat het creatiefste festival van de Benelux volop in het teken van duurzame hobby’s, hergebruiken en upcyclen. Het KreaCycle plein is er weer en ook is er een speciale duurzaamheidsroute.

Koop jouw shopper

De limited edition shopper is dit jaar ontworpen door Jill! Ze heeft haar creativiteit weer de vrije loop gegeven met een fantastisch eindresultaat! Bestel de shopper online bij je ticket (kan ook als je al een ticket hebt), en haal ‘m op tijdens het KreaDoe Lentefestival. De shopper is ook verkrijgbaar tijdens het event, maar op=op.

Programma zaterdag en zondag

Op zaterdag 20 en zondag 21 april geven Anne van GoudenLijntjes en Nienke Vletter allebei een tekendemonstratie. En het allerleukste? Onder iedereen die mee tekent, verloten zij leuke prijzen. Kom dus van 13:00-14:00 uur naar KreaDoe On Stage en neem je schetsboek & tekenspullen mee!

Prikelarmeruimtes

Nieuw op het KreaDoe Lentefestival zijn twee prikkelarme ruimtes op de beursvloer. Dit is een plek waar bezoekers (die dat nodig hebben) zich terug kunnen trekken in een fijne, serene plek. De organisatie adviseert bezoekers om zelf een noise cancelling koptelefoon mee te nemen. KreaDoe hoopt hierin een verschil te kunnen maken door haar evenement beter toegankelijk te maken, zodat het voor iedereen mogelijk is om van dit festival te genieten.

Kom creatief ontdekken

Of je nu komt creatief ontdekken of al heel veel creatieve hobby’s hebt, KreaDoe lentefestival is een heel leuk festival om te bezoeken. En of je nu workshops gaat volgen, jouw favoriete YouTube gaat ontmoeten of op zoek bent naar nieuwe producten, voor iedereen is er genoeg te beleven deze dagen.

Op vrijdag 19 april, ben ik zelf aanwezig tijdens KreaDoe Lentefestival en zal via mijn Instagram stories verslag doen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt KreaDoe lentefestival 2023

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept